Анонс на 38 кръг на Серия А - срещите в събота


.

Анонс на 38 кръг на Серия А - срещите в събота

Милан - Ювентус
Стадион: „Джузепе Меаца", Милано
Дата: 15.05.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Матео Трефолони


В предишни години срещата между двата гиганта на този етап от първенството може би щеше да реши въпроса с титлата. Сега това е по-скоро двубой между два отбора, които се плъзнаха надолу по стълбицата в тази кампания, а особено това важи за Ювентус.

Както и да завърши срещата за Милан, „росонерите" ще финишират трети в крайното класиране, което им осигури участие догодина в Шампионската лига. В момента тимът от Милано има 67 точки от 37 мача - с три повече от четвъртия Сампдория. В последния кръг от Серия А хората на Леонардо претърпяха загуба при гостуването си на Дженоа след като Скули в 57 минута отбеляза победния гол. Впрочем стана ясно, че това ще бъде последен мач за старши треньора - решение, което той обяви на днешната пресконференция. Бразилският специалист със сигурност ще иска да сложи точка на сезона с победа, а и вече заяви, че задачата пред отбора е изпълнена - класиране за Шампионската лига, за което изказа своята удовлетвореност.

За Ювентус можем да кажем, че това бе сезон - катастрофа и ако има начин кампанията да приключи по-рано от предвиденото и колкото се може по-скоро ще бъде най-добре. В момента „бианконерите" са седми с 55 точки от 37 мача и не могат нито да бъдат изместени от мястото което заемат, нито да се изкачат в класирането, защото разликата със съседите е 4 точки. В последната си среща от шампионата Старата госпожа не спести поредното унижение на феновете си и претърпя домакинска загуба от Парма с 2:3, след като дори бяха повели в резултата.

За Милан няма да играят Бекъм, Каладзе и Одо поради контузии, а Фламини е дисквалифициран заради червен картон. Схемата на игра ще бъде 4-2-1-3 с Пато, Бориело и Роналдиньо начело на атаката, а в опорната зона ще се разположат Пирло и Амброзини.

Ювентус пристигат без Хименти, Джовинко, Сисоко и Зебина, които са с контузии. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като Якуинта и Дел Пиеро ще за на върха на атаката, а зад тях ще бъде Кандрева. Трезеге започва мача на пейката, както впрочем и Амаури и Диего. В полузащитата ще видим Каморанези, Мело и Поулсен. Касерас ще застане на десния фланг на отбраната.

Срещата е твърде вероятно поради силните домакински игри на Милан да завърши с победа именно за тях. Но известно е, че когато „росонерите" нямат силна мотивация могат да сътворят „чудеса", така, че аз няма да се изненадам ако Ювентус успее да открадне нещо на „Сан Сиро". Да се надяваме обаче, че Леонардо наистина е успял да мотивира своите взаимната раздяла да бъде запомнена с победа и домакините да победят. Защото в момента те са наистина по-класния от двата тима.

Прогноза за: Милан - Ювентус 1:0

 

 

Лацио - Удинезе
Стадион: „Олимпико", Рим
Дата: 15.05.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида

 

Среща между два отбора в долната половина на таблицата, които все пак остават в елита на италианския футбол, но които не впечатлиха с нищо своите привърженици.

Лацио през определен етап от сезона се бе доближил плътно до чертата, която би го изхвърлила в Серия В, но в последните си срещи изигра серия от мачове, в които събра необходимите точки за да се измъкне от опасната зона. В момента отборът е на 14 място с 43 точки от 37 мача и при победа и добро развитие на резултатите на конкурентите може да финишира на 12 място. В последния кръг „орлите" победиха при гостуването си Ливорно с 2:1 и узакониха тенденцията навън да побеждават, а у дома да разочароват - от десет победи в шампионата, само 4 са домакинските!

На определен етап от сезона Удинезе също бяха близо до зоната на изпадащите, но само за малко, след което постигнаха добри резултати, благодарение на което се утвърдиха малко под средата на таблицата и обезпечиха твърде рано оставането си в елита. В момента отборът от Северна Италия е на 12 място с 44 точки от 37 мача и е в серия от шест мача без загуба. В последния кръг Удинезе сътвори истински трилър за 3:3 при домакинството си на Бари, изпускайки победата в допълнителното време на мача.

Лацио ще излязат с половин отбор: Мехни, Матусалем, Бизари, Коларов, Фоджиа, Раду и Маури са с контузии и не бяха включени в групата. По необясними причини Рея не включи и Дабо, Макинва, Бонето и Манфредини. Схемата на игра е 3-5-2 с Флокари и Сарате начело на атаката. Дел Неро и Лихтщайнер застават по фланговете, Ледесма в средата.

Кадровите проблеми на Удинезе са фрапиращи. От групата поради контузии отпадат Баста, Кода, Саммарко, Баду, Беларди и Инлер. Наказани са Лукович и Ханданович. Схемата на игра ще е 4-4-2 с Ди Натале и Флорес на върха на атаката. Пепе и Санчес ще заемат своите места на фланговете, а двойката централни защитници ще оформят Запата и Домизи.


И двата отбора осигуриха своята безопасност, което ме кара да си мисля, че по-скоро ще изиграят срещата без особено напрежение, очаквайки с нетърпение началото на ваканцията. Но нищо изненадващо няма да има, ако наистина се опитат да играят за своята чест, разкрепостено и сътворят малък голов спектакъл за пред своите фенове, което означава, че може би движението на резултата ще бъде динамично.

Прогноза за: Лацио - Удинезе 2:2

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
30