Анонс на 37 кръг на Серия А


.

Анонс на 37 кръг на Серия А

Интер - Киево

Стадион: „Джузепе Меаца", Милано

Дата: 09. 05. 2010 г.

Час: 16:00

Съдия: Лука Банти

180 минути преди края на сезона в Серия А, все още шампионът не е ясен. Лидер в класирането е Интер, които се възползваха от грешката, която допусна Рома у дома си срещу Сампдория и отново оглавиха класирането. С основание привържениците на „нерадзурите" потриват доволно ръце - екипът на Моуриньо победи Рома с 1:0 в сряда вечер и спечели Купата на Италия. На път е да бъде взет и вторият трофей за сезона, преди да дойде датата 22 май, когато Интер ще се опитат да преборят Байерн Мюнхен на финала на Шампионската лига. Разбира се, всичко това минава през задължителна победа над Киево.

Киево са на 12 място с 44 точки, и могат да си позволят да загубят оставащите си до края срещи - отборът вече си осигури теоретически и на практика оставането в италианския елит, така, че могат да се радват на заслужена лятна почивка. В последните си осем мача „летящите магарета" имат само две победи, а миналия уикенд загубиха у дома си от Наполи с 1:2. Едва ли в момента отборът е в състояние да се противопостави на своя именит противник, но при всички положения няма да излезе и като обречен.

Сантон, Лусио, Кордоба и Снайдер са с контузии и не попаднаха в групата на Моуриньо. Така Милито ще застане на върха на атаката, а зад него - на мястото на Снайдер ще видим Пандев ( интересен ход на Специалния). Отдясно ще бъде Ето'о, а отляво изборът ще бъде между Балотели и Станкович. Мнението ми е, че там все пак ще започне младият скандален футболист на „нерадзурите". В центъра на защитата вместо Лусио ще видим Матераци и в общи линии това са промените в кадрово отношение на носителя на Купата на Италия.

Киево пристига без Бианчи, Ханине, Мандели и Мореро, които са контузени. Наказани са Мореро и Пинци, така че на левия фланг на защитата ще застане Жокич, а отдясно Фрей. Луциано ще бъде на десния фланг, но има вероятност да бъде заместен от Сардо. В атака най-вероятно ще бъдат предпочетени услугите на Де Паула, но е вероятно и Граноче да започне мача вместо него. Схемата на игра е 4-3-1-2.

Интер не са губили мач през сезона у дома си и смятам, че едва ли ще го направят и сега. Ако Рома загуби точки през уикенда, то тогава още тази седмица можем да поздравим новия шампион на Италия. В предвид разликата в качеството на състезателите на двата отбора, както и това, че Киево пристигат с куп кадрови проблеми, очаквам категорична победа за „нерадзурите".

Прогноза за: Интер - Киево 3:0

 

 

 

Рома - Каляри

Стадион: „Джузепе Меаца", Милано

Дата: 09. 05. 2010 г.

Час: 16:00

Съдия: Мауро Бергонци


Рома изтърва златната възможност в сряда вечер да си върне на Интер за това, че „нерадзурите" отнеха лидерската им позиция, но на „Олимпико" на финала за Купата на Италия имаше само един отбор и това бе този на миланския. През цялото време „вълците" се опитваха повече да контузят някой свой съперник, отколкото да играят футбол, а най-много в това отношение се „отличиха" Тоти, Бурдисо, Перота, Тадей и Мескес. В крайна сметка хората на Раниери загубиха, Тоти бе изгонен, а Интер доказа на критиците си, че е най-добрият отбор в момента в Италия.

Въпреки това Рома няма да се откаже от титлата и до последно ще преследва своята цел, защото чудеса наистина стават във футбола. В момента „вълците" са на второ място след лидера със 74 точки от 36 мача. През минали уикенд хората на Раниери победиха като гости Парма и продължават да преследват Интер в битката за титлата

Каляри са на 13 място в класирането с 43 точки и наистина трябва да се радват, че оцеляха и догодина техните фенове отново ще могат да ги гледат срещу грандовете. Сардинците обаче се намират в много лоша серия и ако започнат новия сезон по начина по който приключват със стария, то наистина нищо добро не ги очаква. Само забележете - последната победа на Каляри е от 21 февруари и вече в 12 мача островитяните нямат победа!

Раниери няма да може да разчита на Вучинич и Дони, които са контузени, а също и на наказания Касети. Така ще видим Тоти и Тони в атаката, а Менес ще ги подсигурява от малко по-задни позиции. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.

Агаци, Лопес и Писано са контузени и не бяха включени в групата на Киево за мача. Впрочем, за Лопес се очакваше да бъде възстановен за двубоя, но в крайна сметка се оказа, че това няма да може да стане. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, с Ларивев и Матри в така. Твърде е възможно вместо Ларивев да започне срещата Йеда. Колебания има и за десния полузащитник Дсена - там може да видим вместо него Ласари.

Рома играят отлично у дома си, и въпреки поражението от Интер в средата на седмицата, което несъмнено понижи самочувствието у играчите, по-класните футболисти са при вълците, които според мен няма да имат никакви проблеми със сардинците. Очаквам категорична победа за Рома

Прогноза за: Рома - Каляри 3:0

 

 


Дженоа - Милан

Стадион: „Луиджи Ферарис", Генуа

Дата: 09. 05. 2010 г.

Час: 16:00

Съдия: Антонио Дамато

Последните резултати на Дженоа говорят за това, че сезонът приключи предсрочно за отбора. Уви, независимо от старанието на Гасперини, „грифоните" не успяха да запазят концентрация до края. Пораженията от Лацио и Бари избавиха генуезци от главоболията как да си разпределят силите през следващия сезон и евротурнирите в най-добрия случай ще бъдат атакувани през сезон 2011 - 2012 година. В момента Дженоа се намират на осмо място с 48 точки и два кръга преди края са на седем точки разлика от Ювентус. В последните си осем мача „грифоните" имат едва една победа, а през миналия уикенд загубиха в Бари с 0:3.

Пред Милан предстои важна задача - да победи и да се избави от излишни нерви на финала. В случай на победа „росонерите" ще бъдат недосегаеми за Сампдория и ще обезпечат третото място в шампионата. На „Луиджи Ферарис" миланци играят традиционно неудачно. От 1983 година до сега, Милан е побеждавал само един път - през 2007 година своя съперник на неговия стадион. В последните си осем мача, хората на Леонардо записаха едва две победи и допуснаха да загубят три пъти. През изминалия уикенд обаче, Роналдо в 78 минута донесе победата за своите срещу гостуващия Фиорентина.

За домакините отпадат Янкович, Кйарджа, Роси, Даниели и Морети поради контузии. Наказани няма. Схемата на игра ще бъде традиционната за домакинските мачове 3-4-3. В центъра на атаката е по-вероятно да видим Акуафреска, отколкото Суасо, а отляво на вероятността да заиграе Скули е по-голяма от това да започне мача Паладино. На десния край ще застане Паласио. В центъра на защитата се завръща Папастатопулос.

Ониеву, Бонера и Каладзе въпреки, че тренираха в зала, отпадат от групата, поради това, че все още не са възстановени за по-големи натоварвания. Амброзини е наказан. Пато, Неста и Абате тренираха с останалите в отбора и бяха включени в групата за двубоя. Така Роналдиньо застава отляво на нападението, Бориело в средата, а Пато отляво. Фламини почти е сигурно, че ще започне мача в опорната зона, вероятността Леонардо да предпочете Гатузо е малка. Замброта ще се изяви като десен бек, но в последния момент наставникът може да предпочете Абате. Схемата на игра е 4-2-1-3.

Интересен двубой се очертава, в който лошата форма на Дженоа и амбициите на Милан предполагат, че „росонерите" би трябвало да победят. Да, но формата на гостите не е по-добра от тази на домакините и мачът би могъл да завърши всякак. Лично моето мнение е да се играе с троен знак за по-голяма сигурност, въпреки, че мнозина считат Милан за фаворит.

Прогноза за: Дженоа - Милан 1:1

 

 

Ювентус - Парма

Стадион: „Олимпико", Торино

Дата: 09. 05. 2010 г.

Час: 16:00

Съдия: Андреа Ромео

Справедливо завършва италианският шампионат за торинския Ювентус. Отборът се провали по всички показатели, не показвайки и частица от своя потенциал. В болшинството от мачовете „Старата госпожа" показа архаичен футбол с много малко подавания и красиви отигравания. Два кръга преди края на сезона в Серия А, „бианконерите" нямат никакви шансове за участие в Шампионската лига и ще играят в Лига Европа. Откъсвайки се от спортните аспекти можем да кажем, че 80 милиона не достигнаха на отбора да се класира в най-престижния европейски турнир. Дали ще успеят да запушат дупката? - това е друга тема на разговор.

За Парма сезонът приключи успешно. „Дуковете" запазиха мястото си в елита и могат да си отдъхнат спокойно през лятото. В момента отборът е на 11 място с 46 точки и си мисля, че започнаха да оползотворяват успешно лятната си почивка по-рано от необходимото - в последните си три мача имат три загуби.

Химкенти, Крайгера, Джовинко, Сисоко са контузени от Ювентус, а Салихаамиджич е наказан. Схемата на игра ще бъде 3-4-1-2, с Якуинта и Дел Пиеро в атака. Кандрева, Амаури, Каморанези и Трезеге започват като резерви.

Наставникът на Парма изпитва кадрови проблеми във всички линии на отбора : Зенони и Пачи са контузени, Хименес и Джемаил са наказани. От групата отпаднаха оради неназовани от наставника причини Русо, Лападула, Траоре, Гааласи и Баколо. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, с Биябияни и Божинов в атака( 60 срещу 40 спрямо Креспо, че българинът ще бъде предпочетен). Антонели ще бъде на левия фланг, а Валиани отдясно.

Мисля си, че Ювентус все пак е по-класният отбор и макар, че в последните си мачове у дома са изправени под натиска на недоволните фенове, „бианконерите ще победят своя съперник.

Прогноза за: Ювентус - Парма 2:0

 

 

 


Наполи - Аталанта

Стадион: „Сан Паоло", Неапол

Дата: 09. 05. 2010 г.

Час: 16:00

Съдия: Даниеле Орсато

Неаполитанците вече се разделиха с надеждите си за Шампионската лига, както впрочем и Аталанта почти го направи с мястото си в Серия А, но никой и не помисля, че шестото място ще бъде отстъпено на Ювентус. Разликата между двата отбора е точка, в полза на Неапол и хората на Валтер Мацари ще направят всичко възможно да я запазят. Още повече, че серията в която се намират домакините е добра - от осем мача допуснаха само една загуба.

Аталанта има още два мача в елита на италианския футбол, в които трябва да победи задължително и да разчита на конкурентите си от Болоня и Лацио да сгрешат - след това ще пробва силите си в Серия В. Бергамци се опитаха в последните си срещи да направят всичко възможно да запазят елитния си статус: победиха Фиорентина, Ливорно, Каляри, но загубата на точки през останалата част от сезона си каза думата.

Кампагнаро от Наполи поради контузия е аут до края на сезона, Грава и Зунига са наказани. Схемата на игра ще бъде 3-4-3.

Барето, Занети, Таламонти и Дони са с контузии и отпаднаха от групата за мача. Пелегрино е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-4-2.

Разликата в качествата на футболистите от двата отбора предполага победа за Наполи. А и Аталанта са слаби като гости, така, че не виждам причина домакините да не се поздравят с победа. Колкото и да им се иска на гостите да вземат нещо, едва ли ще имат сили за нещо повече от почетна загуба.

Прогноза за: Наполи - Аталанта 2:0

 

Останалите мачове от кръга са:

Удинезе - Бари

Болоня - Катаня

Ливорно - Лацио

Фиорентина - Сиена


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
30