Интер ще изпусне поредни точки срещу Дженоа


.

Интер ще изпусне поредни точки срещу Дженоа

Интер гостува на Дженоа в дербито на кръга в италианската Серия А. “Нерадзурите” са с тежка програма, а в последния кръг допуснаха равенство 3:3 с Рома и преднината им пред Ювентус намаля на 7 точки. В сряда пък на “Луиджи Ферарис” момчетата на Жозе Моуриньо бяха разбити от Сампдория за Купата с 3:0. Сега на същия тоз стадион те трябва да победят Дженоа, който обаче се бори за участие в Шампионската лига, за която ще мисли и Интер, защото в сряда трябва да играе на “Олд Трафорд срещу Манчестър Юнайтед.

Не стига това, ами около “синьо-черния” клуб има и доста странични проблеми най-вече по оста Жозе Моуриньо-пресата. Всяка дума на Специалния е остро критикувана от вестници, опоненти, мафиоти като Лучано Моджи, легенди на други клубове като Паоло Малдини и кой ли още не. Явно на Жозе това му харесва, а и вероятно така отвлича напрежението от играчите си върху себе си.

Дженоа също имаше доста тежки мачове, в това число и такива срещу преки конкуренти като Рома и Фиорентина. В последният кръг тимът игра със Сиена и стигна само до 0:0 като гост. Това обаче влиза в тактиката на наставникът Джан Пиеро Гасперини, който разчита най-вече на формата у дома. А тя е меко казано блестяща. В момента Дженоа е на 5-та позиция с 1 точка зад четвъртия Фиорентина. След няколко слаби изяви на Милан обаче битката вече не е за едно, а за две места, тъй като “росонерите” са само с три точки аванс.

Дженоа и Интер напоследък стигат до равенства. Така беше на “Луиджи Ферарис” през миналия сезон. През октомври “грифоните” станаха първия тим тръгнал си с непобеден от “Джузепе Меаца” – 0:0. Двата тима играха и в 1/8-финалите за Купата на Италия. С човек повече Интер се измъчи, но спечели след продължения.

Матео Паро и Антони ван дер Боре са контузените в състава на домакините. При Интер положението е горе долу същото. Валтер Самуел пропуска поради травма, докато Патрик Виера е наказан.

Срещат се два доста солидни отбора като безспорно шампионите са по-силния тим, но гостуването на традиционно труден съперник може да им изиграе лоша шега. Интер ще направи всичко възможно да запази сили за реванша срещу Манчестър Юнайетд в Шампионската лига и ще е доволен на равенство на “Луиджи Ферарис”.

 
Вероятни състави:

Дженоа: Рубиньо, биава, ферари, Бокети, Роси, Мота, Юрич, крисчито, Место, Милито, Янкович

Интер: Сезар, Майкон, Матераци, Кордоба, Сантон, Мунтари, камбиасо, Санети, Станкович, Адриано, Ибрахимович
 
Последни 5 мача:

Дженоа: РПРЗП
Интер: ЗРРПП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
63