Големият победител от Юве – Милан ще е Интер


.

Големият победител от Юве – Милан ще е Интер

Ювентус посреща Милан в дербито на Серия А в неделя вечерта. Този сблъсък реално трябва да покаже, кой от двата тима ще е големият съперник на Интер в борбата за титлата и кой ще трябва да чака до следващия сезон. Причината за това стечение на обстоятелствата са 6-те точки аванс на “синьо-черните” пред “старата госпожа” и “росонерите”, както и доста по-леката им програма до края на полусезона.

Но да забравим Интер за момента и да сравним двата преки конкурента. Ювентус е най-успешният клуб в Италия. Торинци са спечелили Скудетото 28 пъти, а да не забравяме, че имат и две отнети титли. В Европа Юве е с два триумфа в КЕШ.

Милан пък е емблемата на Италия навън. Тимът е рекордьор по трофеи от международно естество, които няма да изреждаме, освен че ще споменем 7-те титли от КЕШ. В Италия “червено-черните” са печелили Скудетото 17 пъти, като голяма част от успехите им са в последните 20 години. Това е и причината т.нар Вечно дерби в Италия да е между Ювентус и Интер – историческо съперничество.

През този сезон Ювентус и Милан започнаха слабо, но постепенно набраха скорост и се върнаха в борбата за титлата. Това стана след серия от победи. Последната среща на домакините бе в сряда срещу БАТЕ за Шампионската лига и завърши 0:0. Милан играе в УЕФА, но тази седмица там срещи нямаше така, че последно Кака и компания играха срещу Катаня – 1:0.

Миналият сезон за първенство Ювентус победи Милан с 3:2 в интересен мач на “Олимпико”. Преди това на “Сан Сиро” двата тима врътнаха 0:0. През 2006 и 2007 Милан записа 4 победи срещу съперника си, който после бе запратен в Серия Б. Дербито можеше да се пренесе там, но Апелативния съд реши да остави Милан в елита.

Списъкът с контузени в състава на Раниери е дълъг. Зебина, Трезеге, Буфон, Салихамиджич, Кнебевич, Поулсен, Мендеш и Каморанези са с травми. Последният има шанс да се възстанови до мача.

Росонерите са без Неста и Бориело, които са с контузии. Най-големият шок е новината за контузията на Дженаро Гатузо. Неуморният Рино е аут до края на сезона, или както той каза”поне до финала за Купата на УЕФА”. Даниеле Бонера претърпя операция на херния и е аут до Нова година. Пирло и Сийдорф не са на 100% готови за игра, но ще участват. Положението с Роналдиньо е по-сложно и неговото участие ще се решава до последния момент. 

Това е мач, за който трудно се правят прогнози. Обикновено обаче сблъсъкът не предлага много голове, така че тук може да се търси дори 0:0. Ювентус може би е по-добрият отбор за момента, а и домакинството не е без значение. Най-вероятно обаче двата тима ще направят грандиозна услуга на Интер, който ако бие Киево ще дръпне с 8 точки.

Вероятни състави:

Ювентус: Манингер, Григера, Мелберг, Киелини, Молинаро, Маркиони, Сисоко, Маркизио, Недвед, Дел Пиеро, Амаури
Милан: Абиати, Дзамброта, Каладзе, Малдини, Янкуловски, Фламини, Пирло, Амброзини, Кака, Шевченко, Пато

Последни 5 мача:
Ювентус: РППРЗ
Милан: ПЗЗРП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27