Анонс на 27 кръг на Серия А - срещите в неделя


.

Анонс на 27 кръг на Серия А - срещите в неделя

Каляри - Катания
Стадион: „Сант Елиа" , Каляри
Час: 16:00
Съдия: Никола Пиерпаоли

Домакините са осми в класирането с 38 точки и с шансове за участие на европейската сцена, което несъмнено ще бъде голям успех за клуба от Сардиния. Отборът се чувства много удобно на своя земя и в последните си десет домакинства няма загуба. Въпреки това в последните два мача извън острова, те загубиха от Киево и Удинезе с по 1:2.

Срещата пропускат Писано, Брклица, Лопес, Агаци заради контузии, а Найнголан е наказан за една среща. Това праща Биондини на левия край на полузащитата, а в средата застава Конти. Тактическата схема е 4-3-1-2, като зад Матри и Нене в нападения застава Йеда.

Катания са на 15 място с 27 точки и споменът когато бяха последни е далечен. Саниша Михайлович откакто пое сицилианци върши наистина чудеса и наложи открит, нападателен стил на игра с трима футболисти в атакуващата линия. В последния кръг Бари бе отнесен с 4:0, с Катания затвърди доброто си представяне при новия наставник.

Маркезе, Пласмати, Споли и Белучи са контузени. Алварес е наказан за един мач. Тактическата постройка е 4-3-3.

Каляри са домакински отбор и имат само три загуба у дома си, докато Катаня има само две победи при гостуванията си. Сардинците се чувстват много удобно на своя земя, но сега излизат без някои основни играчи. Същото обаче се отнася и за гостите. От това как ще се справят резервите и до колко е добра кондицията им зависи резултата в този мач. Логиката сочи да играем твърда единица, но кадровото разбъркване може да донесе и друг знак.

Прогноза за Каляри - Катания 2:1

 


Бари - Киево
Стадион: „Сан Никола" , Бари
Час: 16:00
Съдия: Рикардо Пинцани

Бари провеждаха брилянтна кампания и дори бяха кандидати за Топ 6, но на 7 февруари бе поставено началото на ужасяващата серия от 4 загуби. Отборът с една от най-добрите защити в Серия А, получи една трета от головете си през сезона в последните 4 срещи, което наистина говори за криза. Така в крайна сметка в момента Бари е на 13 място с 32 точки.

Продължават в състава на домакините да отсъстват Паризи, Донда, Кутузов и Ранокия. От групата отпадат Лангела, Де Вийзе и Висконти. Тактическата постройка е 4-4-2, като в атака отново ще видим Кастило и Барето. Наставникът няма избор и на десния фланг на защитата отново ще излезе несигурния Белмонте. В центъра на полузащитата пък - Гази и Алмирон.

Само до преди две седмици Киево бяха сериозно загрижени за сезона си, но в последните си два мача, след победи над Аталанта като гост и Каляри като домакин, „летящите магарета" са на 11 място в класирането с 35 точки.

Киево са с не по-малко кадрови проблеми. Контузени са Моро, Абрускато и Риджони. С наказания от по една среща - Марколини, Йепес, Лусиано и Ди Карло. Постройката на игра ще бъде 4-3-1-2, а в центъра на защитата се завръща след наказание Мореро.

Кадровите проблеми на Бари са очевидни и те дават отражение върху резултатите на отбора. Особено чувствителна е липсата на Ранокия, Паризи, Лангела и Висконти. Гостите обаче имаха двама наказани в предишния кръг, сега станаха 4, а като добавим и контузените, в крайна сметка шансовете им за почетна загуба са най-реални. Поради това най-вероятно домакините ще зарадват изстрадалата си публика.

Прогноза за Бари - Киево: 2:0

 


Палермо - Ливорно
Стадион: „Ренцо Барбера" , Палермо
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

В столицата на Сицилия добрите новина в последните кръгова продължиха да са преобладаващи. След загубата от Рома, последваха победа срещу Лацио, а знаменателен бе успеха срещу Ювентус и то на неговия стадион в последния кръг. Така четвъртото място бе факт и отборът несъмнено ще се опита да развие този успех и срещу Ливорно.

Брешчиано и Мчелидзе продължават да лекуват контузии, към тях се присъедини и Миглиачо. С нааказания са Касани и Карозиери. Тедеско се завърна в отбора, но ще започне най вероятно от пейката мача. Така на десния фланг на полузащитата ще бъде Бертоло, а Ливерани ще застане в средата. Схемата на игра е 4-3-1-2

Ливорно са седем мача без победа, а в предишния кръг имаха добрия шанс да се изравнят по точки с Лацио, но загубиха у дома си от последния Сиена. Така в момента тосканци са на 18 място с 23 точки под угроза от изпадане. На всичкото отгоре президентът Алдо Спинели обмисля да продаде клуба, след като 11 години го управлява.

Миглионичо е аут до края на сезона, Бернардини поне седмица също няма да играе. Моро и Ривас са наказани. Филипини и Пулзети се завръшат в игра и ще заемат своето място в средата на терена. Много е вероятно отдясно вместо Раймонди да видим Марчини или Бергволд. Тогава Пиери може да отпадне и отляво да застане Филипини, а Моцарт да се изтегли по-към левия фланг. Схемата на игра е 3-5-2.

И за двата отбора точките са жизнено необходими. Гостите платиха тежък данък в миналия кръг на контузените и наказани играчи, а сега излизат срещу кандидат за Топ 4. Домакините обаче са по-класният отбор, имат подкрепата на своята публика, а и нямат загуба през сезона.

Прогноза за: Палермо - Ливорно 2:0

 


Сампдория - Лацио
Стадион: „Луиджи Ферарис" , Генуа
Час: 16:00
Съдия: Кристиан Бриги

Сампдория започна кампанията си в Серия А по сензационен начин, достигайки до второто място, но след това зареди колебливи игри и слезе надолу в таблицата. Изглежда отборът на Луиджи Дел Нери се възстанови след Нова година, но след като преди два кръга не успя да победи останалия с девет човека Интер,а след това и загуби от Парма, отборът се смъкна от шесто на седмо място в класирането с 40 точки от 26 мача.

Сампдория нямат кой знае какви кадрови проблеми - Кастелаци лекува контузия, а Зеглер е наказан за една среща. Схемата на игра е 4-4-2, като Поци и Пацини са начело на атаката, а по фланговете ще се разположат Манини и Семиоли. Най-вероятно на левия край на защитата ще видим Заури.


През настоящия сезон Лацио прави всичко възможно да попадне в зоната за изпадане и дори преди 4 кръга попадна там. Разликата с Ливорно, които са на 18 място е само три точки и само крачка дели римския отбор от пропастта, която ще го прати в Серия В. В предишния кръг „орлите" не успяха да победят у дома си Фиорентина след като водеха 83 минути и допуснаха Кейрисон от гостите да изравни резултата.

Еди Рея няма да разчита на контузените Бизари, Дабо, Диас и Мегни. Най-вероятно в центъра на защитата ще застанат Стендардо и Сивикля, пред тях ще бъде Ледесма. Тактическата постройка изглежда твърде застрашително: 4-3-3 и предполагаа атакуващ стил на игра.

Сампдория имат реални шансове да влязат в Топ 6 и да спечелят промоция за Лига Европа. Шансове за класиране на 4 място също не липсват - разликата с Ювентус е само 4 точки и при победа дистанцията ще се скъси. Това означава само едно - „моряците" ще сторят всичко възможно да се доберат до победата.

В същото време техният съперник се тресе от проблеми и то най-вече в кадрово отношение, като не стига това, че лазарета постоянно е пълен, но и президента Лотито постоянно си изяснява отношенията с някои футболист. На всичкото отгоре запалянковците се отвърнаха от клуба и призоваха никой да не ходи на стадиона. Всичко това няма как да не се отрази на играчите, които почти нямат съпротивителни сили срещу Сампдория.

Прогноза за : Сампдория - Лацио 2:0

 


Останалите срещи от кръга са:

Болоня - Наполи
Стадион: „Ренато дел Ара" , Болоня
Час: 16:00
Съдия: Андреа Ромео

 

Аталанта - Удинезе
Стадион: „Атлети Адзури Д'Италиа" , Бергамо
Час: 16:00
Съдия: Антонио Джоночаро

 

 


Сиена - Парма
Стадион: „Комунале Артемио Франки" , Сиена
Час: 16:00
Съдия: Андреа Гарвасони

 


Интер - Дженоа
Стадион: „Сан Сиро" , Милан
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

 


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
17