Анонс на 29 кръг на Серия А - срещите в неделя


.

Анонс на 29 кръг на Серия А - срещите в неделя

Сиена - Болоня
Стадион: „Артемио Франки" , Сиена
Час: 16:00
Съдия:

Сиена са последни в класирането с 22 точки, но повече от очевидно е, че отборът не се е предал и ще се бори докрай да остане в елита на италианския футбол. Тосканци вече пет мача са без загуба и постигнаха толкова победи колкото през целия сезон, а разликата от Лацио, които са на 17 място е вече само 4 точки.

Паравичини, Розетини и Пратали отпадат поради контузии. Така в средата на защитата ще застане Одибе. Интересна схема е избрал наставника на домакините: 4-1-4-1, с което очевидно ще се търси много сигурност в средата на терена, но така са и създадени предпоставки за числен превес при атаките.

Болоня са на 14 място с 35 точки - твърде голяма е разликата от зоната на изпадащите в която бяха попаднали в средата на сезона, но и без никакви шансове за участие в европейски турнир. Очевидно, е че отборът подобри формата си и допусна само една загуба в последните си десет мача, така, че ни очаква много интересен мач, в предвид гостуването на отбор, който отчаяно се нуждае от точки.

Гостите нямат никакви кадрови проблеми с наказани или контузени играчи. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1 със Салавета отпред, а зад него ще бъде Адайлтон. Съвсем очевидно е, че целта на Болоня ще бъде да не допуснат гол и ще разчитат изцяло на контраатаката.

Труден за прогнозиране мач. Всичко зависи от това до колко гостуващият отбор е мотивиран да се противопостави на своите домакини, които нямат право на загуба на точки ако искат да оцелеят.

Прогноза за: Сиена - Болоня 1:0

 

Киево - Катаня
Стадион: „Марк'Антонио" , Верона
Час: 16:00
Съдия:

Киево загубиха три пъти в последните си пет мача, но въпреки това се намират на комфортното 13 място с 35 точки. Най-вероятно „летящите магарета" да се опитат да променят лошото си представяне в последните кръгове и ето, че Катаня е удобният за това противник.

Марколини, Моро и Сардо са контузени, а Монтовани е наказан. Схемата на игра е 4-3-1-2, като Пинци застава на левия край на полузащитата, в центъра на отбраната ще бъде дуото Йепес - Мандели.

Катаня в един етап на сезона изглеждаха обречени, но след смяната на треньора сицилианският отбор дръпна нагоре и постигна повече победи отколкото загуби, което му отрежда 15 място с 31 точки. В последния кръг футболистите на Саниша Михайлович победиха не кой да е, а Интер, като преди това направиха равен срещу Каляри като гости, а на 27 февруари отнесоха Бари с 4:0. Добра форма за островитяните и не може да бъдат подценявани повече.


Гостите обаче идват с немалко кадрови проблеми : Мартинес е наказан, а Капуано, Кампагноло, Лиама и Маркесе са с контузии. От групата отпадна по неизяснени причини Белучи, Русо и Морети. Схемата на игра е 4-3-3, с която очевидно ще се търси победата.

Резултата в двубоя е непредвидим, главно защото сицилианци пристигат с кадрови проблеми. Ако не бяха те бих заложил спокойно на тях. Сега обаче не смея да го направя и по-разумно е да пробваме да играем със знак за равенство.

Прогноза за: Киево - Катания 1:1

 

Каляри - Лацио
Стадион: „Сант'Елиа" , Каляри
Час: 16:00
Съдия:

Каляри на даден етап от сезона бяха в Топ 6, но заредиха поредица от лоши резултати, в следствие на което сега десети с 39 точки. Все още отборът има шансове обаче да завърши сред шестте най-добри в Серия А, а слабака Лацио е една добре предпоставка да бъдат прибавени три точки към актива.

Писано, Парола и Агаци са с контузии, а Астори и Косу са наказани за по един мач. Схемата на игра е 4-3-1-2 с Матри и Нене в атака. Вероятността зад тях да заиграе Жеда е по-голяма от това да видим като поддържащ нападател Десена. Всъщност колебания има и за Нене, като вместо него започне мача Ларивей.

Голямото разочарование на шампионата се казва Лацио - отбор с претенции, но в момента бившият италиански шампион се намира на 17 място с 26 точки - само на две от зоната на изпадащите. Позитивизмът от идването на Рея бе мимолетен и след една победа над Парма, последваха три загуби. Интересното е, че формата на отборите намиращи се след чертата е по-добра от тази на „орлите" и въпросът е доколко римляните ще удържат на натиска върху тях. В миналия кръг те загубиха у дома си от Бари с 0:2 и очевидното е, че изпитват затруднения срещу отбори от втората половина на таблицата и то на своя стадион.

Половината отбор на лацианите са извън строя: Бизари, Дабо, Мехни и Фоджия са с контузии, а Зарате, Раду и Фимани са наказани с по един мач. Схемата на игра ще бъде 3-5-2. Ледесма застава отново в центъра на полузащитата, отзад Биава, Стендарто и Диас ще се опитат да удържат атаките на домакините.

Прогноза за: Каляри - Лацио 2:0


Аталанта - Ливорно
Стадион: „Атлетико Азури" , Бергамо
Час: 16:00
Съдия:

Аталанта са на 19 място с 22 точки, но не това е най-лошото за отбора, а факта, че през целия сезон футболистите от Бергамо играят много лошо и няма никакви изгледи това да се промени. Убеден съм, че това е един от отборите, които ще изпаднат от Серия А. В последните си пет мача домакините са без победа и с три загуби, а отбелязаха само един гол - при загубата от Милан с 1:3.

Де Асцентис, Барето, Занети и Таламонти са с контузии, а Трибочи и Капели са наказани за по една среща. Дони пък е дисквалифициран за три мача. Схемата на игра ще бъде 4-4-2.

Ливорно не са по-добре от своите съперници и девет мача са без победа, от които в шест загубиха. Все пак в миналия кръг завършиха 3:3 срещу Рома и показаха много дух и желание да вземат нещо от именития си съперник и го постигнаха. Отборът от Тоскана е на 18 място с 24 точки - две по-малко от седемнадесетия Лацио.

Еспозито, Миглионико, Бернардини и Бергволд са с контузии. Схемата на игра е 3-4-2-1, което показва, че гостите ще „опаковат" своята врата и ще разчитат изцяло на контраатаки в лицето на единствения си нападател Лукарели.

Прогноза за: Аталанта - Ливорно 1:1

 


Бари - Парма
Стадион: „Сан Никола" , Бари
Час: 16:00
Съдия:

Бари на даден етап от сезона бяха в Топ 6, но слабата форма през втората половина на сезона изпрати южняците на 11 място с 38 точки и с малки шансове за европейско участие. Все пак Бари си повъзвърна формата и самочувствието с две поредни победи над Киево и Лацио като гост, и предстоящият съперник Парма е много удобен за да бъдат развити тези успехи, още повече, че в следващия кръг и Сампдория ще гостува на „Свети Никола", а това е шанс отново да се направи опит за влизане в Топ 6.

Донда, Кутузов, Ранокия и Барето отпадат поради травми. 4-4-2 е схемата а игра, а всичките неприятности за Бари започнаха след контузията на Ранокия. В този мач той отново няма да играе, но домакините са силно мотивирани за победа и Кастило се закани, че задължително ще вкара гол. Гази - Донати застават в центъра на полузащитата, а Коман и Алварес по фланговете. В атака схемата ще бъде 4-2-4, с което съвсем ясно домакините загатват какво искат в тази среща.

Подобно на Бари, Парма също се представиха сензационно добре през първата част на сезона, след което Божинов и компания влязоха в много лоша серия - от девет мача седем загуби и нито една победа! Новакът е на 12 място с 37 точки, а в предишния кръг надделя трудно над Аталанта с 1:0, с гол на българина.

Джемаил и Палучи са с контузии, Мороне е наказан. Схемата на игра ще бъде доста дефанзивна: 4-3-2-1 с Креспо отпред. Божинов започва на пейката, вместо него Биабиани ще застане отдясно. Ланзафаме и Зенони също ще останат на пейката, а в центъра на полузащитата ще бъде Хименес.

В предвид слабата форма и на двата отбора, най-добре е срещата да се играе с два знака. Парма си остават непредсказуеми, но и слаби гости. За това отдавам леко предимство на домакините.

Прогноза за: Бари - Парма 2:1

 

 

Сампдория - Ювентус
Стадион: „Комунале Ферарис" , Генуа
Час: 21:45
Съдия:


Сампдория започнаха сезона много силно и след победата в началото над Интер, започнаха да си мечтаят за Скудетето. Нещата бързо си дойдоха на мястото, просто защото потенциалът на генуезци е в Топ 6, но в никакъв случай и да вземат титлата. В последните си мачове отборът показва добра форма, победи макар и трудно Лацио и завърши наравно в Болоня. В момента е шести с 44 точки и само три го делят от четвъртото място, но и на две е пред преследващия го градски съперник Дженоа, а на три от Фиорентина и Наполи. Двубоят срещу Старата госпожа е срещу пряк съперник и една победа би имала двойна цена.

Домакините са без кастелаци, Касиаторе и Поци, което наистина може да се окаже проблем. В нападение ще бъдат Пацини и Касано, а Паломбо и Поли застават в центъра на терена. Схемата на игра ще е 4-4-2.

 

Последните два мача на Ювентус са истински позор за клуба и обида към тифозите. В последният кръг от първенството срещу последният Сиена, в десетата минута „бианконерите" водеха вече с 3:0, но явно решиха да доиграят мача и в крайна сметка завършиха наравно. Вторият позорен мач бе на „Крейвън Котидж", където пристигнаха с актив от два гола, а още във втората минута вече имаха три гола преднина. Получиха обаче четири от смелия Фулъм и бяха изхвърлени от Лига Европа. Тифозите вече не знаят дали това е техния Ювентус...


Буфон, Джовинко, Амаури и Касерас са с контузии и отпадат от групата. Отпаднаха по различни причини и Зебина, Менинегер, Еспозито, Роси, Мароне и Имобиле. Схемата, която ще използва Дзакерони е 4-3-1-2 с Трезеге и Дел Пиеро отпред. Зад тях е по-вероятно да се разположи Диего отколкото Кандрева. На десния край на полузащитата ще застане Сисоко, по-малко вероятно е вместо него да бъде Маркизио. При неблагоприатно развитие на нещата най-вероятно Диего ще заиграе в средата като трети нападател, а Кандрева ще заеме мястото му на втора позиция.

Това е най-непредсказуемата среща от кръга и за това организаторите така са направили програмата, че да приключат с нея уикенда. Разумното е да се играе троен знак. Домакините са един от трите отбора, които нямат загуба на собствен терен през сезона. Но тази среща е последна пък за гостите да възвърнат доверието на феновете в себе си. Крайният резултат ще разберем в неделя вечер.

Прогноза за: Сампдория - Ювентус 2:1

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28