Интер ще се доближи до титлата след равен с Милан


.

Интер ще се доближи до титлата след равен с Милан

В неделя е най-интересният мач в Европа тази седмица. Той противопоставя градските съперници Интер и Милан в историческото дерби, което тази година може да се окаже и решаващо за титлата в Серия А. Разликата между двата тима сега е 8 точки в полза на “нерадзурите” като за това са си виновни “росонерите”, които допуснаха 1:1 с Реджина в последния кръг. Иначе залогът сега щеше да е много по-голям.

В последния си мач Интер се справи лесно с Лече, побеждавайки с 3:0. Първия си гол за сезона отбеляза португалския халф Луиш Фиго в 72-ата минута. Лидер на тима обаче продължава да бъде Златан Ибрахимович, който напоследък е в изключителна форма. Интер е с пълен състав за мача като изключим наказанието на Марио Балотели.

При загуба Милан ще се прости с мечтата за Скудетото на този твърде ранен етап от сезона. “Росонерите” обаче не биха могли да наваксат 11 точки. Равенството също не ги устройва особено, тъй като Интер едва ли ще изпусне много до края, а и момчетата на Анчелоти не са застраховани от грешки. Все пак един хикс може да се окаже удобен за третия претендент Ювентус.

За капитанът на Милан Паоло Малдини този мач е по-специален. След близо четвърт век на върха, той ще се откаже в края на сезона. Това означава, че за него това ще е последното градско дерби. В този мач той винаги дава най-доброто от себе си. 

За Карло Анчелоти проблемите са много по-сериозни. Извън сметките са Неста, Гатузо, Бориело, Фавали, Емерсон и разбира се звездата Кака. Каха Каладзе е възстановен и може да се завърне на терена. Пирло се връща след наказание, но Бонера натрупа картони и ще почива.

В интерес на истината Интер може да си позволи да играе за равен. Това за специалист като Жозе Моуриньо не е особено трудно. “Нерадзурите” могат да си позволят да дебнат съперника и да го ударят когато се открие възможност. Кадровите проблеми пред символичните гости също накланят донякъде везната в полза на “синьо-черна” победа. В началото на сезона обаче Интер също бе фаворит, но отстъпи с 0:1. Тогава се разигра Роналдиньо, който постепенно се скри в сянката на новия любимец Дейвид Бекъм. При отсъствието на Кака шанс за изява имат и двамата. Вероятно обаче след този двубой положението в Серия А няма да се промени особено.

Вероятни състави:

Интер: Сезар, Майкон, Матераци, Самуел, Сантон, Санети, Камбиасо, Мунтари, Станкович, Ибрахимович, Адриано

Милан: Абиати, Дзамброта, каладзе, Малдини, Янкуловски, Бекъм, Пирло, Амброзини, Сийдорф, Роналдиньо, Пато
 
Последни 5 мача:

Интер: ПППРП
Милан: ППРПР

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
68