Дузпи ще определят носителя на Купата на Италия


.

Дузпи ще определят носителя на Купата на Италия

Лацио и Сампдория излизат един срещу друг във финала за Купата на Италия на “Стадио Олимпико” в сряда вечер. Срещат се два отбора с богата история, които въпреки че не направиха кой знае колко добър сезон в Серия А се представиха отлично в турнирната надпревара и заслужено ще си оспорят трофея.

В продължение на 4 години в спор за Купата излизаха Интер и Рома, но най-накрая тази традиция бе нарушена. Друга статистика обаче е по-интересна. В периода 1998-2008 Роберто Манчини спечели 6 пъти трофея като играч или треньор и два пъти остана със среброто. Сега обаче той не е замесен в спора за титлата.

За последно Лацио спечели Купата през 2004, воден от Манчо, който после пое към Интер. Самп пък не са играли във финала от 15 години. На 20 април 1994 те отвяха Анкона с 6:1. И за двата клуба напускането на Мистър Копа Италия (Манчини) се яви нещо край на ера. През 1999 Сампдория изпадна в Серия Б. В Лацио след Манчини се смени управлението и сега тимът е доста по-пестелив.

Споменахме, че двата тима не правят особено добър сезон в Серия А. Всъщност Лацио започна страхотно и дори повече за известно време в класирането. След това обаче се свлече в средата на таблицата. Генуезците пък бяха застрашени от изпадане, но напоследък се съвзеха и сега са вън от опасност. 

Пътят на отборите към финала също не беше лек. Именно тук обаче те показаха своите достойнства. Лацио отстрани Беневенто, Аталанта, Милан, Торино и Ювентус. Самп пък се справи с Емполи, Удинезе и Интер. Иначе съперниците имат по 4 Купи във витрините си – Лацио през 1958, 1998, 2000 и 2004, а Сампдория през 1985, 1988, 1989 и 1994.

Треньорът на Лацио Делио Роси няма да може да разчита на бразилския халф Метусалем, който е наказан, но Пакуале Фоджия е възстановен от травмата си в глезена. Под въпрос е Лоренцо Ди Силвестри. В атака ще играят Горан Панмдев и Мауро Сарате.

Защитниците Пиетро Акарди и Стефано Лукини вече тренират наравно с останалите от Сампдория. Паоло Самарко е по въпрос. Клаудио Белучи все още се възстановява от операция на менискуса. В атака за Самп ще видим Касано и Пацини.

Вероятно двубоят ще се превърне в тактическо надлъгване, тъй като освен за трофея двата тима ще мислят и за участие в евротурнирите. Ако падне ранен гол обаче може да се стигне до доста по-интересна развръзка. Все пак тук равенството не изглежда никак нелогично и е възможно дузпи да определят победителя.

Вероятни състави:

Лацио: Мюслера, Лихтщайнер, Сивиля, Розенал, Коларов, Броки, Ледесма, Дабо, Фоджия, Пандев, Сарате

Сампдория: Кастелаци, Кампаняро, Лучини, Акарди, Раги, Десена, Паломбо, Франческини, Пиери, Касано, пацини

Последни 5 мача:

Лацио: ЗЗЗПП
Сампдория: ПЗРЗЗ

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22