Анонс на 31 кръг на Серия А - срещите в неделя


.

Анонс на 31 кръг на Серия А - срещите в неделя

Ювентус - Аталанта
Стадион: „Олимпико" , Торино
Час: 16:00
Съдия: Андреа Гервасони

След три поредни загуби във всички турнири, Ювентус излизат срещу 18-ят в класирането Аталанта и имат идеалният шанс да сложат край на лошата си серия и да придобият малко самочувствие преди гостуването на Удинезе следващият уикенд. „Старата госпожа" са седми в класирането след като загубиха в средата на седмицата срещу прекия си конкурент Наполи, но с 45 точки все още са в борбата за четвъртото място в Серия А, даващо право на участуе в Шампионската лига.

Касерас, Хименти, Якуинта и Салихамиджич са контузени и са извън групата, Каморанези е с дисквалификация от една среща. Схемата на игра е 4-2-3-1, с Дел Пиеро в атака, но зад него са Сисоко, Диего и Трезега. Григера ще застане на десния фланг на отбраната, а Маркизио и Мело ще заемат позиции в средата на терена. Амаури, Джовинко, Кандрева ще са на резервната скамейка и може би на по-късен етап да влязат в игра.

Аталанта пристига в Торино след две поредни победи, благодарение на които е само на 4 точки от мястото, което би ги спасило от изпадане. Отборът обаче се представя много слабо като гост - от 15 мача има само две победи и инкасира десет загуби. В последния кръг като домакини победиха Каляри с 3:1, като до 90 минута водеха с 3:0, но гол на Конти от гостите попречи на бергамци да стигнат до класическа победа.

Барето, Занети, Таламонти и Белини са с контузии, а Дони е с дисквалификация. Извън групата остана Пелегрино, Радованович и Габиадини. Схемата на игра ще бъде класическа: 4-4-2 с Трибочи и Аморузо в атака, а Валдес, който направи два гола срещу Каляри ще застане отново на левия фланг.

Колкото и невероятно да звучи, срещата няма да е лека за домакините. Натискът върху тях е огромен, а самочувствието е близо до кота нула. „Бианконерите" са притиснати до стената, а освен това най-вероятно ще бъдат посрещнати с освирквания от собствената си публика, която поиска днес в декларация оставката на цялото ръководство. Добре е да играем тук с двоен знак и освен „единица" да се застраховаме с един „хикс".


Прогноза за: Ювентус - Аталанта 2:1

 

Сампдория - Каляри
Стадион: „Луиджи Ферарис" , Генуа
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Сампдория, въпреки загубата в средата на седмицата при гостуването си на Бари, в момента са отново в Топ 6 с две точки пред Наполи и Ювентус и на четири след четвъртия Палермо. „Моряците", съвсем отговорно декларираха, че целта им ще бъде участие в Шампионската лига и съм сигурен, че ще покажат най-доброто от себе си срещу сардинците.

Кастелаци, Поци и Роси са с контузии. От групата отпаднаха и Месина, Реджини, Франчесини и Акарди. Схемата на игра ще е класическа 4-4-2 с Пацини и Касано в атака, а в средата отново Паломбо ще бъде диригент.

Каляри са шести пореден победа в първенството и по-лошото е, че имат три последователни загуби. Това ги прати на 12 място в таблицата с 39 точки и въпреки комфорта от 11 точки разлика от зоната на изпадащите, ако островитяните продължават в същия дух, след 2-3 кръга могат да влязат в графата на кандидатите за Сеия В.

Писано продължава да лекува контузия, компания му правят в лазарета Парола, Агаци и Косу. Десена е с дисквалификация. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като отляво на атаката Ларивей е по-вероятно да застане, отколкото Нене.

Самп не са губили мач у дома си и се чувстват много уютно на „Ферарис". Едва ли ще го направят срещу изпадналия в криза Каляри, така, че смятам, че победа с два гола разлика е напълно в реда на нещата.

Прогноза за: Сампдория - Каляри 2:0

 

Наполи - Катания
Стадион: „Сан Паоло" , Неапол
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

На 24 януари Наполи победи Ливорно с 2:0 като гост, но след това зареди осем мача без победа, което изпрати неаполитанците извън Топ 6. В четвъртък обаче отборът от Южна Италия прие на „Сан Паоло" прекия си конкурент Ювентус и с победата над именития си съперник сложи край на лошата си серия, а в навечерието на срещата Пациенца заяви, че целта е една - Шампионска лига.

Сантакроче, Досена и Хофер са с контузии, Джианело отпадна от групата. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1, с Лавеци в атака, а Хамшик и Куяларела ще се разположат за нападателя. Пациенца и Гаргано ще заемат места в средата на терена.

За Катания вече говорехме, какъв бум направи отборът след идването на Саниша Михайлович на треньорския пост. В момента сицилианците се намират в по-добра серия от своите комшии от Палермо - пет мача без загуба, от които постигнаха три победи, едната над страховития Интер. В средата на седмицата и Фиорентина си тръгна с наведена глава, а хората на Михайлович вече са на 14 място с 35 точки и започват да се чувстват комфортно.

Потенца, Алварес, Лиама и Карбони отпадат поради контузии, а поради други причини от групата отпаднаха Кампагноло, Русо и Бариентош. Схемата на която залага треньора е 4-3-3 с тримата „заподозрени" в атака: Мартинес - Лопес и Маскара.

Най-лесно е да кажем, че Наполи ще победи в дербито на Юга. Не винаги нещата са такива както изглеждат обаче. Бяхме свидетели не един или два пъти, как неаполитанците бяха близо до гол, а си тръгваха победени. Според мен е добре и разумно, който има възможност да играе с двоен знак.

Прогноза за: Наполи - Катания 1:0

 

Милан- Лацио
Стадион: „Джузепе Меаца" , Милано
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талявенто

Милан в последните си два мача от Серия А загубиха в Парма и не успяха да победят у дома си Наполи. Това свали отбора от второто място и в момента „росонерите" са трети с 59 точки - на 4 след лидера Интер и на 3 след Рома. Развитието на нещата в първенството все още поставят Роналдиньо и компания сред кандидатите за титлата, въпросът е дали ще се възползват от своите шансове, както и това дали Интер ще продължи да губи точки наляво и надясно.

Бекъм, Ониеву, Неста и Бонера са с контузии. Роналдиньо и Пирло са дисквалифицирани. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, с Хунтелаар в средата на атаката и Бориело и Зеедорф по фланговете. В средата на терена са Гатузо, Фламини и Амброзини. На пейката остава Индази, който ще бъде явно жокерът за Леонардо.

Лацио допреди два кръга бяха на точка от зоната на изпадащите, но след две поредни победи се изкачиха на 16 място и съответно отдалечиха на 4 точки от намиращия се на 18 място Аталанта. Опасността от изпадане никак не е отминала и столичани ще треперят за мястото си в елита до последния кръг.

Манфредини, Мехни и Дабо отпаднаха от групата поради контузия, добре, че няма наказани футболоисти. Схемата на игра ще е 3-5-2, като отляво на атаката ще застане Флокари, а може и Сарате, но по-вероятно е унгарецът да бъде избран. Коларов ще се разположи на левия фланг на полузащитата, а Ледесма в средата на терена. Големи проблеми очакват левият защитник Раду, който се изправя в интересен сблъсък с Бориело.

На пръв поглед среща с предизвестен край - третия срещу един от аутсайдерите в първенството. Но липсата на основни играчи в Милан не трябва да се пренебрегва като факт, който ще бъде от полза за гостите. Освен това римският отбор пристига с настроение в Милано, а не на последно място тези пет човека в полузащита, с които излиза Рея ще направят труден живота на нападателите на домакините. Тежък мач за Милан се очертава, в който ако не успеят да победят няма да бъде изненада за мен.

Прогноза за: Милан - Лацио 2:1


Останалите срещи от кръга започват в 16:00 и са както следва:
Ливорно - Бари
Сиена - Дженоа
Киево - Парма
Фиорентина - Удинезе

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
21