Расинг - Майорка: Равенството ще удовлетвори и двата отбора


.

Расинг - Майорка: Равенството ще удовлетвори и двата отбора

Сантандер - Майорка
Стадион: "Ел Сардинеро", Сантандер
Дата: 24.03.2010
Час: 21:00
Съдия: Сезар Гарсия Фернандес

 

Расинг Сантандер се намира на незавидното 16 място с 30 точки и е много близо до зоната, която би го изхвърлила от елита на испанския футбол. През настоящия сезон отборът се оказа, че е най-слабият домакин и като такъв спечели само десет точки в актива си, докато извън Кантабрия взе два пъти повече. На лошата серия от пет мача без победа в която бе попаднал тима, бе сложено край в миналия кръг, когато в Памплона Расинг надигра местния Осасуна с 3:1, а победата е още по-ценна защото бе извоювана над пряк конкурент.


Отборът на Майорка си остава голямата загадка в първенството. В момента островитяните са на 4 място (благодарение на лошата форма на своите конкуренти) с 46 точки и с амбиции за Шампионска лига, но в люта конкуренция също така със Севиля, а също и Атлетико Билбао и Депортиво Ла Коруня. Майорка превърна собственият си стадион в непревземаема крепост и направи впечатляващо представяне у дома си - от 13 мача спечелени 36 точки. В същото време това е един от най-слабите гости и записа 8 загуби и само две победи в мачовете си на континента, което не е добър атестат за амбициите за участие в най-престижния европейски клубен турнир.

През уикенда Майорка разгроми Атлетико Мадрид с 4:1, като „дюшекчиите" успяха да се противопоставят само през първото полувреме, удържайки 1:1.


Кадровото положение на Расинг е добро и като изключим контузията на централният защитник Марк Торехон, всички останали играчи на треньора Португал са налице. Най-вероятно двойката централни защитници, които ще видим ще бъдат Енрике и Ориол, а по фланговете Пинилос и Кристиян. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, която обаче когато отборът атакува ще преминава в 4-2-4 и с подкрепата на бековете ще се търси надмощие в атаката.

Гостите също нямат особени кадрови проблеми - Нунес се завръща в центъра на отбраната и ще си партнира с Рамис. Схемата на игра ще бъде традиционната когато отбора играе навън 4-4-2 с Валдес и Адурис в атака.

Очаква ни много непредсказуем и интересен двубой. От една страна аутсайдерът посреща фаворит с амбиции за Шампионската лига, който обаче е много слаб гост. Домакините от друга страна се представят слабо у дома си и всичко това прави срещата непредсказуема и е възможен всякакъв резултат. Според мен обаче е малко вероятно, който и да е от двата отбора да загуби. Което разбира се би удовлетворило и двата отбора.

Прогноза за: Расинг - Майорка 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Расинг:

20 февруари Барселона - Расинг 4:0 (Примера)
28 февруари Расинг - Алмерия 0:2 (Примера)
08 март Валенсия - Расинг 0:0 (Примера)
14 март Расинг - Сарагоса 0:0 (Проимера)
21 март Осасуна - Расинг 1:3 (Примера)

Майорка:

20 февруари Майорка - Севиля 1:3 (Примера)
28 февруари Валядолид - Майорка 1:2 (Примера)
07 март Майорка - Спортинг Хихон 3:0 (Примера)
13 март Хетафе - Майорка 3:0 (Примера)
21 март Майорка - Атлетико Мадрид 4:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Расинг - Майорка

23 мача
9 победи за Майорка
6 равенства
8 победи за Расинг
Голова Разлика: 28:28

През този сезон:

1 ноември 2009 Майорка - Расинг 1:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Расинг - 2.38
Равен - 3.25
Майорка- 3.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
19