Джерард е все по-близо до Реал Мадрид


.

Джерард е все по-близо до Реал Мадрид

Испанският AS в днешния следобед излезе с още една сензационна новина, а именно, че една от целите на Жозе Моуриньо като старши треньор на Реал Мадрид е все по-близо до осъществяването си. Става дума за капитана на Ливърпул Стивън Джерард. Според изданието, португалският специалист отначало е поискал да привлече Де Роси от Рома, но повече е „съблазнен" от английския футболист, който притежава „по-голяма сила и интелект". От своя страна Джерард ще бъде доволен от подобен ход, защото повече от очевидно е, че няма да може да спечели нищо ако остане на „Анфийлд".

Изданието прави своя извод, че Ливърпул през лятото ще се разпадне, след като Бенитес бе освободен от мениджърския пост и най-вероятно ще бъде последван от повечето звезди на „мърсисайдци". В момента „червените" са в ситуация на безпомощност и трансфера, който може да се осъществи до няколко дни ще бъде на стойност под 35 милиона евро.

Сделката с привличането на „Бернабеу" на Джерард е към финализирането си, но „белите" паралелно с това са към приключване и на преговорите със звездата на Бенфика Ди Мария. Общата стойност на двете покупки няма да надхвърли 70 милиона евро и се вмества напълно в рамките на отпуснатите на Моуриньо 100 милиона евро за закупуване на нови футболисти.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
16