Парма - Интер: Опит на Божинов и компания за измъкване от лошата серия


.

Парма - Интер: Опит на Божинов и компания за измъкване от лошата серия

Парма - Интер
Стадион: „Енио Тардини" , Парма
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонзи


Завърналият се в Серия А отбор на Парма започна сезона много колебливо и зареди победи със загуби, но след домакинската загуба от Каляри на 27 септември, „пармезаните" подобриха играта си, заиграха много стабилно и в следващите десет мача допуснаха само две загуби, а с петте си победи започнаха да мечтаят за Шампионска Лига и почти излъгаха специалистите. Не така изглеждаха нещата обаче в края на полусезона и в началото на новия: от пет мача Парма взе само една точка и то срещу борещия се да не изпадне отбор на Удинезе, завършвайки на същия този стадион с едно безлично равенство.

В миналия кръг футболистите на Франческо Гуидолин бяха пометени от намиращия се в зоната на изпадащите Катания с 3:0, резултат, който показа колко е нестабилна отбраната когато бъде притисната по фланговете.

Интер почти беше накарал своите противници да потъркват доволно ръце, но в два поредни мача показа, че няма конкуренти в момента. Ако за Купата „нерадзурите" излязоха не до там мотивирани срещу намиращия се в лоша форма Ювентус, то срещу Милан си пролича класата на отбора. В дербито Дела Мадона, Интер изигра срещата много разумно, неутрализира своите противници и успя да излъже противника си с 2:0, с което направи разликата от 9 точки от преследващия го в класирането внушителна. Полуфинал за Купата, комфортна преднина в първенството и липсата на съществени кадрови проблеми, несъмнено дават положителен психологически заряд на шампиона.

Гуидолин няма да може да разчита на Зенони, Палучи и Креспо, които са наказани. Писану премина в Болоня, а Марига очаква трансфер и също няма да играе. Схемата на игра срещу шампиона до последно се очакваше да бъде 4-3-3, но след като Ланзафаме и Лападула ще започнат мача на пейката, най-вероятно ще видим само Божинов и Биябияни в атаката, което ще рече, че домакините ще излязат с петима полузащитници и трима в защита.

След миланското дерби, Снайдер е наказан за два мача, а Лусио за един. Така, в състава на шампионите ще настъпят някои корекции. На мястото на холандеца ще застане Станкович, а бразилеца ще бъде заменен с Кордоба, който ще си взаимодейства със Самуел. Манчини и Киву са с контузии, Фернандеш, който дойде от Валенсия под наем не е включен в групата. На Ето'о щеше да бъде дадена почивка след участието му в КАН, но се оказа, че не само е включен в групата, но и ще застане отдясно на нападението. Така постройката на Моуриньо изглежда 4-3-1-2 и много интересно ще бъде как Станкович ще се впише в атаката на отбора и ще замести ли достойно Снайдер.

В момента положението на Парма не е никак добро и след липсата на победи, настроението е минорно. Но възпитаниците на Гуидолин излизат с две предимства пред своя съперник: първото е, че ще търсят първа победа от 13 декември насам, срещу силния тим на шампиона, който обаче след емоциите от последните мачове, може да свали за малко гарда.

Второто предимство е, липсата на Снайдер и Лусио, което би могло да даде отражение върху играта на „нерадзурите" и да накара домакините да помислят за нещо повече от почетно равенство в тази среща. Класата на Интер е очевидна и една тяхна победа няма да бъде изненада за никого. Но дали Парма няма да започне да възкръсва и да намери пътя към това което правеше през първия полусезон, именно срещу шампионите? Аз бих рискувал и заложил на равенството, силно надявайки се Божинов да вкара гол.

Прогноза за: Парма - Инер 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Парма:

20 декември Рома - Парма 2:0 (Серия А)
06 януари Парма - Ювентус 1:2 (Серия А)
10 януари Ливроно - Парма 2:1 (Серия А)
17 януари Парма - Удинезе 0:0 (Серия А)
23 януари Катаня - Парма 3:0 (Серия А)

Интер:

06 януари Киево - Интер 0:1 (Серия А)
09 януари Интер - Сиена 4:3 (Серия А)
16 януари Бари - Интер 2:2 (Серия А)
24 януари Интер - Милан 2:0 (Серия А)
28 януари Интер - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:
Парма - Интер

33 мача
14 победи за Интер
9 равенства
10 победи за Парма
Голова Разлика: 46:39 за Интер

През този сезон:
13 септември Интер - Парма 2:0 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Парма - 4.33
Равен - 3.25
Интер - 1.90

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
65