Анонс на 26 кръг на Серия А - срещите в събота


.

Анонс на 26 кръг на Серия А - срещите в събота

Стартът на 26 кръг на Серия А ще бъде даден в Сицилия, където възраждащият се отбор на Катания приема друг южняшки клуб - този на Бари. С интерес ще очакваме срещите на лидерите, още повече, че специалистите предупредиха, че борбата за титлата не е решена все още и Интер с основание трябва да се страхува от Милан. Дали обаче от Рома мислят така? Ще разберем на „Сао Паоло" , където според мен е дербито на кръга. Но не по-малко интересен ще бъде сблъсъкът Ювентус - Палермо, с който всъщност ще бъде закрит кръга.

Преди това обаче нека направим кратък анонс на двубоите от събота.

 

 

Катания - Бари
Стадион: "Анжело Масимино", Катания
Час: 19:00
Съдия:

Катания им трябват точки за да оцелеят в елита на италианския футбол и те правят точно това от Нова година насам. Отборът в последните си девет срещи има две загуби и няма как да отречем, че с поемането на тима от Саниша Михайлович последното място остана спомен, но заплахата от изпадане съществува - в момента сицилианци за 17-ти, но на точка от зоната, която би пратила отбора в Серия В.

За Бари можем да кажем, че след като през първата половина на сезона се представи впечатляващо, също впечатляващо се сгромолясва през втория полусезон - загубата срещу Милан през уикенда бе трета по ред и в момента южняците са на 11 място с 32 точки и практически без шансове за евротурнирите.

Групата на Саниша Михайлович за мача е от 21 човека. На Споли контузията отшумява и най-вероятно ще започне да тренира с отбора, но специално срещу Бари няма да го видим. В лазарета са още Марчезе, Пласмати и Кампагноло. Добрата новина е завръщането на Терлизи, шансът да заиграе в центъра на защита е 80%, ако все пак Михайлович прецени, че не е готов защитникът, в игра ще видим Аугустин. Известни колебания има също за централният полузащитник Биаджианти и на негово място нищо чудно да видим Карбони.

Схемата на игра ще бъде 4-3-3 с Лиама и Мартинес по крилата и Макси Лопес в средата.

„Бари е много силен отбор, не е лидер, но играчите му могат да направят разликата : атакуват непрекъснато и търсят пространства. Противникът ни притежава една от най-здравите зашити, но ние трябв ада победим задължително. За това ще ни помогнат и феновете, които ще напълнят както разбрах целия стадион", заяви сръбския наставник на сицилианския отбор.

Добрата новина за наставника на гостите Вентура е завръщането на Алмирон и Кастильо. Така на левия фланг на полузащитата ще застане най-вероятно Ривас или Коман ( по-вероятно първият, тъй като формата му от унгареца е по-добра в момента), а Гаци ще се разположи отдясно на Алмирон. Белмонте ще заиграе като десен бек, малко вероятно е Стелили да го замести.

За наставника има обаче и лоши новини: извън строя са Паризи, Донда, Кутузов и Ранокия. Особено силно се чувства липсата на последния и най-големите проблеми за Бари идват именно от центъра на защитата.

Схемата, с която ще излязат гостите е 4-4-2, но Гаци и Алмирон ще бъдат изтеглени малко назад, явно с цел да се подпомогнат двойката централни защитници.

Бари е домакински отбор: като гост има само една победа и 75 % от точковия актив е постигнат на „Свети Никола". Но преди заминаването за Катания президентът Виченце Матерезе се срещна с футболистите за да им повдигне духа. Дали е успял и отборът ще излезе от лошата серия ще разберем в събота.

Катания играят силно у дома си, в момента са във възходяща форма и според мен изненада ще бъде ако завършат реми, а още по-голяма ако загубят.

 

Прогноза за: Катания - Бари 2:1

Коефициенти от bet365:

Катания - 2.10
Равен - 3.20
Бари - 3.60

 

 

Лацио - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Час: 21:45
Съдия:

Лацио, който преди два кръга бе стигнал дъното след поредица от слаби игри и закономерно попадна в зоната на изпадащите, постигна срещу Парма първа победа от 6 януари насам и успя да си поеме въздух, а с това и феновете му. В момента римският отбор е на 16 място с 25 точки, като опасността да се сбогува с елита е голяма. Това означава само едно за хората на Рея - нуждата от точки е огромна.

Това обаче няма да стане лесно срещу Фиорентина, които са участници в Шампионската лига и ще се борят до последно за класиране на място даващо право за участие в Лига Европа. Изглежда „ла виола" върви към възстановяване и това пролича не толкова от резултатите, колкото от играта, която показват флорентинци при гостуването срещу Байерн, победата над Ливорно, а загубата от Милан дойде по скандален начин.

Бизари, Раду, Дабо и Диас са контузени, Муслера е наказан за една среща. Най-вероятно в атака ще видим Флокари, а Зарате ще бъде на пейката. Маури ще застане зад двамата нападатели, а Ледесма, който с идването на Рея отново заигра, ще бъде в центъра на полузащитата. Постройката, която новият наставник налага е 4-3-1-2, която в атака се променя на 4-1-5.


Джилардино, Натали, Гамберини и Санатана - това са футболистите, на които няма да разчита Прандели. Отделно Варгас е с навехнат глезен и списъка с контузени наистина изглежда безкраен. Единствената добра новина идва от възстановеният централен защитник Фелипе, който ще заиграе заедно с Клоудруп. Всичко това принуди наставникът на „виолетовите" да използва игра с един нападател - Йоветич и схема 4-3-2-1. Най-вероятно Ляич и Маркиони ще подпомагат черногорецът, а Болати ще заиграе като опорен полузащитник.

Срещата е една от най-трудно прогнозируемите, защото по-класният отбор е този на Фиорентина , но в момента гостите идват без някои основни футболисти и най-вероятно няма да изглеждат толкова заплашително. В същото време постройката на игра показва, че ще се търси начин да се блокират действията на противника в центъра и тази зона на терена да бъде „запушена", а напред ще се разчита на контраатаки.

Не може да не си зададем въпроса: дали за слабия през целия сезон Лацио победата над Парма ще стане тенденция или е била случайна? ......Тройният знак е задължителен, но аз понеже мога да разчитам само на един, ще взема соломоновско решение и ще заложа на равния резултат.

Прогноза за: Лацио - Фиорентина 1:1


Коефициенти от bet365:

Лацио- 2.38
Равен - 3.00
Фиорентина - 3.25


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
40