Анонс на 36 кръг на Серия А - срещите в събота


.

Анонс на 36 кръг на Серия А - срещите в събота

Парма - Рома

Стадион: „Енио Тардини"

Дата: 01.05.2010

Час: 19:00

Съдия: Джанлука Роки

Бихме казали, че сезонът за Парма е доста успешен, след като прокламираните в началото цели бяха оставане в елита на италианския футбол. На определен етап от кампанията „дуковете" дори бяха в Топ 4, но колебливите игри и лошата серия в която изпаднаха в началото на втората част от първенството ги смъкна надолу в таблицата за временно класиране. В момента отборът е на десето място с 46 точки от 35 мача и далеч от зоната на изпадащите. В предишния кръг Парма загуби на терена на Болоня с 1:2, но сега ще се опита да се реваншира пред своя публика срещу Рома.

Палучи, Зенони, Мороне и Паци са с контузии и отпадат от групата за мача. Отделно Закардо е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-3-3. В центъра на терена се завръща Галиопа, а пред него нападателната линия ще бъде изградена от Биябияни отдясно, Ланзафаме в средата и най-вероятно Божинов отляво. Вероятността Креспо да започне на мястото на българина е около 40%.

Рома след 24 мача без загуба, миналата седмица допусна такава и то не къде да е, а насред Рим. Можем смело да кажем - най-болезнената загуба от началото на кампанията - футболистите плакаха, а разочарование и тъга бяха обзели фенове, треньори и играчи. В момента „вълците" са втори със 71 точки от 35 мача и все още в борба за титлата. В оставащите три срещи всичко може да се случи, но най-важното е хората на Раниери да победят в мачовете си до края.

Рома е в пълна бойна готовност - освен Дони, всички други футболисти са налице. Схемата, която ще използва старши треньора е 4-2-3-1. На върха на атаката най-вероятно ще застане Тони. По-малка е вероятността да започне там Тоти. По фланговете места ще заемат Вучинич и Менес, а между двамата е по-вероятно да видим Перота, отколкото Тадей.


Как би могла да завърши срещата? Рома е по-класният отбор. На Рома и трябват точки....трите! Рома няма право на повече грешки! Логиката сочи, че гостите ще победят. Да, но всичко опира до това в каква степен играчите се възстановиха от деморализиращата домакинска загуба. Според мен всичко в срещата зависи само и единствено от това. Съвета ми е задължително да се използва тройният знак при правене на залога. Аз нямам право на това и за това ще заложа на по-класният от двата тима - Рома.

Прогноза за: Парма - Рома 1:2

 

Милан - Фиорентина

Стадион: „Джузепе Меаца"

Дата: 01.05.2010

Час: 21:45

Съдия: Кармине Русо

Разочароваща кампания за Милан бихме казали. „Росонерите" започнаха много зле, след това се стабилизираха и застрашиха лидерството на Интер. В последствие започнаха да пропадат, отстъпиха второто място на Рома и показаха, че не са конкурентноспособни за никаква титла. Миналия уикенд италианските медии започнаха да говорят, че отборът е пред разпадане след загубата от Палермо с 1:3. В момента Милан е трети с 64 точки от 35 мача.

Бекъм, Ониеву, Неста и Пато са контузени и отпадат за мача. Наказани няма, а схемата на игра ще бъде 4-2-1-3. Пирло и Фламини застават в опорната зона, Зеедорф ще бъде пред тях, а в атака Хунтелар отдясно, Бориело в средатаа и Роналдиньо отляво.


Сезонът за Фиорентина също е разочароващ и завършва низходящо - от седем мача само една победа, а загубите са четири. В момента „виолетовите" са девети с 46 точки от 35 мача. Шансовете за участие в евротурнирите са математически и това означава, че хората на Чезаре Прандели, които две поредни години завършваха в Топ 4 на италианския футбол, догодина ще се борят само във вътрешното първенство.

Сантана, Паскуал, Гамберини и Фелипе са контузени. Муту е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, което е малко изненадващо. Йоветич е пратен на левия фланг, а обикновено играе зад Джилардино. Ляич и Маркиони са другите двама които оформят втората линия на нападението. Варгас ще започне на пейката мача, Донадел също.

„Росонерите" играят силно у дома си, освен това Сампдория се приближи на 4 точки само от Милан и всичко това ще накара хората на Леонардо да потърсят победата малко повече и с по-голямо желание от своите противници.

Прогноза за: Милан - Фиорентина 1:0

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
68