Анонс на 29 кръг на Серия А - срещите в събота


.

Анонс на 29 кръг на Серия А - срещите в събота

Десет кръга преди края на първенството в Серия А, нещата изглеждат още по-заплетени от колкото са били някога. Разликата между Интер и Милан е само точка, а в борбата за заветното четвърто място участват три отбора. Милан приема Наполи, който все още има претенции за европейска виза, а в същото време Интер гостуват на Палермо, които са четвърти и се нуждаят от точки за да удържат на натиска на Юве и Сампдория. А последните два отбора закриват 29 кръг на Серия, който обещава наистина много интересни неща.....

 

Фиорентина - Дженоа
Стадион: „Артемио Франки" , Флоренция
Час: 19:00
Съдия: Кармине Русо

Фиорентина приключи с участието си в Шампионската лига и е време наистина вече да се концентрира малко повече в участието си във вътрешният шампионат, където с 38 точки от 28 мача заема десето място и все още има шансове за атакуване на шестото място. Още повече, че победата над Наполи на собственият му стадион в предишният кръг спокойно може да има продължение и в предстоящият двубой срещу Дженоа.

Прандели няма да разчита на контузените Гамберини, Маркиони и Варгас ( за който се появиха спекулации, че Реал Мадрид се интересуват от услугите му). Наказани за Фелипе и Муту. Кролдруп се възстанови и със сигурност ще играе в центъра на защитата заедно с Натали, а в средата на терена ще бъдат Донател, Санети и Монтоливо. Напред Сантана и Йоветич ще подкрепят Джилардино, схемата на игра ще е 4-3-2-1.

Миналият уикенд Дженоа победи след голова феерия от 5:3 състава на Каляри, а в предишният кръг спретна нулево равенство на палача на Интер и то на енговият стадион. Европа е твърде близко за да се откажат генуезци точно сега от битката за нея - седмо място с 42 точки от 28 мача - на две точки от шестото и на 4 от позицията даваща виза за Шампионската лига.

Гасперини няма да разчита на Дайнели, Янкович, Акуафреска и Полента, които са контузени, както и на Роси, който е наказан за една среща. Добрата новина е, че Суазо се завърна към тренировки, включен е в групата, но ще започне със сигурност срещата от пейката. Така в центъра на нападението ще застане отново Скули, а Паладино и Паласио ще му партнират. Много смела схема демонстрира наставника на Дженоа: 3-4-3, но тя вече даде успех при гостуването на Интер.

Прогноза за: Фиорентина - Дженоа 2:1

 


Палермо - Интер
Стадион: „Ренцо Бербера" , Палермо
Час: 21.45
Съдия: Антонио Дамато

В миналия кръг Палермо стъпиха накриво и загубиха гостуването си на Удинезе с 3:2, но преди това имаха три поредни победи, една от които като гост на Ювентус, което засега ги задържа на 4 място. Мечтата за участие в Шампионската лига е напълно реална, а евентуалното и сбъдване наистина ще бъде голям успех за сициалианския тим. Това обаче означава печелене на колкото се може повече точки. Точно Интер пък не е отборът срещу който това може да стане толкова лесно.

Мчелидзе и Брешчиано са контузени, а Карозиери е дисквалифициран до 5 април 2011 г. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като разстоянието между защитната линия и полузащитата е твърде малко, което показва само едно - на „Бербера" домакините ще се „опаковат" срещу именития си съперник и ще търсят своя шанс в контраатаката чрез нападателите си Кавани и Миколи.

Интер пристига със самочувствието на палача на страшния Челси, а след днешния жребий за четвъртфиналите на Шампионската лига и с надежда за игра на полуфинал в този турнир. Хората на Моуриньо обаче ако искат да запазят титлата си ще трябва задължително да победят, защото техните конкуренти няма да се откажат до самият край да гонят титлата и това го заяви лично Галиани днес. „Нерадзурите" все още са лидери с най-добра голова разлика и най-много спечелени точки, но както никога до сега те се нуждаят от точки. Дали умората от „Стамфорд Бридж" няма да окаже влияние на още по негостоприемния „Бербера"? В събота ще разберем това.


Моуриньо няма да може да разчита на Киву, който е контузен, както и на Мунтари, който е наказан. Под угрозата да не играят в следващият кръг са също така Ето'о, Станкович и Санети. Схемата на игра е 4-3-1-2, като в нападение остават Ето'о и Милито, а зад тях Снайдер. Пандев ще бъде резерва, както и Тиаго Мота. Интересното е, че Балотели е в групата за мача, но дали ще влезе в ига знае само Специалния.

Прогнозата е, че мачът обещава да бъде много интересен, тъй като и двата отбора се нуждаят отчаяно от точки. В последните три кръга „нерадзурите" отбелязаха 4 гола, а допуснаха 5! Палермо пък отбелязаха 5 гола, а допуснаха 3. Най-лесно е да заложим твърдо на гостите, каквито са и коефицентите, аз обаче не съм сигурен много в това. Ако имам възможност бих играл срещата тройна, но за съжаление нямам тази възможност.

Прогноза за: Палермо - Интер 1:1

 


Рома - Удинезе
Стадион: „Олимпико" , Рим
Час: 21:45
Съдия:


Надеждата за Рома, че Скудететото може да бъде спечелено остава, въпреки, че римляните са трети с 53 точки - на шест от лидера Интер. В последните три кръга от Серия А обаче столичани записаха три равенства, и ако точката като гост на Наполи и тази при домакинството срещу Милан са нормални, то 3:3 е недопустимо да направиш с аутсайдера Ливорно в предишния кръг.

Раниери няма да разчита на Тоти, който е с контузия и със сигурност ще пропусне гостуването на Болоня на 24 март. Наказани са Писаро, Тадей, Мексес и Де Роси. Така Вучинич и Тони ще водят нападението, а зад тях ще застане Менес. В зоната на опорните полузащитници ще се разположи Бриги, а по фланговете Перота и Фати. Има вероятност от около 40% вместо Менес да започне Баптища мача, но това ще реши наставника в последният момент. А може при неблагоприятно развитие да видим и двамата, но засега схемата на игра си остава 4-3-1-2.

Удинезе са на 16 място с 31 точки - само седем от зоната на изпадащите. Вероятността догодина да заиграят в Сероя Б не е отминала и това си даде явно отражение в миналия кръг когато победиха кандидата за Шампионската лига Палермо. Очевидно е обаче, че след назначаването на Паскуале Марино за треньор играта на фриулците потръгна и те в никакъв случай няма да излязат като обречени на „Олимпико" в събота вечер. Още повече, че наставникът на гостите се закани да използва максимално кадровите проблеми на Рома и да измъкне поне точка.

С контузии са Д'Агостино, Ободо, Баста и Домиси, с дежурното наказание е Несуно. Схемата на игра ще бъде доста смела : 4-3-3 с Ди Натале в центъра на атаката. Зад него ще се разположи Инлер, а на десният фланг на защитата най-вероятно ще бъде Лукович.

Прогноза за: Рома - Удинезе 2:1


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
24