Анонс на 27 кръг на Ла Лига - срещите в събота


.

Анонс на 27 кръг на Ла Лига -  срещите в събота

Депортиво Херес - Тенерифе
Стадион: „Чейпмън" , Херес
Час: 19:00
Съдия: Естрада Фвернандес

Херес са последни в класирането с 15 точки от 26 мача и математически шансове за спасяване. Все пак, отборът хвърли бомбата преди два кръга, побеждавайки Малага като гост с 4:2. Сега срещу Тенерифе има шанса да постигне победа срещу най-слабият гост в Примерата.

Домакините почти нямат проблеми с окомплектоването на състава. От групата могат да отпаднат Франсис и Момо, които не са в достатъчно добра форма. Схемата на игра е 4-4-2, с Бермехо и Мичел отпред, а по крилата Калво и Викуейра ще подпомагат нападателите.

Тенерифе са в зоната на изпадащите - на 18 място с 23 точки. Разликата от спасителният бряг е само три точки и оттук до края на първенството отборът от Канарските острови ще трябва да печели точки. Но не само у дома си, където формира 91% от актива си, а и навън, защото показателите като гост са плачевни: без победа, с два равни мача и голова разлика 8-31. Дали първата победа ще бъде постигната точно сега ще видим в събота вечер. Наставникът Олтра заяви вече, че „мачът срещу Херес ще бъде на живот и смърт"

Бертран и Алонсо се завърнаха в отбора. Наказани и контузени няма. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Отпред Айозе, Алваро и Хуанлу ще подпомагат единственият нападател Нино. Ричи и Рикардо ще се разположат в зоната на опорните халфове.

Твърде вероятно е да видим много голове, защото един срещу друг излизат отборите с най-слаби защити. Седем мача са изиграли помежду си съперниците. 3 победи за Херес, три равенства и една победа за Тенерифе. Голова разлика 10-6 в полза на Херес. Домакините също са мотивирани да зарадват привържениците си и халфът Санчес заяви вече, че той и съотборниците му са готови да „умрат за победата, която няма да е изненадваща"

Прогноза за: Депортиво Херес - Тенерифе 3:2

 


Депортиво Ла Коруня - Валядолид
Стадион: „Риасор" , Ла Коруня
Час: 19:00
Съдия: Ундиано Маленко

Домакините са на шесто място с 42 точки и само две ги делят от четвъртия Севиля. Надеждите догодина за участие в Шампионска лига са съвсем основателни, но това означава задължителна победа срещу предпоследния Валядолид. В предишния кръг Ла Коруня удържа 1:1 като гост на прекия си конкурент Севиля и в момента има идеален шанс да развие напълно частичния си усоех.

За домакините отпаднаха Филипе, който лекува дълготрайна контузия. Рики и Серхио започнаха тренировки, но все още не са възстановени и отпадат от състава. Схемата на която залага Лотина е 4-4-2 с Адриан и Ласад в атака.

Валядолид е пълна противоположност на своя съперник. Предпоследни в класирането и 20 точки от 26 мача. Все още отборът не е отписал елита, но за това се нуждае от много точки. Техния противник е може би най-неподходящият за това, след като на неговият стадион бяха загубени последните 5 гостувания. Оптимизмът обаче прелива, след като вратарят Фабрицио заяви, че целта е да постигнат още 4 победи в първенството за да оцелеят, а първата победа ще бъде на „Риасор". Амбициите са едно, но фактите говорят, че последната победа на Валядолид е от 20 декември или това прави 11 мача без победа.

Рубио, Аранзубия, Сесма и Сиси отпадат от групата. Схемата на която залага Санчес е 4-2-3-1 с Коста начело на атаката. В центъра на защитата застават Арсо и Прието, а в средата на терена се завърна Борха.

Прогноза за: Депортиво Ла Коруня - Валядолид 4:1

 

 


Атлетико Билбао - Хетафе
Стадион: „Сан Мамес" , Билбао
Час: 19:00
Съдия: Перес Бурул

Атлетико са в борба за участие в Лига Европа и само точка ги дели от шестото място. Домакините имат само три загуби на своя стадион, а в предишният кръг завършиха наравно при гостуването си на Спортинг Хихон. Баските вече трети мач в Примерата и четвърти във всички турнири са без допуснат гол и ще излязат в събота вечер с добро настроение срещу своя конкурент за седмото място.

Зубиауре и Велес лекуват дълготрайни контузии, но в отбора се завърна Весте, Коикли и Ечеберия. Схемата с която излизат домакините е 4-2-3-1. Орбаис и Мартинес ще застанат в центъра, а атаката ще се води от Лоренте.


Сезонът за Хетафе не е изобщо лош, след като прогнозите в началото бяха, че борбата ще бъде съсредоточена в оставане в елита. В момента гостите са осми с 36 точки и шансове за Лига Европа. В предишният кръг мадридчани победиха у дома си Майорка с категоричното 3:0, но два кръга преди това излагацията бе тотална при загубата у дома си срещу Реал Сарагоса.


Лошата новина за Мичел е контузията на Солдадо. Така в нападение ще бъде младият Мику, който трябва да замести именития си съотборник. Схемата ще бъде 4-2-3-1, като в центъра на защитата застават Рафа и Беленгуер.

Прогноза за: Атлетико Билбао - Хетафе 1:0

 

Реал Мадрид - Спортинг Хихон
Стадион: „Сантяго Бернабеу" , Мсдрид
Час: 21:00
Съдия: Парадас Ромеро

Реал Мадрид бяха изхвърлени от Шампионската лига миналата седмица, но бързо се съвзеха от шока и се върнаха успешно към работата си за спечелване на титлата в Примерата - победиха с 4:1 като гости Валядолид, а три гола отбеляза Игуаин. Сега Кралският клуб ще се опита да спечели 14 победа на своя стадион, където впрочем действа безупречно и няма загубена точка. Пелегрини искрено се надява да бъде посрещнат отборът добре след фиаското с Лион, но това може да стане само с категорична победа.

Бензема поднови тренировки с отбора, но отпада от групата, също така отпаднаха Мамаду Диара, Кака и Серхио Рамос заради травми, аПепе лекува дълготрайна контузия. Схемата с която Пелегрини излиза е 4-4-2. Роналдо и Игуаин отпред, а зад тях Ван дер Ваарт. По крилата застават Гранеро и Ласана, а като опорен полузащитник Алонсо.


Спортинг Хихон след 4 поредни загуби, стабилизира представянето си и в последните пет мача има една загуба и две победи, а това го изкачи на 12 място в класирането с 32 точки. Последната среща завърши наравно 0:0 срещу Атлетико Билбао, а Барал и Кастро пропуснаха добри положения за гол.

Састре и Лора се завърнаха след травми в отбора на гостите и на всичкото отгоре тренираха специално как да бъде удържан Роналдо, призна лично наставника Пресиадо. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Барал в атака и Моран и Кастро по фланговете.

Прогноза за: Реал Мадрид - Спортинг Хихон 3:0

 

Еспаньол - Севиля
Стадион: „Корнела - Ел Прат" , Барселона
Час: 23:00
Съдия: Матео Лахос

Червената лампичка за Еспаньол вече свети все по-силно, след като градският съперник на Барса не е побеждавал от 14 февруари насам и се смъкна до 14 място с 28 точки - 5 повече от мястото което ще го изхвърли от елита.

Иван де ла Пеня и Верду отпадат поради контузии. Схемата на игра ще е 4-2-3-1, с Освалдо в атака. В средата ще застане дуото Мойсес и Маркес, а пред тях - Гарсия. Наставаникът на домакините Почетино заяви, че се надява неговият противник да не се отърсил все още от шока при отпадането от ЦСКА Москва в Шампионската лига и да успее да открадне нещо в срещата.

Сътресението от руския шамар за Севиля е много силно и още кънти в ушите на андалусците. Сега обаче те ще трябва да се съсредоточат изцяло във вътрешното първенство, където са четвърти, но преследвани от още три отбора. Домакините нямат победа в последните си три мача от Примерата и Еспаньол е иделаният тим срещу който биха могли да излязат от лошата серия.

Конко със сигурност няма да играе, а схемата на която залага Хименес е 4-4-2, с Негредо и Кануте в атака. Палоп ще бъде на вратата, въпреки грешките си срещу ЦСКА Москва, а Ескюде и Скилачи ще застанат в центъра на отбраната.

Битката ще бъде основно в средата на терена, където основната тежест в мача според мен ще изнесат Маркес и Мойсес от една страна и Зокора и Ренато от друга. Непредвидим двубой, зависещ най-вече от това дали Севиля са забравили за ЦСКА Москва.

Прогноза за: Еспаньол - Севиля 1:1

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178