Анонс на 35 кръг на Серия А


.

Анонс на 35 кръг на Серия А

Ювентус - Бари
Стадион: „Олимпико", Торино
Дата: 25.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Андреа Гервасони де Мантова

Ювентус отдавна нямат шансове за спечелване на Скудетето, а възможността за участие догодина в Шампионската Лига е вече само математическа. Все пак остава надеждата за класиране в Топ 6 на италианския футбол, като разликата с шестия Наполи е само една точка. В момента „бианконерите" са седми с 51 точки от 34 мача. В последните си шест мача Старата госпожа има 4 загуби и само две победи, а миналия петък бяха победени от Интер с 2:0, след като 75 минути успяха да запазят вратата си суха.

Хименти, Кригера, Трезеге и Джовинко са с контузии и отпаднаха от групата, а Сисоко и Мело са дисквалифицирани заради картони. Много е вероятно в центъра на защитата да видим Легроталие вместо Канаваро, а като ляв бек да заиграе Де Челие. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, с Дел Пиеро и Якуинта в атака.

За Бари сезона завърши, след като с игрите си в последните шест мача, южняците не показаха с нищо, че имат намерение да атакуват място, даващо им право да играят в Европа. Но явно това е потенциала на отбора от Адриатическия бряг. Само една победа и две равенства в последните си шест мача, а в три поредни кръга Бари записа три загуби. В момента тимът е на 11 място с 43 точки и явно ще завърши сезона в средата на таблицата.

Донда, Кутузов, Ранокия и Камат са с коннузии. Гаци и Масиело са дисквалифицирани. Схемата на игра е 4-4-2, като Кастило и Барето ще застрашават вратата на Буфон. Коман и Алварес са по фланговете.

Ювентус ако иска да бъде наистина в Топ 6 трябва да победи. Сега е по-трудно за хората на Дзакерони да играят пред собствена публика отколкото навън, защото обикновено са замеряни от своите тифози с яйца и други подръчни средства, а подкрепата е нулева. Наставника на отбора снощи се изхвърли, че целта за Шампионската лига остава, но едва ли и той си вярва на думите. Все пак класата на „бианконерите" е малко по-голяма от тази на съперника си и смятам, че ще постигнат победа, макар и минимална.

Прогноза за: Ювентус - Бари 2:1

 


Наполи - Каляри
Стадион: „Сан Паоло", Неапол
Дата: 25.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Паоло Масолени

Наполи са на шесто място в класирането с 52 точки от 34 мача и все още се надява да се класира за турнира на Шампионската лига. Разликата с конкурентите Сампдория е пет точки, а с Палермо 3, но неаполитанци ще се борят до последно за промоцията в най-добрия европейски клубен турнир. В последните си шест мача отборът има три победи и само една загуба, а програмата за южняците не е сложна до края и когато в последния кръг е прекия сблъсък със Сампдория, Наполи може да излезе за мача с добър точков актив.

Добрата новина за Мацари е , че лазарета се изпразни и там сега се намира само Маджо, който се очаква да се завърне другата седмица. Куалярела е наказан с два мача и в общи линии наставникът разполага с необходимите играчи за да избере най-доброто в срещата срещу Каляри. Схемата на игра обаче е непривична за домакинските мачове : 3-4-2-1, но най-вероятно Лавеци и Хамшик, които са зад единствения нападател Денис при атаките ще играят на една линия, а техните места ще бъдат заемани от Ароника и Зуника, а Пациенца и Гаргано ще подсигуряват нападателите от центъра. Така, че за мен тази тактика е по-опасна отколкото с двама нападатели.

Каляри се намират на 12 място с 41 точки от 34 мача и въпреки лошата си форма разликата от зоната, която би ги пратила в Серия В е цели седем точки. В последните си шест мача отборът няма победа, а загубите са цели 4! Лоша форма наистина.

Сардинци пристигат без Агаци, Лопес, Писано и Парола, които са с контузии. Наказани няма. Схемата на игра ще е 4-3-1-2 с Матри и Йеда в атака. На левия фланг на полузащитата вместо Биондини може да застане Ласари. В даден етап от срещата е твърде възможно Нене да замени Йеда, но всичко това са решения на наставника на отбора за които ще разберем преди мача.

Нестабилните игри на наполи сякаш отшумяха и останаха назад. Според Мацари отбора е мобилизиран и готов да завърши сезона достойно. Неаполитанците имат достатъчно огнева мощ да се разправят със своите съперници, а и ще имат подкрепата на своите фенове.

Прогноза за: Наполи - Каляри 2:0

 

 


Фиорентина - Киево
Стадион: „Артемио Франки", Флоренция
Дата: 25.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Фиорентина са на девето място с 46 точки от 34 мача и са на шест точки от мястото даващо право на учатие в Лига Европа. „Виолетовите" в последните си шест мача имат само една победа и записаха три загуби. И все пак за хората на Чезаре Прандели остават с шансове за участие в евротурнирите, разбира се за това ще трябва да се побеждава.
Донадел, Аврамов, Сантана и Паскуал са контузени и отпаднаха от групата за мача. Наказан е Муту до 29 октомври, а Гоби с една среща заради картони. Схемата на игра ще е 4-4-1-1 с Джилардино на върха на атаката, а зад него ще бъде Йоветич. По-вероятно е Варгас да започне отляво на фланга отколкото Ляич, Маркиони ще бъде на десния фланг. В последния кръг „ла виола" загубиха от Аталанта с 1:2.

Киево имат 41 точки от 34 мача и се намират на 13 място в таблицата за класиране - опасност от изпадане няма, защото разликата от опасната зона е седем точки. „Летящите магарета" в последните си шест мача записаха едва една победа - в последния кръг срещу Ливорно.

Бианчи, Йепес и Ханине са контузени, Лусиано е наказан. Схемата на игра е 4-3-1-2, като атаката ще се води от Де Паула и Пелсиер.

Фаворит в срещата несъмнено е съставът на Фиорентина. Ако „виолетовите" наистина се надяват все още на участие в евротурнирите ще трябва да победят. Още повече, че Киево се представят зле извън Верона.

Прогноза за: Фиорентина - Киево 2:0

 

Рома - Сампдория
Стадион: „Олимпико", Рим
Дата: 25.04.2010
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

34 кръг на Серия ще бъде закрит с мача между кандидатът за титлата Рома и борещият се за промоция в Шампионската лига състав на Сампдория. Достатъчни интересен за да го сложат организаторите последен, като десерт на останалите интересни срещи. Домакините засега са втори на две точки след Интер, но имат прекрасната възможност да излязат отново на точка пред „нерадзурите" след тази среща. Оттам до края остават още три мача, в които „вълците" не трябва да стъпват на криво ако искат да вземат Скъдетото. През миналия уикенд Рома губеше с 0:1 от Лацио, но показа характер и с два гола на Вучинич достигна до победата и отново излезе начело в класирането, а заканите на „орлите", че ще попречат на своя градски съперник да вземе титлата не се оправдаха.

Раниери не може да се оплаче, че изпитва невероятен комфорт в кадрово отношение - няма контузени, няма и наказани и специалистът може да си избере най-подготвените за неделната среща и да оформи състава както той намери за добре. Схемата ще бъде 4-2-3-1, която осигурява много сигурност в опорната зона където са Де Роси и Писаро, но позволява бързо развръщане в атака и подсигуряване на Тоти, както по фланговете, така и отзад. Вероятността Менес да заиграе отдясно е по-голяма, отколкото да започне Тони. Вучинич ще бъде отляво, а в средата изборът е между Перота и Тадей.

Сампдория вече са на 5 място с 57 точки от 34 мача и опасенията, че Палермо ще победи Милан и ще ги изпревари с точка се оправдаха. До края на първенството програмата на генуезци не е никак лека и в следващия кръг ако гостите от почти изпадналия Ливорно по никакъв начин не могат да бъдат фактор, който би затруднил „моряците", то в последните два кръга предстои гостуване на прекия конкурент Палермо, а след това домакинство на Наполи. Представянето на отбора обаче напоследък положително, а играта бе значително подобрена. Въпреки известните кадрови проблеми, Сампдория е в три поредни мача с победа и няма загуба в последните си 4 срещи.

Поци и Акарди са контузени, наказани няма, но Кастелаци, Марио Касано и Франческини отпаднаха от групата за мача поради неизвестни за нас причини. Схемата на игра е 4-4-2, като атаката ще водят Пацини и Антонио Касано. По фланговете ще бъдат Семиоли и Губерти, а централната двойка защитници Кастадело и Лучини ще заемат местата си пред Сторари.

Срещата е възлова и за двата отбора. Оттук до края на шампионата за Рома няма кой знае колко голямо препятствие към титлата и хората на Раниери знаят добре, че леката програма увеличава шансовете за Скудетото. Почти сигурно е, че една победа на „вълците" срещу Сампдория  ще им осигури титлата. Дали обаче генуезци идват с мисълта да подарят трите точки? Едва ли. И двата отбора показват много открит и динамичен футбол, очакванията са, че същото ще се случи и сега, а головете ще бъдат повече от три в срещата. Прогнозите на специалистите са, че Рома ще победи с лекота. Аз си мисля обаче, че да се разчита само на един знак е безумие, в предвид на това, че Сампдория е много по-класен отбор от този на Лацио. Вярно е, че „моряците" не са убедителни като гости и допуснаха 9 загуби, но те взеха точка при гостуването си на Интер. Защо да не успеят да вземат още една и срещу другият кандидат за титлата? Лично аз бих заложил на двоен знак, но понеже нямам право на това, ще се изкуша и заложа на "1" .

Прогноза за: Рома - Сампдория 3:2

 

Останалите срещи от кръга са:

Ливорно - Катаня

Дженоа - Лацио

Болоня - Парма

Удинезе - Сиена

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
39