Анонс на 26 кръг на Серия А - срещите в неделя


.

Анонс на 26 кръг на Серия А - срещите в неделя

Дженоа - Болоня
Стадион: „Луиджи Ферарис" , Генуа
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Дженоа са девети в Серия А, но само на две точки от мястото даващо право за участие в Лига Европа и на три от това за Шампионската лига. „Грифоните" в осем мача имат само две загуби и 4 победи, в предишният уикенд постигнаха победа у дома си над 15-я Удинезе с 3:0, като два от головете бяха дело на Акуафреска.

От групата отпадат Юрич, Паладино и Акуафреска. Милането, Скули, Дианели и Паласио са с предупреждения и угроза от наказание за един мач. На левия фланг на отбраата има вероятност вместо Морети да видим Бочети. Схема на игра 3-4-3.

Загубата на Болоня от Ювентус с 1:2 през миналия уикенд бе 11-та за сезона и с 28 точки (5 от зоната за изпадане) - се намира на 14 място в класирането. Слаби като гости - постигнаха само две победи, но въпреки това през втората част на сезона отборът очевидно се намира във по-добра форма и от девет мача има три победи и три загуби.

С контузии са и няма да вземат участие в срещата Мутарели, Писану, Апиах, Ди Вайо и Модесто. Схема на игра 4-4-2.

Интересен мач, в предвид на това, че домакините имат ужасяващ дефицит откъм кадри. Ако не беше така, „грифоните" нямаше да имат никакви проблеми защото са по-добрият отбор. Все пак да предположим, че амбицията за участие в евротурнирите и собствената публика, ще дадат допълнителен заряд за добро представяне на резервите.

Прогноза за: Дженоа - Болоня 2:1

 

 


Киево - Каляри
Стадион: „Марк Антонио" , Верона
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери


Киево са на 12 място в класирането с 32 точки от 25 мача и не ги грози никаква опасност от изпадане. „Летящите магарета" след победата с 1:0 над Ювентус на 17 януари, в следващите 4 мача инкасираха две загуби и две равенства, но през миналия уикенд победиха като гост потъващия Аталанта с 1:0.

Отпадат за двубоя Моро и Абрускато поради контузии, наказани са Риджони и Мореро. Пред наказание са Мантовани, Сорентино, Йепес и Фрей. Схема на игра 4-3-1-2.

Гостите от Каляри са на осмо място в класирането с 38 точки и в борба за Лига Европа. От мястото даващо право на участие в Шампионска лига ги делят пък само 3 точки, но едва ли е сериозно да мислят за това, след като в средата седмицата допуснааха да бъдат победени от аутсайдера Удинеза.

Отпадат за двубоя Писано, Десена, Брлкияча и Марзорати поради контузии, с наказание е Конти. Пред наказание са Астори, Лопес и Лазари. Схема на игра 4-3-1-2.

Отново интересен мач се очертава, в предвид на това, че трудно се вземат точки от Киево пред собствената му публика. За Каляри ще бъде още по-трудно точно сега, когато домакините ще се опитат да развият успеха от миналата седмица.

Прогноза за: Киево - Каляри 1:1

 

 

 


Парма - Сампдория
Стадион: „Енинио Тардини" , Парма
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Рочи


Сгромолясването на Парма е наистина впечатляващо - 10 мача без победа и 7 загуби! Новаците са на 13 място с 30 точки и след една загуба още, комфорта ще изчезне и ще започне да им пари под краката.

Джемаили и Палоши са с контузии за домакините, Хименес е с наказание за една среща. Схемата на игра 5-3-2, като Божинов ще започне мача от резервната скамейка.

Сампдория започнаха сензационно сезона и след победата над Интер заявиха, че могат да станат и шампиони. Но тяхното сгромолясване също бе впечатляващо. В момента са обаче извън Топ 6 със 40 точки, но на точка от четвъртото място. След осем мача без победа обаче , „моряците" се възродиха наново и са във възходяща форма с пет мача без загуба и 4 победи.

Кастелаци и Касано са с контузии, Поци и Пацини са с наказания. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1.

Твърдо бих заложил на гостуващия отбор, който очевидно се намира в добра форма в момента, докато е очевидно, че Парма играе без ентусиазма, който имаха в началото. Притеснен съм обаче, че Поци и Пацини няма да играят за Сампдория, което накланя леко везните в полза на домакините. Манини и Сцепович не съм много убеден, че ще могат да пробият през петима защитника на домакините.

Прогноза за: Парма - Сампдория 0:0

 


Милан - Аталанта
Стадион: „Джузепе Меаца" , Милано
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Милан явно този сезон има способността да възкръсва. След загубата от Интер с 0:2, „росонерите" заредиха отново силни игри, а последните два мача в Серия А бяха знаменателни: гостуванията на негостоприемния „Свети Никола" и „Артемио Франки" донесоха победи за миланци, а разликата с лидера е само 4 точки. Бившият капитан Барези заяви, че „Милан няма да свалят ръцете си от титлата до последно", а Роналдиньо е убеден, че спечелването на Скудетото ще му отвори пътя към ЮАР.

Ониеву, Зеедорф и Антонини са с контузии, а Фламини е наказан. Схемата на игра е 4-3-3.

Аталанта са на 19 място с 21 точки и все още не са загубили напълно надежди за оставане в елита. Бергамци победиха силният състав на Бари у дома си, поднесоха изненадата, завършвайки наравно с Катания и когато всички очакваха победа срещу Киево, последва обратното. Смело бихме казали, че загуба срещу Милан ще означава само едно - пропадане към Серия В.

Барето, Гуаренте и Амирузо са с контузии за гостите. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1.

Прогноза за: Милан - Аталанта 2:0

 

 

 

Удинезе - Интер
Стадион: „Фриули" , Удине
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонзи

Удинезе след слаби игри бяха попаднали в зоната на изпадащите, но треньорската смяна както често се случва, оказа благотворно влияние на резултатите на фриулци. След идването на Марино отборът постигна победи над тимове от Топ 8, като единият е Наполи и в момента се намира на 16 място с 27 точки.

Агостино, Ободо и Фролерс няма да играят заради контузии от домакините. Схемата на игра ще бъде 4-4-2.

За Интер може да говорим много - последната загуба е на 5 декември от Ювентус, но в последните си три мача „нерадзурите" нямат победа. Това доведе отново до интрига за титлата, за което са си виновни хората на Моуриньо. Впрочем, част от вината португалският специалист се опита да прехвърли на ръководителите на футбола на Ботуша, за което в следващите три мача ще води своите от трибуните. В средата на седмицата Интер победи страшния отбор на Челси с 2:1, но при гостуването на Удинезе, точно умората от тази среща ще си окаже влияние.

За гостите няма да играят Киву поради контузия, но списъка не свършва до тук, защото наказани са...Моуриньо, Самуел, Кордоба, Камбиасо и Мунтари. Впечатляващо! Мач миналия уикенд с намален състава, мач през седмицата срещу Челси и сега гостуване срещу отбор, който се намира във възходяща форма, и на всичкото отгоре е притиснат до стената. Инстинктивно посягам да сложа единица на тази среща, но като се замисля, че португалският наставник на миланци умее да мотивира хората си, мисля по-разумното е да се доверя на гостите.

Прогноза за: Удинезе - Интер 0:1

 

 

 

Наполи - Рома
Стадион: „Сао Паоло" , Неапол
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли


Наполи имат само една победа в последните си пет мача - като гост на пътуващия към Серия В Ливорно. Обаче преди две седмици завършиха наравно с Интер и то можем да кажем, че „нерадзурите" трябва да са щастливците. Веднага след това обаче последва резил срещу последния в класирането Сиена - 0:0. Така в момента неаполитанците са пети и все още с шансове за четвъртото място.

Досена е с контузия, а Грава е наказан от домакините. Джианело и Сантакроче са извън групата.

Рома получи два големи шамара на европейска сцена и сега ще трябва да се съсредоточи изцяло в Серия А. Римляните са трети, на 5 точки от лидера и наистина имат шансове за титлата, особено след като последната им загуба в Серия А е от 28 октомври.

Тони и Тоти са контузени, а в групата по различни причини не бяха включени Андреоли, Артур и Лобонт. Схемта на игра е 4-2-3-1.

И двата отбора „ближат" рани - единият на вътрешната сцена, а другият на европейска. Наполи вече играха срещу Интер и знаят добре какво ги очаква срещу Рома. От своя страна и столичани осъзнават, че на врящия котел „Сао Паоло" няма да бъдат посрещнати с хляб и сол. Дербито на кръга и съответно най-завързан мач. Безумие ще бъде за този, който играе с един знак тази среща.

Прогноза за: Наполи - Рома 3:2

 

 

 


Ливорно - Сиена
Стадион: „Армандо Пичи" , Ливорно
Час: 16:00
Съдия: Емидио Морганти

Ливорно са в серия от шест мача без победа, но направиха две равенства, които са показателни, че ще се борят до край за оцеляването си: на 31 януари завършиха наравно при гостуването си на Милан, след седмица в домакински мач не позволиха и на Ювентус да ги победи. Така отборът е на 18 място с 23 точки - само на три от мястото където ще се спаси и където в момента се намира Лацио.

Миглионичо е контузен и до края на сезона няма да го видим в игра, а с наказания са Ривас, Филипини и Пулзети. Схемата на игра е 3-5-2.


Сиена сътвориха два подвига през втората част на сезона - едва не победиха като гост Интер, но в Дена на влюбените направиха това при гостуването си на Киево, а в миналия кръг издържаха на Наполи 0:0. Със сигурност отборът пътува към Серия В, след като е последен и има само 17 точки. Но най-вероятно тосканци ще се опитат да го направят достойно.

Паравинчи, Розетини и Малаго са с наказания, Дел Гросо е наказан. Схема на игра 4-1-4-1.

Класическо дерби на аутсайдерите: 18-1 срещу последния. За Ливорно това е последен шанс и то отличен да започнат кампания по спасяването си. По-удобен съперник от този на Сиена няма да намерят. Трите точки ще им дадат глътка въздух, а и не се очертават и по-добри съперници до средата на март - гостуване в Палермо и домакинство срещу Рома. Победата е задължителна ако наистина домакините мислят догодина да са сред елита на италианския футбол.

Прогноза за: Ливорно - Сиена 2:1

 

 

 


Ювентус - Палермо
Стадион: „Олимпико" , Торино
Час: 21:45
Съдия:

Новият кавалер на Старата Госпожа - сеньор Дзамперини, започна работата си на Олимпико с две ремита, едното срещу Ливорно, но след това последваха три последователни победи, едната срещу Аякс в Амстердам, а резултатът от цяла дейност до сега е класиране за осминафинал в Лига Европа и завръщане в Топ 4, за където претенции имат половин дузина отбори.

Якуинта, Поулсен и Буфон са с контузии, а Маркизио е наказан. Схемата, която Дзамперини ще използва е 4-3-1-2.

Палермо наистина летят много високо от началото на сезона, но последните две загуби срещу Бари и Рома ги изхвърлиха от четвъртото място и в момента отборът е шести с 40 точки. Въпреки това амбициите за участие в Шампионската лига остават, но сицилианци трябва да започнат да побеждават и навън защото са най-слабият гост от първите осем в класирането - само две победи и срещу това имат 7 загуби.

За гостите отпадат Тедеско, Брешчиано и Мчелидзе поради контузии, а Карозиери е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.

Наистина амбициите и на двата отбора са големи, както и формата в която се намират в момента. Предимството обаче е на страната на торинци, най-малко защото излизат срещу тим, който се представя много слабо извън Сицилия.

Прогноза за: Ювентус - Палермо 2:1

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
25