Дженоа и Фиорентина ще помогнат на Рома


.

Дженоа и Фиорентина ще помогнат на Рома

Дженоа посреща Фиорентина в едно от дербитата, които ще определят 4-тия участник в Шампионската лига от Серия А през следващия сезон, ако приемем, че първите три места са гарантирани за Интер, Милан и Ювентус. “Грифоните” отстъпиха на Рома в миналия кръг с 0:3, след като не бяха вкусили загубата цели 10 мача. Последно на 13 ноември Ювентус беше надиграл с 4:1 момчетата на Гасперини.

Фиорентина пък победи Лацио на “Олимпико” и грабна 4-ата позиция, поне засега. Муту и компания вече имат опит в най-престижния европейски клубен турнир и ще искат да участват в него и догодина. Иначе в Серия А тимът се представя на приливи и отливи, но сякаш набра скорост в най-важния момент. “Ла Виола” записа три поредни поражения след Коледа, но след това се съвзе и сега е с три поредни успеха. В интерес на истината Лацио бе по-силния тим миналата седмица и въпреки, че игра с човек по-малко създаде куп главоболия на Фрей.

Джузепе Скули е наказан от състава на домакините, тъй като получи червен картон в мача с Рома. На негово място вероятно ще излезе Рафаеле Паладино. Вратарят Рубиньо е с травма и ще бъде заместен от Алесио Скарпи. Контузия в коляното има и халфът Матео Паро. Той е аут до април.

За флорентинци наказан е Фелипе Мело. Ще го замести Здравко Кузамнович. Крилото Марио Сантана претърпя операция на коляното и е аут до края на сезона. Франко Семиоли ще трябва да подкрепи нападателното дуо Адриан Муту и Алберто Джиалрдино.

Дженоа и Фиорентина имат 37 срещи в Серия А на “Луиджи Ферарис”. 12 пъти победител е бил Дженоа, 11 Фиорентина, а 14 срещи са завършили наравно. Миналият сезон двубоят завърши 0:0.

Въпреки загубата от Рома миналата седмица Дженоа още се цели в Шампионската лига. “Грифоните” могат да се доберат до нея като се има предвид, че у дома са на практика неудържими. Сегашният тест е доста по-сложен. Фиорентина вече е на позиция, която я задоволява и няма да иска да я изпусне лесно. В края на сезона вероятно ще се радва Рома, но да видим…

Вероятни състави:

Дженоа: Скарпи, Биава, Ферари, Бокети, Место, Мота, Юрич, Крисчито, Паладино, Янкович, Милито

Фиорентина: Фрей, Комото, Даинели, Гамберини, Варгс, Монтоливо, Донадел, Кузманович, Семиоли, Муту, Джилардино

Последни 5 мача:

Дженоа: ЗПРРП (у дома 8 победи и 3 равни)
Фиорентина: ПППЗЗ (навън 5 победи и 7 загуби)

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
71