Анонс на 23 кръг на Серия А - срещите в неделя


.

Анонс на 23 кръг на Серия А - срещите в неделя

Лацио- Катания
Стадион: "Олимпико", Рим
Час: 16:00
Съдия: Габриеле Габа

Римският отбор уверено пътува към Серия В, а по постигнат точков актив в последните 6 кръга е последен от всички отбори. Кризата обхванала отбора е голяма, но все пак успя да се противопостави миналия уикенд на Ювентус и да измъкне точката. Дали не тръгват нагоре столичани?

Катания са на 18 място, а бяха и по зле. След поемането на отбора от Саниша Михайлович обаче нещата се промениха. С три победи в последните шест мача, сицилианци просто обявиха, че не са се предали и смятат и догодина да бъдат сред елита.

Фиджиаа, Матусалем, Брочи и Бизари отпадат от състава на Билардини, схемата на игра е 4-3-1-2, като диаманта Фирмани, на когото се възлагат надежди, ще играе на десния фланг.

Маркезе и Скиача са контузени, постройката на игра според Михайлович ще бъде изненадващото 4-1-4-1, а когато топката е притежание на отбора - 4-3-3. В психологически план проблем имат гостите заради наказанието на сърбина след като миналата седмица влезе след мача с Удинезе в стаята на съдиите да иска обяснение от тях.

Прогноза за : Лацио - Катания 1:1

 

 


Дженоа - Киево
Стадион: "Комунале Луиджи", Генуа
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Чиампи

Ако предишният мач е дербито на аутсайдерите, то образно казано този бихме го определи дербито на средняците: съседи в класирането, разлика от три точки в полза на генуезци и далеч от опасната зона. Все пак Дженоа имат известни надежди за класиране в Лига Европа: ако пропадането на Ювентус продължи, шансовете да се пребори със Сампдория, Бари и Каляри за шестото място не са нереалистични.

Едва ли обаче това ще бъде дерби, след като Киево се представят на средно ниво като гости: 4 победи записаха, ни о 5 загуби. Техният домакин е безапелационен: от десет мача на „Луиджи" само една загуба ( по-скоро катастрофа: срещу Интер с 0:5) и 7 победи, две от които срещу Рома и Наполи.

Кхарджа е контузен от домакините, Крисчито наказан. Схемата на игра ще бъде 3-4-3, но и отборът когато приема играта в своята половина използва 4-2-3-1 .

От Киево няма да играе Моро заради контузия. Пинци се завърна след наказание. Мимо Ди Карло остави по неясни причини извън групата новодошлия Йокич, както и Мицкевич и Пиколо.

Прогноза за Дженоа - Киево 2:1

 

 

Удинезе - Наполи
Стадион: "Комунале Фриули", Удине
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Домакините имат всичко 5 победи в първенството и в момента се намират на 17 място с 21 точки - една повече от зоната на изпадащите. Направиха две впечатляващи гостувания в последните 5 срещи - победиха Милан за Купата и измъкнаха точката от намиращият се в слаба форма Парма.

Наполи са на 4 място, с 38 точки и напълно реални възможности за атака на второто място. Също така, съществува реална опасност да не се класира отборът не само за Шампионската лига,а и за Лига Европа. Изключителни домакини, но посредствени гости, ако трябва да характеризираме с две думи неаполитанците

Де Биаси има изключителни проблеми в защитен план: Домизи, Феронети, Баста и Ободо са контузени, Запата и санчес - наказани. Така групата за мача е 20 човека, въпреки, че имаше съмнения за Коради. Постройката на игра: 4-3-3

За Наполи дебют ще направи Досена, който застава на левия фланг. Куалярела се завърна и ще започне като титуляр. Лавеци, Хофер и Сантакроче продължават да са в лазарета, наказан е Ароника.

Това е най-тежкия за прогнозиране мач от кръга. Търсачите на силни усещания могат да се пробват да го играят. Ако не бяха проблемите в защитата на домакините бих играл без да се двуомя единица. Сега обаче.., а и Мазари се закани: „Ние идваме за да играем на 130%"

Прогноза за: Удинезе - Наполи 2:2

 


Сиена - Сампдория
Стадион: "Артемио Франки", Сиена
Час: 16:00
Съдия: Ренцо Кандусио

Домакините са твърдо на последното място в класирането. Шансове за измъкване се породиха в началото на декември след двете поредни победи срещу Катания и Удинезе, оттогава обаче отбора допусна 17 гола за 6 мача и има само едно домакинско равенство срещу Каляри.

Сампдория са седми с 33 точки и ако победят ще изпреварят Ювентус. Ако моряците искат да участват в Лига Европа, задължително се нуждаят от победата. А техния противник е идеален за увеличаване на точковия актив. Интригата в тази среща е, че гостите се представят много слабо навън и са един от най-слабите отбори в това отношение - само 30% от точковия актив са донесли рандевутата.


Сена излизат с нова защитна схема - 4-1-4-1, като Малаго ще заиграе като флангови защитник. От групата отпадат Партавинчки, Ларондо, Брандао, Росетини заради контузии, Рози е наказан. Вместо Дел Гросо на левия фланг на защита може да видим Росси, но това ще реши наставникът на отбора. В петък отборът не тренира по неизвестни причини, а каква ще е мотивацията за мача и дали ще си повярват футболистите, че могат да се спасят, ще разберем в хода на двубоя.


За Сампдория отпадат Кастелаци, Касано и Ачарди, поради контузии. Падалино е наказан Така централната двойка ще бъде Паломбо и Тисоне. Схема на игра: 4-4-2.

Прогноза за: Сиена - Сампдория: 1:2

 


Аталанта - Бари
Стадион: "Атлети Азури", Бергамо
Час: 16:00
Съдия:


Домакините, които са на 19 позиция в класирането имат 17 точки - с 4 по-малко от мястото, което би ги спасило. Това означава само едно - ще търсят победата задължително, защото оттук нататък всяка една грешка е фатална. Петте домакински загуби от десет мача изобщо не дават основание за оптимизъм, но пък може да надскочат себе си бергамци.

Гостите са девети с 32 точки и не са без шансове за Лига Европа. Това за да стане, отборът не трябва да разчита само на „Свети Никола" да побеждава, а трябва да започне да го прави и навън. Аталанта е идеалният съперник за това.

Наставникът на Аталанта в петъчната среща с журналисти не съобщи единадесетте за двубоя. Знае се само, че Барето, Асцентис и Занети са контузени, а Куаренте е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1.

Бари са без Паризи, Донда, Кутузов и Ранокия, които са контузени, Алмирон е наказан. Постройката на игра е 4-4-2.

Прогноза за: Аталанта - Бари 2:0


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26