Дженоа - Интер: Опит номер две


.

Дженоа - Интер: Опит номер две

Това ще бъде втори опит на Интер да направи добър мач в Генуа. Както си спомняме, първият завърши с поражение на шампионите, в мач, в който бяха надиграни от домакините. Сега отборът на Моуриньо ще гони своя шанс да си възвърне първото място, но генуезци ще търсят също победата за да останат в горната част на класирането, още повече, че при победа ще изпреварят с точка своя съперник.

Ако на Интер потръгне играта от самото начало, ще бъде много трудно да бъде спрян. В светлината на това обаче, срещата в Генуа идва точно на време - в момента, у дома си Генуа по принцип може да победи всеки и надеждите на противниците на Интер може да се реализират. Не можем да кажем, че в лагера на домакините цари унение, още повече по време на паузата, Гасперини успя да подобри физическото състояние на играчите си, както той заяви днес. Всичко това идва на фона на думите на президента на клуба, който обеща, че при добро представяне ще инвестира през зимата още пари в отбора.

Аргументита за Дженоа са лидерите на отбора, които си починаха по време на световните квалификации и които в момента са твърдо решени да спрат отбора на Интер. И Скули и Паладино изразиха увереност, че предстоящият мач няма да бъде лека разходка за футболистите от Милано. Лазарета на отбора бързо се изпразни и можем да видим в игра Роси и Юрич. Ернан Креспо пък може да вкара гол и да докаже някои неща на Жозе Моуриньо. "Сдържан оптимизъм" - това са двете думи, които характеризират настроението в отбора според Джанпиеро Гасперини.

Схемата на която той залага ще бъде 3-4-3, като в центъра на атаката застава Креспо, а отстрани по-бързите Паласио и Скули. Изборът на четирима в средната линия на отбора не е случаен и цели максимално да накъса играта на противника в нападение и остави самотни Балотели и Суазо. В същото време Модесто и Роси също ще се включват в атаките на отбора и макар от втора линия, ще застрашават също вратата на гостите. Ще бъдем свидетели и на интересни комбинативни решения.

Аргументите в полза на Интер са победата на отбора срещу Удинезе в предишният кръг, когато бе постигната в последната минута и откри пътя на миланския отбор към първото място - един добър знак за волята на отбора за победа. Особено важно е, че голът вкара Снайдер, което означава само едно: адаптирането му в "нерадзурите" приключи. По всички линии отборът превъзхожда Дженоа. А в психологически план нещата също са добри - информацията за преминаването на Майкон в Юнайтед се оказа лъжлива, а историята около Балотели бе бързо забравена.

Впрочем последният ще видим отдясно на атаката, в партньорство със Суазо, след като става почти ясно, че Ето,о няма да играе. Хондурасецът, въпреки 30-те си години има все още добър демараж и силен удар, а и добре си партнира с Балотели. Впрочем схемата на която ще заложи Моуриньо е 4-3-1-2, като малко зад двамата ще застане Снайдер, на когото сякаш тази позиция най-допада и сякаш е създадена за него. В средата на терена връзката между нападатели и защита ще прави Камбиасо, а Станкович и Зането по фланговите ще осигуряват атаката на отбора. При всички положения Интер ще опита атаки както по фланговете, така и от втора линия, но ще трябва да премине през сгъстената средна линия на домакините, които играят много силно у дома си и победиха вече Рома, а Ювентус се измъкна с равенство.

Класата на Интер както казахме е по-голяма. Всичко това предполага и победа за тях, въпреки отличното представяне на Дженоа като домакини. Освен това, както е известно снарядът не пада на едно място два пъти: това предполага, че Интер няма да загуби за втори път в Генуа.

Прогноза за Дженоа - Интер 1:2

Последни 6 мача:

Дженоа: ПЗРЗПП
Интер: ПЗПППП

Коефициенти в bwin:

Дженоа - 3.10
Равен - 3.15
Интер - 2.25

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
18