Канаваро: Две години ще играя в Дубай


.

Канаваро: Две години ще играя в Дубай

Капитанът на световния шампион от 2006 г. Фабио Канаваро си намери нов тим. Договорът му в Ювентус не бе удължен. Ал Ахли си осигури услугите на бранителя за два сезона, както клубът от ОАЕ оповести в сряда. За 36-годишния футболист това може би ще бъде последната спирка в професионалния футбол.

Старата госпожа имаше опцията да продължи контракта на Канаваро с още една година, но въпреки това рекордьорът по титли не се възползва от това. Така футболистът на света за 2006 г., който тогава бе отличен и като футболист на Европа, попадна в селекцията на Скуадра Адзура, която се подготвя за световното първенство в Сестриере, без да има клуб. "Да пътувам за Мондиала, без за имам договор, за мен не е проблем. На моята възраст мога да се справя с тази ситуация", беше обявил защитникът още преди туй да стане факт.

След успешната за себе си 2006 г. той отиде от Ювентус в Реал. Заради скандала с купуване на мачове бианконерите бяха изхвърлени в Серия B. С екипа на белия балет Фабио Канаваро стана първенец през 2007 и 2008 г. През 2009 г. се завърна в Торино. Въпреки това Ювентус завърши едва на седмо място в шампионата. В Лига Европа торинският клуб беше отстранен на осминафинал от Фулъм.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
79