Анонс на 24 кръг на Ла Лига - срещите в събота


.

Анонс на 24 кръг на Ла Лига -  срещите в събота

Хетафе - Реал Сарагоса
Стадион: „Колизеум Алфонсо Перес" , Мадрид
Час: 19:00
Съдия:


Осмото място на Хетафе предполага, че отборът има някакви амбиции за Лига Европа. Поне все още шансовете не са загубени, а и разликата с Майорка не е голяма - само 5 точки. Но пък в същото време формата на мадридчани не е добра - в последните седем мача във всички турнири натрупаха 4 загуби и от доброто самочувствие допреди месец няма и помен.

Реал Сарагоса бяха в зоната на изпадащите и все още не са напуснали окончателно тази орбита, след като са само точка над чертата. Арагонците се проявиха най-активно през зимния трансферен прозорец и новите попълнения в известен смисъл оправдаха очакванията. В последните си пет мача гостите имат две победи, а допуснаха само два равни, но точно когато всички си мислеха, че тимът набира скорост последва домакинска загуба с 1:3 от Спортинг Хихон.

Срещата е интересна от гледна точка на това, че Хетафе са домакински отбор - имат само две загуби на „Алфонсо Перес", Сарагоса също разчита на собствените си стени, но в момента е в по-добра форма от своя съперник. Още повече, че наказанието на Херера изтече и той ще бъде сред титулярите. Преди месец със сигурност бих играл единица. Сега не съм сигурен в това и съм склонен да повярвам, че въпреки домакинската загуба, отборът на Сарагоса набира скорост.

Прогноза за: Хетафе - Реал Сарагоса 1:1

 

 

Тенерифе - Реал Мадрид
Стадион: "„Хелиодоро Родригес Лопес" , Санта Крус де Тенерифе
Час: 21:00
Съдия:

Тенерифе се намира на 19 място в класирането с 19 точки, но когато говорим за представянето като домакин, трябва да кажем, че много трудно може да се измъкне точка като гост на отбора от Канарските острови. Това е единственият тим в Примерата, на който 90% от актива е формиран именно като домакин. В светлината на това, предстоящото гостуване на Реал Мадрид изобщо няма да бъде приятно рандеву в подножието на връх Тенде, още повече, че островитяните се нуждаят от точки за да оцелеят в елита на испанският футбол.

За Тенерифе няма да играят наказания за един мач Кулебрас, в отбора се заавърнаха Белвис, Бертран и Мартинес.


Кралският клуб пристига от позицията на кандидат за титлата, но най-вече със зашеметяващото постижение от 15 гола в последните си 5 мача, а освен това футболът който показва е атрактивен. Мадридчани изпревариха Барселона по отбелязани голове, а представянето им на чужд терен в последните срещи е впечатляващо, след като успяха да развалят прокобата срещу ла Коруня и победиха Депортиво Херес с 3:1. След като потопиха и „жълтата подводница", Роналдо заяви: „ Ние сме страхотен отбор и ще се борим за титлата".

От Реал Мадрид отпаднаха Арбелоа, Гути, Бензема и Дренте, а Гаго тренира на облекчен режим, но също няма да вземе участие в мача.


Борбата за титлата, както заявиха от Кралския клуб, включва задължителна победа при гостуването на негостоприемния „Хелиодоро Родригес Лопес" - нещо напълно нормално ако отборът е концентриран. Мисля, че Пелегрини вече е убедил в това своите футболисти.

Прогноза за:Тенерифе - Реал Мадрид 1:3

 

 

Барселона - Малага
Стадион: Ноу Камп" , Барселона
Час: 23:00
Съдия:

Европейският шампион се намира в средата на кризисен период, който отшумява постепенно. Кога каталунците са имали загуба и равен от пет мача? Проблемите в отбора дойдоха основно от многото контузени защитници, което наложи Гуардиола да преправя състава срещу Атлетико Мадрид, но контузията на полузащитника Кейта, който застана на левия фланг на отбраната отново размести пластовете и „дюшекчиите" се добраха до победата. По-обезпокояващо е равенството срещу Щутгарт. Най-вече от слабата игра, особено през първото полувреме, когато „швабите" се разхождаха необезпокоявани в половината на Барса и правеха каквото си поискат.

От състава на Гуардиола отпадат Абидал и Кейта, под съмнение е дали като титуляри ще започнат Дани Алвеш и Шави.


Малага със сигурност не идват на „Ноу Камп" като обречени. В последните 14 мача футболистите от Андалусия имат само една загуба в Примерата, което им позволи да продължат изкачването си нагоре в таблицата за класиране и да се отдалечат от зоната на изпадащите. Отборът е на 12 място с 27 точки и в последните си две гостувания срещу Атлетико Мадрид и Расинг Сантандер постигна победи.

Гостите пристига с куп кадрови проблеми : Мтилига, Росарио и Пабло няма да вземат участие в двубоя на „Ноу Камп" със сигурност. Кейседо е под съмнение, а Бенакур е наказан. Гамес се завърна, от треньорския щаб бе преценено, че е по-добре да не започне мача.

Колкото точки трябват на Реал Мадрид за титлата, не по-малко от същото количество се нуждае Барселона за да я запази. Още повече, че предстои пряк двубой на „Бернабеу". Това означава, че ще бъде кощунство някакъв друг резултат на „Ноу Камп" освен победата, още повече, че устата на критиците трябва да бъде запушена.

Прогноза за: Барселона - Малага 2:0

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
34