Ейре ще ни изхвърли от Мондиал 2010


.

Ейре ще ни изхвърли от Мондиал 2010

България гостува на Ирландия в решителна световна квалификация за двата тима. Домакините могат да оглавят Група 8 при победа, докато “лъвовете” имат нужда от победа на всяка цена, за да останат в играта за класиране за ЮАР.

Последният път, в който Ирландия се класира като победител в групата е през 1987, когато победа на Шотландия над Българи в София 3 минути преди края праща “детелините” на ЕВРО 1988 и изхвърля нашия тим. Засеаг в групата Роби Кийн и компания имат 10 точки от 4 мача, колкото са събрали и италианците. Тези точки са следствие на две победи над Грузия и една над Кипър, както и равенство с Черна гора. Последния мач на ирландците бе срещу Грузия и бе спечелен с мъка и измислена дузпа. Деймиън Дъф е най-сериозния отсъстващ в състава на Ейре. Халфът на Нюкасъл има разтежение. Стивън Хънт ще го замества. Ейдън Макгийди е под въпрос.

Положението на България пък не е толкова лошо, колкото изглежда на пръв поглед. Седем точки от върха са сериозна разлика, но нашите имат мач по-малко и два мача срещу Ейре. Освен това още не сме губили, а и единият ни мач срещу суперфаворита Италия вече отмина. Големият проблем обаче е, че преди най-важния сблъсък контузени са трима от основните футболисти – капитанът Димитър Бербатов, моторът Мартин Петров и вечната надежда Валери Божинов. Затова ще се разчита на футболисти от вътрешното първенство, като големи надежди се хвърлят върху Ивелин Попов.

Проблемите на България дойдоха в най-лошия възможен момент и като се има предвид, че мачът срещу пряк конкурент е на чужд терен, много е вероятно да се получи първата неприятна загуба на “трикольорите” в тези квалификации, която тотално да ни извади от сметките.

Вероятни състави:

Ейре: Гивън, Макшейн, Килбейн, О’Шей, Дън, Гибсън, Уелан, Хънт, Макгийди, Кийн, Дойл

България: Иванков, Венков, Стоянов, Томашич, Миланов, Георгиев, Петров, Ангелов, Манолев, Попов, Рангелов

Последни 5 мача:
Ейре: ПЗПРП
България: РЗРРР

Прогноза - 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
68