Анонс на 33 кръг на Серия А - срещите в неделя


.

Анонс на 33 кръг на Серия А - срещите в неделя

Рома - Аталанта
Стадион: „Олимпико" , Рим
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Рома се намират в отлична форма в момента и спечелиха последните си четири мача в Серия А. Хората на Раниери са на второ място в класирането на две точки зад лидера Интер и имат невероятният шанс при победа да оглавят класирането.

С изключение на Хуан, всички футболисти на Раниери са налице. Схемата на игра е 4-2-3-1. На върха на атаката ще бъде Лука Тони, а зад него ще застане Тоти. Отляво най-вероятно ще видим Вучинич ( Менес да започне мача е 25%), а отдясно Перота. Тук има опция и за Тадей (40%), но това ще реши треньорът.


Аталанта подобри играта си напоследък и постигна три поредни домакински победи. Въпреки това отборът се намира в зоната на изпадащите, заемайки 18 място с 31 точки - на 3 от чертата гарантираща оставане в елита.

Барето, Занети, Таламонти и Белини са контузени. Гуаранте и Пелусо са дисквалифицирани. Така в центъра на защитата застава Бианко, а Де Асцентис се завръща в средата на терена. Схемата на игра е 4-4-2.

Набраната скорост на Рома едва ли ще бъде спряна от Аталанта. Преди два кръга домакините победиха тук Интер и се доближиха плътно до шампиона. Сега имат възможност да победят аутсайдера и да изпреварят лидера, с което ще направят огромна крачка към спечелване на титлата.

Прогноза за: Рома - Аталанта 2:0

 

 

Ювентус - Каляри
Стадион: „Олимпико" , Торино
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

През миналия уикенд Ювентус претърпяха срамна загуба с 0:3 от Удинезе и се смъкнаха на седмо място в класирането с 48 точки. Шансовете за Шампионската лига остават, защото разликата с четвъртия Палермо е само три точки. Това означава обаче, че „бианконерите" трябва да побеждават за да събират точки, а лимита за грешки е изчерпан отдавна.

Касерас, Хименти и Диего отпадат от групата на Юве заради контузии, а Сисоко е дисквалифициран. Схемата на игра е 4-4-2, като в атака е по-вероятно да видим Трезеге, отколкото Якуинта. В средата на терена Мело ще си партнира с Маркизио, по-малко вероятно е мача да започне Кандрева.

Каляри са на 12 място с 40 точки и твърдо бетонирани в средата на таблицата. В последните си осем мача обаче островитяните нямат победа и в момента не се намират в най-добрата си форма.

Агаци, Лопес и Астори са контузени, от групата поради неизяснени причини отпаднаха още Вигорито, Ди Лаура и Дамето. Схемата на игра е 4-3-1-2. Конти ще се изтегли в опорната зона, а Лазари и Биондини ще се разтегнат по фланговете. Атаката на гостите ще се води от Нене и Матри.

Ювентус се нуждае от точки за да осъществи намеренията си за участие в евротурнирите и срамът срещу Удинезе може да бъде изчистен само при победа над Каляри. Гостите обаче миналия уикенд бяха близо до победа над Милан и няма да е никаква изненада ако си тръгнат с едната точка от Торино... няма да е изненада и ако са три.

Прогноза за: Ювентус - Каляри 2:1

 

 

 


Милан - Катаня
Стадион: „Сан Сиро " , Милано
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

 

Милан в момента са на трето място в класирането с 63 точки и все още с някакви шансове за титлата. В последните си пет мача „росонерите" загубиха цели седем точки, и ако искат да продължат да застрашават своите конкуренти от Интер и Рома, футболистите на Леонардо не трябва да правят повече грешки.

Милан излиза с невероятни кадрови проблеми в срещата: Неста, Ониеву, Бонера, Пато, Индзаги, Янкуловски, и Бекъм са контузени. От групата отпаднаха Верди и Романьоли. Схемата, която Леонардо ще приложи е 4-2-1-3, като на десния фланг на атаката ще застане Хунтелаар, в средата ще бъде Бориело, а Роналдиньо отляво. Разбира се това ще бъде лично решение на Леонардо. Има вариант вместо Бориело Манчини да застане в центъра (30% вероятност). Зад тримата нападатели е по-вероятно да видим Фламини отколко Зеедорф - още една промяна в схемата, която е обусловена от не добрата форма на холандеца напоследък. Като десен бек също има известни колебания - там по-вероятно е да започне Дзамброта отколкото Абате, а в опорната зона си остават Пирло и Амброзини.


Катания победи в предишния кръг Палермо с 2:0 и направи шансовете си за оцеляване още по-добри, след като е вече на 7 точки от зоната на изпадащите. Впрочем, след поемането на клуба от Саниша Михайлович нещата вървят само в положителна посока и очевидното подобрение в играта даде своето отражение в класирането: от предпоследно място в края на първия полусезон, в момента сицилианци са на 13 място и няма никакви съмнения, че ще ги видим и догодина в елита.


Лиама, Пласмати, Мартинес и Скиача са контузени, Силвестър е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-3-3. Като десен бек има вероятност вместо Алварес да заиграе Потенца, а в центъра на защитата вместо Споли - Белучи. Малко е вероятно като дясно крило да заиграе Ледесмаа, там най-вероятно ще видим Ричути. Начело на нападението са Маскара, Лопес и Изско.

Тази среща ми се иска да кажа, че Милан със сигурност ще спечели. Дали обаче това е така, в предвид кадровите проблеми, които имат „росонерите"? Никога до сега през сезона отборът на Леонардо не е бил толкова осакатен и с такива проблеми с невъзстановени играчи. Точно поради тази причина си мисля, че много тежък мач се очертава за домакините и след тази среща шансовете за титлата ще се изпарят, въпреки амбициите им.

Прогноза за: Милан - Катания 1:1


Останалите срещи от кръга са:

Сиена - Бари

Палермо - Киево

Болоня - Лацио

Ливорно - Удинезе

Сампдория - Дженоа


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
23