Калдерон: Перес използва последния си патрон


.

Калдерон: Перес използва последния си патрон

Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон не остана встрани от назначаването на треньорския пост на Жозе Моуриньо и заяви, че от негова гледна точка това е последен ход на Флорентино Перес да защити провала на управлението си начело на Белия балет. Според него всички досегашни действия на президента са поредица от грешки, вследствие на които втори сезон Реал Мадрид остава без трофеи.

"Това което прави Флорентино Перес може да бъда сравнено с използването на последния патрон. И става дума не за неговите измислени проекти, а за него самия", заяви Калдерон в интервю за Marca.

"Когато всичките ти постъпки се базират на завистта, ненавистта и забравяне на миналото, то съдбата си прави лоши шеги с теб. Той продаде Снайдер и Робен само заради това, че аз ги докарах на "Бернабеу". Това е голяма грешка. И двамата се завърнаха отново на "Бернабеу", но като победители - играха на финал в Шампионската лига, докато неговият отбор, който трябваше на 22 май да бъде там, гледаше отстрани. Сега се опитва да продаде и Игуаин - още едно безумие!", продължава бившият бос на "белите".

"Струва ми се, че нито Перес, нито Валдано искаха да уволняват Пелегрини. Нека не скриваме тази реалност. Флорентино нае наистина много добри и високоплатени специалисти, които да вземат правилни, изцяло спортни решения, но неговите намеси в работата им се оказаха напълно ненужни. Искренно бих се радвал, ако неговият проект бе успял. Но той не се научи от грешките си да не се бърка в работата на хората, които разбират от футбол. Той е такова животно, че два пъти настъпва едно и също гребло. Дано през следващия сезон не се меси в работата на специалистите", допълва Калдерон.

"Какво да кажа за Моуриньо? Това е човек, който може да работи във всеки един голям клуб. Нека не изпреварваме все пак събитията - не сме ясновидци и не знаем какво ще направи, но той си остава един великолепен треньор", завършва бившият президент на Реал Мадрид.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
26