Удинезе - Милан: Ибра ще даде импулс в играта на "росонерите"


Н. Гавазов

 Удинезе - Милан: Ибра ще даде импулс в играта на

Удинезе - Милан

Стадион: "Дачия Арена", Удине

Дата: 18.03.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Даниеле Довери

Удинезе посреща Милан в един от най-интересните мачове на кръга в Серия А. Последните три срещи тук завършиха с по една разменена победа, а миналата година "росонерите" се измъкнаха от загубата с гол на Златан Ибрахимович в 90-та минута. Какво ще се случи сега - това ще разберем тази вечер.

Удинезе се намираше в серия от шест мача без победа, като и помен нямаше от играта на фриулци от началото на сезона. През миналия уикенд обаче хората на Андреа Сотил изненадващо победиха Емполи като гост, благодарение на точния удар на Родриго Бекао в 54-та минута. След това гостите умело затвориха мача и не позволиха на тосканци да отвърнат на удара. Този успех помогна на Удинезе да събере 35 точки и да се изкачи на 11-то място, на два пункта от осмия Торино. Очевидно е, че "зебрите" до края на сезона ще играят за своя престиж, но твърде е вероятно да подходят към някои мачове и твърде лежерно.

Милан стигна до четвъртфиналите на Шампионска лига, като елиминира Тотнъм с общ резултат 1:0 в два мача. "Росонерите" обаче не са толкова успешни във вътрешното първенство напоследък, като спечелиха само една точка в предишните два кръга от Серия А. Тази отрицателна серия свали действащите шампиони на четвърта позиция в таблицата на лигата, на една точка над петия Рома. Момчетата на Стефано Пиоли разочароваха феновете си още веднъж в понеделник, като завършиха само наравно 1:1 у дома срещу аутсайдера Салернитана, което разгневи Пиоли и той отправи остри думи към хората си.

Ебосе, Делофеу и Масина са аут за домакините. Гостите са без Месиас и наказания Жиру.

Удинезе загуби само два от 12-те си домакински мача през тази кампания. Очевидно е, че гостите са изправени пред тежък тест и трябва да положат максимални усилия, за да прекършат съперника си. Добрата новина е завръщането на Ибрахимович, който впрочем може да даде импулс за добро представяне на "росонерите" във Фриулия. По принцип съветът ни е да се съсредоточим върху равенството, но от друга страна присъствието на Златан е голям плюс за Милан. За това като опция трябва да присъства и "2"-та.

Прогноза: Удинезе - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Калулу
Кяйер
Тиав
Саелемаекерс
Тонали
Бенасер
Хернандес
Диас
Леао
Ибрахимович
Бето
Ловрич
Перейра
Арслан
Удоджи
Уолъс
Ехизибе
Перес
Бийол
Бекао
   
Силвестри
 
Удинезе (Андреа Сотил)

Обоснована прогноза: Удинезе - Милан 1:2

  Сподели
383