Турция и Южна Корея ще мерят сили в Трабзон


М. Мехмед

Турция и Южна Корея ще мерят сили в Трабзон

Националният отбор на Турция преживява тежки моменти, след като записа редица неубедителни резултати в квалификациите за Европейското първенство през 2012 година. Целта пред холандския специалист Гуус Хидинк и възпитаниците му в предстоящата среща срещу Южна Корея ще бъде победа, което да възвърне позагубеното напоследък самочувствие. 64-годишният треньор отлично познава стила на игра на южнокорейците от престоя си през 2000-2000 година. В състава на южната ни съседка са повикани нови имена, които най-вероятно ще дебютират с националната фланелка. Става дума за Гьокхан Сюзен от Истанбул ББ, Мехмет Екиджи от Байерн и Тунай Торун от Хамбургер.

Гостите от Южна Корея завършиха на трето място за Купата на Азия, турнир провел се през месец януари т.г. Отборът, воден от Чонг Кванг-Рае играе много дисциплинирано и разчита на бързи контраатаки. В състава на южнокорейците изпъкват имената на легионерите Сон Хеунг-Мин от Хамбургер, Парк Чу-Йонг от Монако, Ки Сунг-Йуенг и Чаа До-Ри от Селтик, Ко Жа-Чеол от Волфсбург и Лий Чунг-Йонг от Болтън. Футболистът на Манчестър Юнайтед Парк Жи-Сунг прекрати кариерата си в националния тим след 100 изиграни двубоя и определено ще се усеща липсата му в мачовете оттук нататък.

Двата тима се срещнаха в мач за бронзовите медали на Световното първенство през 2002 година в Южна Корея, когато Шукур и компания надделяха над домакините с 3:2.
И този път турците са по-близо до победата, но вариантът „под 2.5 гола" в двубоя изглежда по-логичен.

Точен резултат: Турция - Южна Корея 2:1

* Приятелската среща ще се изиграе в Трабзон

* Турция загуби последните си 3 мача, в които не успя да отбележи и гол. Türkiye son 3

* Турция победи последните си шест двубоя като домакин

* 5 от последните 10 мача на Турция завършиха с под 2.5. гола

* Южна Корея няма загуба от 8 мача насам

* 3 от последните 4 срещи на Южна Корея завършиха с 4-6 гола на мач

* Турция има 3 победи, 1 равенство и 1 загуба срещу Южна Корея.

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
13