Михайлович напусна Катания


.

Михайлович напусна Катания

Старши треньорът на Катания Синиша Михайлович подаде оставка от своя пост, съобщава новината Sky Sport Italia . Както е известно, спекулациите в последните дни свързват специалистът за най-вероятен наследник на Жозе Моуриньо в Интер, който от своя страна почти сигурно ще поеме Реал Мадрид.

"Наложи ми се да вземе много тежко професионално решение. Мога само да благодаря на президента и генералния директор на Катания за тяхното разбиране. Аз бях без клуба, а те ми дадоха работа, поддържаха ме през цялото време, а сега, след моята молба за оставка ми казаха: " Благодарим ти Синиша за всичко което направи сезонът да бъде прекрасен. Ние всички знаем, че ти си прекрасен човек, който ще остане завинаги в нашите сърца", цитира думите на Михайлович официалният сайт на Катания.

"Моля да ми простите. Надявам се, че съвсем скоро ще си намеря работа, която съответства на моите професионални амбиции. Тогава може би ще се върна тук като съперник, но аз ще покажа същото уважение, което демонстрирахте към мен", завършва изявлението на бившия вече наставник на Катания.

Както е известно, Михайлович пое сицилианския отбор по средата на сезона, когато тимът се намираше сред изпадащите и бе изпаднал в криза. В крайна сметка островитяните финишираха на 13 място и запазиха мястото си в елита на италианския футбол. Бъдещето на специалиста се свързва както с Интер, така и с Фиорентина, и според информациите, ще бъде решено до края на седмицата.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
23