Палермо ще въздигне Юга с победа над Сампдория


.

Палермо ще въздигне Юга с победа над Сампдория

Палермо - Сампдория
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 09.05.2010
Час: 21:45
Съдия: Роберто Розети


Битката за 4-ата позиция в Серия А, която дава право на участие в Шампионската лига е изключително интригуваща. 2 кръга преди края два тима имат шанс да завземат заветното място – Палермо и Сампдория.

Сицилианците в момента са 5-ти на 2 точки от предстоящия си съперник и със сигурност цяла Южна Италия стиска палци за тях. Футболът е една от малкото сфери, в която се появява възможност далеч по-бедните земеделски райони да се противопоставят на индустриализираната Северна Италия. У дома на “Ренцо Барбера” Палермо е страховит. Тимът няма загуба пред собствена публика, а и влиза в мача с 3 победи в последните си 4 срещи. В последния кръг сицилианци надделяха над Сиена с 2:1.

Сампдория обаче прави още по-впечатляващ сезон. Тимът на Луиджи дел Нери играе еднакво добре както у дома така и навън и доказателство за това е победата им над Рома преди два кръга, която вероятно ще лиши “вълците” от титлата.  В средата на сезона по нищо не личеше, че тимът от Генуа ще е толкова близо до Шампионската лига два кръга преди края, но страхотна серия от победи върна усмивките на “Луиджи Ферарис”. В последния си мач засега “мореплавателите” надиграха с 2:0 Ливорно. 

Мчедлидзе, Брешано и Симплисио са твърдо аут за Палермо, поради травми. Бово е наказан за натрупани картони. Под въпрос са Милячио, Блази, Кавани и Миколи.

При Самп положението е по-добро като отсъства само Акарди. Роси, Тисоне и Дзаури са с леки травми, които няма да им попречат да вземат участие.

В Италия предстои един от най-интересните мачове през сезона, който ще припомни романтиката на Серия А. Който и да спечели двубоят футболът няма да загуби. Само точка е достатъчна на Сампдория, но дали Палермо е готов да я даде. Сицилианците ще играят на живот и смърт в този мач и нищо чудно накрая Касано и Пацини да са разочаровани.

Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

03 април Катаня - Палермо 2:0 (Серия А)
11 април Палермо - Киево 3:1 (Серия А)
18 април Каляри - Палермо 2:2 (Серия А)
24 април Палермо - Милан 3:1 (Серия А)
02 май Сиена - Палермо 1:2 (Серия А)

Сампдория:

03 април Киево - Сампдория 1:2 (Серия А)
11 април Сампдория - Дженоа 1:0 (Серия А)
18 април Сампдория - Милан 2:1 (Серия А)
25 април Рома - Сампдория 2:1 (Серия А)
02 май Сампдория - Ливорно 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Палермо - Сампдория

45 мача
15 победи за Палермо
14 равенства
16 победи за Самподрия
Голова Разлика: 58:50 за Сампдория

През този сезон:

06 януари 2010 Сампдория - Палермо 1:1 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.00
Равен - 3.40
Сампдория - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
29