Анонс на 32 кръг на Серия А


.

Анонс на 32 кръг на Серия А

Интер - Болоня
Стадион: „Сан Сиро" , Милано
Час: 16:00
Съдия:

Седем кръга преди края на шампионата Интер продължават да са първи с 63 точки и все още лидери, но разликата от 11 точки пред втория бе стопена с разпилените точки наляво и надясно, като опасността да бъдат изместени „нерадзурите" от първото място този път идва от Рома. В най-неподходящият момент се струпаха кадровите проблеми за Жозе Моуриньо: Сантон и Снайдер са с контузии, а Санети, Майкон, Лусио и Ето,о са с наказания. Интересното е, че Специалния наруши схемата на игра и специално за този мач излиза със зашеметяващото трио в атака Балотели - Милито - Пандев. В защитата Матераци ще си партнира със Самуел, а схемата на игра е 4-3-3.

Болоня са на 15 място в класирането с 35 точки и все още комфортната разлика от 7 точки от зоната на изпадащите. В последните си пет срещи в Серия А, отборът записа само една победа и едно равенство, и определено върви надолу.

Морас е с контузия, а Мудингай е дисквалифициран. Схемата на игра е 4-4-1-1, с Ди Вайо само в атака.

Според мен оттук до края на първенството хората на Моуриньо знаят добре всяка една грешка какво ще им струва. Болоня в никакъв случай не е отбор, който би ги затруднил, колкото и да е притиснат до стената. Класата на домакините е очевидна, на другият полюс са гостуващият отбор.

Прогноза за: Интер - Болоня 2:0

 


Каляри - Милан
Стадион: „Сант'Елиа" , Каляри
Час: 16:00
Съдия:


Каляри в момента се намират в най-лошата си серия от началото на кампанията - 7 мача без победа, в които инкасираха и пет загуби. От кандидата за Лига Европа няма и помен, а сардинци се намират в момента на 12 място с 40 точки.

Писано, Парола и Агаци са с контузии, а Нене е дисквалифициран. Така мача ще започне в средата на терена Конти, а Биондини отдясно. Схемата на игра е 4-3-1-2.

„Росонерите" почти бяха се приближили до Интер, но явно през този сезон са решили да подлудят своята публика с отчайващи изпълнения и трябва да кажем, че го правят доста успешно. В последните си три мача нямат победа, но въпреки това са трети на три точки от лидера.
Бекъм, Ониеву, Неста и Бонера се намират в лазарета. Фламини е наказан за един мач. Схемата на игра ще е 4-3-3, като отдясно на атаката ще застане отново Зеедорф( според мен, откакто холандецът заигра като нападател отборът има по-малко успехи).

Логиката сочи, че Милан би трябвало да победи. Има ли логика обаче през този сезон в представянето на „росонерите" ? Ако Роналдиньо (който обяви, че обмисля предложението към него за намаляване на заплатата му с 25 %) и компания подходят отговорно към срещата би трябвало да победят. Нека им повярваме за последно...

Прогноза за: Каляри - Милан 1:2

 


Бари - Рома
Стадион: „Сан Никола" , Бари
Час: 16:00
Съдия:


Началото на втория полусезон започна изключително зле за Бари - от десет мача отборът постигна едва две победи, а февруари месец се оказа доста тъжен за Бари - четирите поредни загуби изхвърлиха южняците от Топ 8 и го пратиха във втората половина на таблицата. Нещата се промениха обаче през март и в момента тимът е в серия от пет мача без загуба, показвайки стабилна игра.

Донда, Кутузов и Ранокия са контузени. Наказани няма, а схемата на игра ще бъде 4-4-2. Най-вероятно Паризи и Де Вийзе ще започнат като резерви, а Донати и Гаци ще бъдат в средата на терена.

Рома е другият отбор в серия от пет мача без загуба. Ако бъдем по-конкретни, последната загуба в Серия А е от 28 октомври 2009 г. Амбициите за Скудетото станаха още по-реални след победата над Интер в предишният кръг и хората на Раниери ако искат да бъдат конкурентни на лидера, оттук до края на шампионата не трябва да допускат грешки.

С изключение на Менес и Перота, които са наказани, други проблеми в кадрово отношение нямат „вълците". 4-4-1-1 е схемата с която започва Рома. Лука Тони ще е на върха на атаката, зад него неизменния Тоти. Вучинич е изтеглен отляво в полузащитата, а Де Роси и Писаро са в средата. Отдясно е Тадей.

Интересен сблъсък се очертава, в предвид амбициите, които имат гостите, както и добрата форма на домакините. Интересът се допълва от разположението на римските футболисти. Очевидно е, че много внимателно ще започнат мача и тази схема няма да бъде валидна в процеса на срещата. Какво е намислил Раниери ще стане ясно в събота. При всички положения не бих играл твърда „двойка" и дори се изкушавам да използвам тройният знак.

Прогноза за: Бари - Рома 0:1

 

 

Удинезе - Ювентус
Стадион: „Комунале Фриули" , Удине
Час: 22:00
Съдия:


Удинезе са на 17 място с 32 точки - само 4 повече от зоната, която би ги изпратила в Серия В. В последните си три срещи фриулци нямат победа, а на всичкото отгоре получиха цели осем гола. Трите точки са много важни за домакините в предстоящата среща, още повече, че конкурентът Аталанта при победа у дома си над предпоследния Сиена, ще намали разликата и ще постави под натиск Удинезе.

Д'Агостино, Ободо, Баста и Кода са извън строя поради контузии. Така Инлер ще заиграе в средата на терена, а на левия край на отбраната ще застане Паскуале. Схемата на игра ще бъде 4-3-3 с Ди Натале отляво в атака, Санчес в средата и Пепе отдясно.

Ювентус в последния кръг победиха много трудно с 2:1 кандидатът за изпадане Аталанта - победният гол на Мело бе едва в 82 минута. В момента „бианконерите" са на шесто място с 48 точки (колкото имат и Сампдория, но генуезци са с по-лоша голова разлика), а разликата от четвъртия Палермо е три точки. По всичко изглежда, че борбата за мястото даващо право на участие в Шампионската лига ще бъде жестока, но има вероятност при лоши резултати да не успее „Старата госпожа" да се класира и в Лига Европа.

Ювентус излиза със схема 4-4-2, с Амаури и Дел Пиеро в атака. Сисоко и Маркизио застават в средата, а по фланговете ще са Кандрева и Каморанези.

Важен мач и за двата отбора. По-класните изпълнители са тези на гостите, домакините обаче имат подкрепата на своята публика. Няма да е никаква изненада, ако торинци си тръгнат без точка.

Прогноза за: Удинезе - Ювентус 1:1

 

 


Парма - Фиорентина
Стадион: „Енио Тардини" , Парма
Час: 16:00
Съдия:

Парма се очертават да бъдат най-непредсказуемият отбор от всички в Серия А. След като от края на декември до края на февруари записаха девет мача без победа, в които инкасираха седем загуби, сега Божинов и компания са в серия от шест мача без загуба и с три победи. Това ги изкачи на 11 място с комфортните 42 точки, които ги оставят в елита, но и са малко за да се атакува класиране за Лига Европа.

Палучи е с контузия, а Галопа е наказан. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като Божинов остава на пейката, а вместо него ще започне Биябиани, който ако получи картон няма да играе в следващия двубой за отбора си. Ланзафаме също остава сред резервите, а Делафиоро се завръща в центъра на отбраната.

Фиорентина е другият отбор, който се представя по подобен начин както своя съперник. От десет мача във всички турнири „скуадра виола" записа само една победа и загуби седем мача. В последните си пет срещи обаче, „виолетовите" имат четири победи и заемат осмо място с 44 точки, а Прандели заяви на всеослушание, че класиране за Шампионската лига си остава цел пред отбора.

Гамберини, Маркиони и Паскуал са контузени, Муту е дисквалифициран, както и Гоби. Схемата, която използва Прандели е традиционната 4-4-1-1 с Джилардино на върха, а зад него Йоветич. Варгас застава отляво, Сантана отдясно, а Занети и Монтоливо в центъра на полузащитата.

Много интересен мач. Резултатът тук зависи до колко са мотивирани домакините да победят. Те показаха вече, че могат да надиграят всеки един отбор, но също така и да загубят от всеки един. Знакът задължително трябва да е троен.

Прогноза за: Парма - Фиорентина 2:2

 

 


Лацио - Наполи
Стадион: „Олимпико" , Рим
Час: 16:00
Съдия:


Смело можем да кажем, че сезонът за Лацио е пълен провал. Това твърдение може да бъде „развито", ако в оставащите седем кръга, отборът не вземе седем точки - поне така предупреди капитанът Томазо Роки пред Sky Sport Italia вчера. 16 място в класирането, а разликата от 18 място е само пет точки. В последните си мачове обаче, столичани подобриха значително играта си и се представят по-силно от всеки друг етап през сезона. В последния кръг завършиха наравно 1:1 с Милан на неговия стадиона, а преди това победиха Каляри и Сиена.

Дабо, Мехи и Манфреди са контузени и няма да вземат участие в двубоя. Наказани няма. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1, като този път Рея се е доверил в атака на Флокари, което е интересно, тъй като в повечето случаи унгарецът си партнира с друг нападател, дори понякога сме го виждали да атакува от втора линия. Маури и Зарате ще бъдат зад него, а Ледесма и Брочи ще заемат места в средата на терена

Наполи прави един забележителен сезон и е напълно възможно да успее да се класира за Шампионската лига, въпреки изоставането си с три точки от четвъртия Палермо. Неаполитанци бяха изпаднали в тежък период за повече от два месеца и записаха 11 мача без победа, което ги изхвърли от Топ 6, но след последните си две победи, отборът върви нагоре.

Сантакроче, Хофер и Досена са контузени, от групата отпадна Джианело поради неизвестни причини. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1 с Лавеци в атака, а зад него неизменните Хамшик и Куалярела.

Изглежда, че Лацио ще завърши сезона с много силни игри и в крайна сметка ще се спаси. Формата и играта на отбора се подобриха, оттам и самочувствието на футболистите. С Наполи ще бъде трудно на домакините, но не и невъзможно да бият. И двата отбора се нуждаят неистово от точки, и ще направят всичко възможно да си ги вземат. Прогнозирам равен резултат, с леко предимство на Лацио.

Прогноза за: Лацио - Наполи 0:1

 


Останалите срещи от кръга са:

Катания - Палермо

Дженоа - Ливорно

Киево - Сампдория

Аталанта - Сиена


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
25