Интер ще излъже Рома


.

Интер ще излъже Рома

Интер посреща Рома в дербито на кръга в италианската Серия А. Играят шампиона срещу вицешампиона от миналия сезон, но през този “нерадзурите” се представят доста по-успешно и пак са на път към титлата. “Вълците” са едва в битката за място в Шампионската лига. 

Преди три дена Интер игра първия си двубой от 1/8-финалите на най-престижния турнир в Европа и въпреки че бе надигран от Манчестър Юнайтед постигна удобен резултат 0:0 преди реванша. Така с малко повече късмет и хитрост от страна на Жозе Моуриньо “Бенеамата” може да се промъкне напред.

Иначе в Серия А Интер може да си позволи няколко грешки, тъй като води на 9 точки пред втория Ювентус и 11 пред Милан. Последните три мача на тима в Серия А бяха победи една, от които над Милан. Сега за Интер започват по-тежки мачове, но преднината им е доста убедителна.

Рома от своя страна изостава на 2 точки от 4-тия Фиорентина и на 1 от петия Дженоа. “Вълците” също имаха мач в Шампионската лига – гостуване на Арсенал, загубено с 1:0, така че и техният шанс за реванша не е лош. Последните 3 мача на Рома в първенството  са 2 победи, една от които с 3:0 над Дженоа и загуба от Аталанта също с 0:3, което показва колебливата форма на столичани при гостуванията.

При Интер единственият контузен е защитникът Валтер Самуел. Всички останали футболисти на Моуриньо са на линия за двубоя.

Кристиян Панучи вероятно ще се върне в състава за този двубой, след като медиите съобщиха, че се е извинил на Лучано Спалети за последната им кавга. Марко Касети, Алберто Акуилани и Жуан обаче са с травми и пропускат мача.

Мачът Интер – Рома в последните години се превърна в сериозно дерби, което понякога решаваше титлата. Сега положението е по-различно. Домакините могат и да подценят ситуацията, което би им изиграло лоша шега. Гостите имат нужда от трите точки и ще се борят докрай за тях. Въпреки това Интер е по-стойностният тим и ще спечели срещата.

Вероятни състави:

Интер: Сезар, Майкон, Кордоба, Киву, Сантон, Виера, Камбиасо, Санети, Станкович, Адриано, Ибрахимович

Рома: Дони, Мота, Мексес, Панучи, Тонето, Перота, Де Роси, Бриги, Писаро, Тоти, Вучинич

Последни 5 мача:

Интер: РПППР
Рома: ЗПЗПР

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124