Две дербита и много въпросителни: Анонс на 34 кръг на Серия А


.

Две дербита и много въпросителни: Анонс на 34 кръг на Серия А

Удинезе - Болоня
Стадион: "Комунале Фриули", Удине
Дата: 18.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Емидио Морганти

Удинезе е на 15 място с 38 точки - 7 повече от зоната на изпадащите и най-вероятно ще го видим в елита на италианския футбол и догодина. Въпреки недобрия си сезон, напоследък „фриулците" показват добри игри - за това говорят двете победи над Ювентус и Ливорно, а ето, че сега пристига пряк конкурент в лицето на Болоня.

Д'Агостино, Ободо, Бста и Кода лекуват контузии, от групата отпаднаха Беларди, Алемао. Ландгрен, Зимлинг, Менса и Боудиански. Схемата на игра ще бъде 4-3-3.

Болоня се намира в много лоша серия от пет поредни загуби и това ги смъкна на 17 място в класирането с 35 точки, като опасността от изпадане е реална. В последния кръг загубата от Лацио бе повече от драматичка: след като поведоха с 2:0, в крайна сметка „червено - сините" загубиха с 2:3.

Мингазини и Гуана са контузени и отпаднаха от групата. Така на левия край на отбраната ще застане Лана, а Касарини пред двойката централни защитници. Схемата на игра е 4-3-1-2.

Лошата серия в която се намира Болоня не дават кой знае какви шансове за успех на гостуващия отбор. На всичкото отгоре Удинезе играят доста силно у дома си и 79% от точковия актив на отбора е формиран именно на „Комунале Фриули"

Прогноза за: Удинезе - Болоня 1:0

 


Аталанта - Фиорентина
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Дата: 18.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Андреа Ромео

Домакините са на 18 място с 31 точки и засега пътуват към Серия Б. В последните си пет срещи обаче Аталанта подобри своето представяне и постигна цели три победи -повече от една трета от всичките 28 мача дотогава, което показва, че борбата за оставане в елита на италианския футбол ще бъде водена до края. В последния кръг отборът загуби на „Олимпико" от Рома с 1:2 и даде истински отпор на кандидатът за Скудетото.

Кадровите проблеми обаче при домакините не са малко: Барето, Санети, Таламонти и Белини отпаднаха поради контузии, а Пелегрино е контузен. Така отляво като атакуващ полузащитник ще застане Ферейра Пинто, а Гуаренте и Падоин в средата на терена. Схемата на игра е 4-4-2.

Фиорентина в пет мача има една победа и две загуби и въпреки изказванията в началото на месеца, че борбата за евротурнирите ще се води до края, хората на Прандели с нищо не оправдаха намеренията си. „Виолетовите" се намират на 8 място с 46 точки и разликата от шестия Ювентус е цели шест точки. Сякаш вече и футболоистите на „ла виола" не си вярват, че биха влезли в Топ 6

Донадел, Аврамов и Паскуал отпаднаха от групата заради контузии. Постройката на Прандели ще бъде 4-4-1-1, като много интересно решение е взел Прандели с поставянето на Йоветич на върха на атаката, а зад него ще застане Джилардино.

По принцип класата на Фиорентина е по-голяма, но аз мисля, че специално за тази среща бергамци ще са по-мотивирани, защото двубоя е на живот и смърт, докато техния противник каквото направи през сезона - направи го. А и коефицентът е отличен за знак „1".

Прогноза за: Аталанта - Фиорентина 1:0

 

Парма - Дженоа
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 18.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Парма са на 9 място с 46 точки и изпълниха целта си през сезона, а именно оставане в елита на италианския футбол. На даден етап Божинов и компания се намираше в топ 6, но колебливото представяне и лошата серия в началото на втория полусезон смъкна отбора дори в долната половина на таблицата. В последните си срещи „дуковете" се представят много добре и нямат загуба, но много - много е късно за атака на топ 6.

Палучи, Зенони и Мороне са с контузии, Биябияни и Валиани са наказани. По този начин Божинов със сигурност ще започне като титуляр в атаката и ще си партнира с Ланзафаме. Отзад българина ще бъде подсигуряван от Хименес и Жакардо на фланга, отдясно застава Кастелини. Схемата на игра е 3-5-2.

Дженоа допреди пет кръга афишираха намеренията си за участие в евротурнирите. Това обаче не става само с празни приказки, а с дела, които на практика не се покриха с изявленията на генуезци: пет мача без победа, а забележителното е, че два от мачовете бяха срещу последния и предполседния в класирането. В момента отборът е десети, на точка от Парма.

Янкович, Полента, Кхарджа, Юрич и Суазо са с контузии и отпаднаха от групата. Крисчито е наказан. Схемата на игра е 3-4-3, с Акуафреска начело на атаката, а по фланговете застават Скули и Паласио. В средата на терена места ще заемат Милането и най-вероятно Запатер.

По принцип в тази среща предимството е на домакините и всичко сочи, че Парма би трябвало да победи без проблем своя конкурент. Да обаче въпроса е доколко „дуковете" ще излязат мотивирани, което през сезона бе много сериозен проблем след катоо бяха пропиляни мачове срещу аутсайдерите. Също така от значение е до колко Божинов, който няма много игрова практика заедно с Хименес ще си взаимодейства с полузащитника. Оттук си мисля, че да се играе твърда единица е в известен смисъл е рисковано.

Прогноза за: Парма - Дженоа 1:0

 

 

Каляри - Палермо
Стадион: "Сант Елиа", каляри
Дата: 18.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Рочи

Каляри са на 13 място с 40 точки, а в последните си пет срещи вървят неизменно надолу. Все пак опасност от изпадане няма, но това не попречи треньорът да бъде сменен. Интересното е, че последната домакинска победа е от 21 февруари, а в последната си среща миналия уикенд, сардинци бяха победени от Ювентус с 1:0.

За домакините поради контузии отпаднаха Лопес и Агаци, а зараади нааказания Конти и Канини. Така на левия фланг на отбраната ще застане Агостини, а в средата на терена Косу. В атака ще видим Нене и Матри. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.

Палермо правят едно достойно представяне и са с реални шансове за участие догодина в Шампионската лига. Отборът е четвърти с равен брой точки - 54 със Сампдория и на три пред преследващия Ювентус. В последните си пет мача сицилианци изиграха два знаменателни мача: завършиха у дома си наравно с Интер, надигравайки своя противник, а във втория загубиха Дербито на Сицилия срещу възродения отбор на Катания, което всъщност е и единствената загуба в серията.

Контузени са Мчелидзе, Брешчиано, Симпличио, Бово и Бласи. Дисквалифицирани е Карозиери (април 2011). Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Миколи и Хернандес в атака, а Пасторе ще застане зад двамата. Най-вероятно е Ливерани да застане в средата на терена, а Носерино на левия фланг.

Отново завързан двубой. Впрочем оттук до края на шампионата няма какво иначе да бъде след като кандидатите за Топ 4 са повече от един, а и борбата за оцеляване е не по-малко жестока. Логиката сочи, че Палермо би трябвало да победи без проблеми. Аз не съм съгласен изобщо с това твърдение, не заради качествата на каляри, които влошиха показателите си като домакини, а защото Палермо играе изключително слабо като гост и допусна да бъде победен в цели 9 мача - повече от всеки един отбор в Топ 8, а головете, които получава са цели 29 - само последния Ливорно е допуснал повече. Това е недопустимо за отбор, който се бори за Шампионска лига. Ако все пак победят, сицилианци ще го направят много, много трудно. Добре е двоен знакът да бъде, лично за мен е авантюра да се играе с чиста „двойка".

Прогноза за: Каляри - Палермо 1:2


Бари - Наполи
Стадион: "Сан Никола", Бари
Дата: 18.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Дербито на Юга. Бари са на 11 място с 43 точки. В последните си пет мача отборът има едва една победа, успя да победи тук Сампдория, но загуби от Рома. По принцип играе доста силно на своя стадион и не един гранд си е тръгвал с наведена глава, въпреки, че като цяло представянето през втория полусезон е по-слабо от началото на кампанията.

Не е добро кадровото състояние на домакините: Донда, Кутузов, Ранокия и Лангела са контузени- все възлови играчи. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, като Кастило и Барето ще водят атаката, а Де Вийзе е изтеглен в средата, където ще си партнира с Гаци.

Наполи за пет мача имат една загуба, но тя дойде най-изненадващо миналия уикенд от Парма и то на „Сан Паоло". С това надеждите за атака на Топ 4 сякаш се изпариха, но остава все пак шанс за шестото място, където разликата от Ювентус е само 2 точки. Разбира се, ако неаполитанците започнат да вкарват положенията, които създават.

Маджо е контузен, а Куалярела, Ароника и Канаваро са наказани. Така начело в атака ще бъде Денис, а Хамшик и Лавеци ще застанат отзад. Всъщност няма и друга опция за наставника Масари, въпроса е липсата на игрови опит на тримата заедно дали няма да се отрази на нападателната мощ. Схемата на игра е 3-4-2-1.

Прогноза за: Бари - Наполи 1:0

 


Сампдория - Милан
Стадион: "Комунале Луиджи Ферарис", Дженоа
Дата: 18.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

След римското дерби и дербито на цяла Италия, мачът между Сампдория и Милан се смята за централен в кръга. И двата отбора се борят за участие в Шампионската лига, но докато миланци нямат нужда от безпокойство, то генуезци заедно с Ювентус и Палермо са в люта конкуренция и продължават борбата.

Сампдория е пети с 54 точки и само с по-лоша голова разлика отстъпва на Палермо. В последните си пет мача отборът има три победи и една загуба, и се намира в много добра форма, след известни сътресения в началото на втория полусезон. На „"Ферарис" е много трудно да бъдат победени „моряците", впрочем през този сезон никой не го и правил и това е истинска крепост за Сампдория, които заедно с Интер и Палермо са единствените отбори, които не познават домакинска загуба.

Асарди, Кастелаци и Поци са контузени, а Касталдело е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, а атаката ще се води от Пацини и Касано. Най-вероятно в средата на терена места ще заемат Паломбо и Поли, а по фланговете бързите Семиоли и Губерти. Падалино най-вероятно ще започне мача на резерваната скамейка. Има опция вместо Губерти да започне Манини, но аз си мисля, че той ще бъде остане на пейката.

Милан има само една победа в последните си пет мача и шансовете за титлата вече са само математически. Това стана ясно след като в последния кръг „росонерите" не успяха да победят у дома си Катания, въпреки, че показаха характер, след като губеха с 0:2 и достигнаха все пак до равенството 2:2.

Бекъм, Ониеву, Неста, Пато и Фавали са контузени. Леонардо няма да може да разчита също на наказния Пирло. Така в атакаотново ще бъдат Хунтелаар, Бориело и Роналдиньо. Зеедорф застава отзад. В опорната зона и защитата няма проблеми - „росонерите" свикнаха да играят без Неста.

Срещата се превръща в истинско дерби и оттам на пръв поглед е трудно прогнозируема. За разлика от многото срещи в кръга и на пук на някои прогнози , аз си мисля, че това е най-твърдата „единица".

Прогноза за: Сампдория - Милан 1:0

 

 

Катания - Сиена
Стадион: "Анджело Масимино", Катания
Дата: 18.04.2010
Час: 16:00
Съдия: Габриеле Гава

За Катания и новия треньор Саниша Михайлович говорехме вече много. Сърбинът измъкна тимът от зоната на изпадащите и накара отбора да възкръсне, а футболистите д си повярват.

Лиама, Пласмати, Мартинес и Аугистин са контузени. Маскара е наказан. Схемата на игра е 4-3-3.

Сиена от началото на кампанията попаднаха в зоната на изпадащите и така и не намериха сили да се измъкнат оттам. В началото на втория полусезон имаха някои шансове да го направят, но загуба на точки срещу преки конкуренти не позволиха това. За мен съставът е пътник и ще отстъпи мястото си на по-достоен отбор от Серия Б.

Паравични и Фини са контузени, а Пратали е наказан за една среща. От групата отпаднаха още Филипе, Брандао, Роси, Кодреа и Росетини. Схемата на игра е 4-2-3-1.

Предполагам, че домакините няма да имат никакви проблеми със своите съперници, ако разбира се не решат, че победата им е в кърпа вързана. Същото което направиха от Интер и за малко да бъдат победени. Но най-вероятно Михайлович е припомнил този факт на своите футболисти.

Прогноза за: Катания-Сиена 2:0

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
21