Анонс на 30 кръг на Серия А - срещите в сряда


.

Анонс на 30 кръг на Серия А - срещите в сряда

Борбата за Скудетото продължава с пълна сила. Само два дни си отдъхнаха отборите, но Мондиала е в мислите на всички италианци и футболният календар така е направен, че колкото се може по-бързо да завърши вътрешният шампионат. За това в средата на седмицата - нещо необичайно - има кръг от Калчото. FUTBOL _ TV ви представя срещите в сряда, като в четвъртък е срещата Наполи - Ювентус.

Катания - Фиорентина

Стадион: „Анджело Масимини" , Катания
Час: 21:45
Съдия: Андреа Гервасони

През настоящият шампионат Катаня доказа своята решимост да остане в елита. След като слезе на дъното и в един момент сицилианци бяха последни в класирането, последва смяна на треньора и новият наставник Саниша Михайлович пое нещата изкъсо, а футболистите му изненадаха всички с победите които заредиха. В момента отборът е на 15 място с 32 точки и си е осигурил комфортна преднина пред 18 - я Аталанта. А серията от 4 мача без загуба може да бъде продължена и срещу "виолетовите", въпреки амбициите на техния съперник.

Потенца, Лиама, Маркезе и Кампагноло са в списъка на контузените от Катаня. Несуно пък е наказан. От групата поради различни причини отпаднаха Пласмати, Делвекийо, Морети и Скиача. Това принуди Михайлович да заложи в нападение на трима футболисти, които имат в актива си общо 20 гола - Мартинес, Лопес и Маскара. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, като Силвестър и Споли ще заемат място в центъра на отбраната.


Последните си два мача Фиорентина проведе в много добро темпо. След загубата от Ювентус, флорентинци победха в Неапол и след това с голям резултат разгромиха Дженоа. Сега за "скуадра виола" евротурнирите не изглеждат толкова далече - въпреки, че са девети, разлийата с шестия Ювентус е само 4 точки. Освен това Прандели заяви снощи, че за класиране отново в Шампионската лига той и отборът му ще се борят до последно.

Гамберини, Маркиони и Варгас отпадат поради контузии, Паскуал и Муту са дисквалифицирани. Видимо е, че сеньор Прандели ще остави в средата на терена Болати и Монтоливо, а в нападение Йоветич и Джилардино. По фланговете ще бъдат Гоби и Сантана. Схемата на игра е 4-4-2.
Интересн двубой се очертава, особено след като от Фиорентина заявиха амбициите си за Шампионската лига. В същото време Катаня се представя под ръководството на Михайлови много силно, а специално за тази среща сицилианци имат реваншитски амбиции.


Тук знакът задължително трябва да е троен. Аз обаче бих повярвал малко повече на Прандели - ако е успял да мотивира футболистите си, точно от Сицилия трябва да тръгне похода на Фиорентина към Шампионската лига.

Прогноза за: Катания - Фиорентина 1:2

 

Интер - Ливорно

Стадион: „Сан Сиро" , Милано
Час: 21:45
Съдия: Кристиян Бриги


"В този мач интрига няма и победителят е известен" - бяха писали италианските медии преди срещата Интер- Сиена. Да, но в 89 минута гостите водеха в резултата и неопитността им доведе до загуба. Сега се получава аналогична ситуация. "Нерадзурите" са лидери в класирането въпреки някои "издънки", които направиха през втория полусезон, но все пак нека отчетем и слабата форма на техните конкуренти. Срещу Ливорно хората на Жозе Моуриньо имат добрата възможност да вземат трите точки и да затвърдят лидерската си позиция.

Португалският треньор на Интер отказа да бъде словоохотлив около кадровото състояние в отбора и поради това какво се случва в базата Апиано Джентиле никой не знае със сигурност. Снайдер и Сантон са с контузии, а медицинските изследвания на Милито показаха, че той може да вземе участие в мача. Друг е въпроса дали ще бъде пуснат в игра, но каквото и да реши Жозе, не бива да ни учудва. Станкович е наказан и ако предположим, че Милито няма да играе, то на десния фланг на нападението ще застане Куарежма, Ето'о в средата, а Пандев отляво. Схемата на игра ще бъде 4-3-3.

Ливорно след "прераждането" на Сиена вече са на последно място. В последният кръг загубиха тежко от Аталанта и разликата от спасителното място е 5 точки. Не изглеждат много, но като се има в предвид играта, която ни демонстрират тосканци, мисля си, че няма надежда да ги видим догодина в елита. А и тежката загуба в Бергамо демотивира футболистите, а точно срещу Интер едва ли ексцентричният наставник Косми ще успее да ги изправи на крака.

Еспозито, Бергволд, Бернардини и Миглионичо са в списъка на контузените. Моро е наказан. Така Ди Дженаро ще застане зад нападателната двойка Тавано - Лукарели, а схемата на игра ще бъде 3-4-1-2.

Аналог с мача Интер - Сиена не бива да се прави. Тогава "нерадзурите" имаха 11 точки преднина и никой не предполагаше, че титлата ще им бъде застрашена. Сега отборът на Моуриньо няма право на грешки и това се знае от всичко. А и няма начин португалецът да не е мотивирал своите хора.

Прогноза за: Интер - Ливорно 3:0

 


Болоня - Рома

Стадион: „Ренато Дел'Ара" , Болоня
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Болоня проведоха няколко мача на добро равнище и постигнаха две победи и равен, но в предишния кръг загубиха от възраждащия се Сиена. Така домакините са на 14 място в класирането и на десет точки от зоната на изпадащите. В следващите кръгове на отбора предстоят две тежки гостувания - на Интер и Палермо, които могат да ги приближат към мястото което би ги изхвърлило от елита. Още повече, че след това приемат прекия конкурент Лацио, и всичко това ще накара домакините да излязат силно мотивирани за победа срещу именития си съперник.

Отборът от Северна Италия излиза без контузени футболисти и в добро кадрово състояние. Единствено Бритош е наказан, но това няма да се отрази съществено на защитата, защото в лицето на Раджи има достоен заместник. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1 и почти сигурно е, че ще се търси успех чрез контратаката.

Гостите от Рома продължават с преследването на Интер и Милан, а това по думите на Раниери ще продължи до последния кръг. След трите поредни равенства срещу Наполи, Милан и Ливорно, столичани най-сетне победиха, като жертва този път беше Удинезе. Вучинич вкара хет-трик и показа най-доброто от себе си от началото на сезона, а съотборниците му също играха великолепно и материализираха надмощието си с общо 4 гола.

Тоти е с контузия, а Хуан е наказан от Рома. Перота, Вучинич и Менес са с предупреждения и при още един картон ще отпаднат за следващия кръг. Гостите излизат със схема 4-2-3-1, с Тони само отпред, но това е привидно, и в атака ще видим както Вучинич, така и останалите от средната линия - Тадей и Перота. Писаро и Де Роси ще застанат в опорната зона, а по фланговете на ариегарда ще бъдат Рийзе и Касети.

Отново интересен мач. И двата отбора имат неистова нужда от точки и няма да се пожалят да търсят победата. Опитът на гостите е по-голям, най-вероятно и Раниери е успял да ги мотивира малко повече, а и разликата в класата е очевидна. Който има възможност е добре да играе тук с троен знак, въпреки липсата на шансове за победа на домакините. Аз залагам на Рома обаче, които не вярвам да се отказали да поддържат напрежението за титлата.

Прогноза за: Болоня - Рома 1:2

 

Ето и останалите срещи от кръга, които ще се играят в сряда:


Удинезе - Киево

Стадион: „Луиджи Ферарис" , Удине
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

 

Лацио - Сиена

Стадион: „Олимпико" , Рим
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци


Дженоа - Плермо

Стадион: „Луиджи Ферарис" , Генуа
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

 

 

Бари - Сампдория

Стадион: „Сан Никола" , Бари
Час: 21:45
Съдия: Кармин Русо

 

Аталанта - Каляри

Стадион: „Атлети Адзури" , Бергамо
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
21