Моуриньо: Италианският футбол не ми допадаше


.

Моуриньо: Италианският футбол не ми допадаше

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо в кратко интервю за Marca разказа за своята нова работа, за това как смята да планира и организира живота на футболистите, и разбира се за съперничеството с Барселона. Той поясни също така, че италианският футбол не е неговият футбол и за това е решил да смени атмосферата.

"Три месеца назад аз разбрах, че италианският футбол - това не е моя футбол. И съответно реших да сменя атмосферата. Най-добрият вариант за мен стана Реал Мадрид. Това не е инстинктивна моя реакция, а добре обмислено решение", коментира Моуриньо причините поради които напусна Италия.

"Що се отнася до организацията на работа, аз обичам да се идва на тренировка един час по-рано. Това ще искам и от играчите в Мадрид. Целта ми е да имам време да поприказвам с тях, както и да общуват по между си. Също така лекаря на отбора трябва да има време да ги прегледа, а не това да става по време на заниманията ни, които не обичам някой да прекъсва. Не ми харесва и когато завърши тренировката играчите да си тръгват веднага. Ако през деня имаме две занимания, предпочитам да не се напуска тренировъчната база и всички да са на мое разположение", обясни Специалния начина си на работа в новия отбор.

"Сега няма какво да се лъжем. Знам и причините поради, които закъсняват футболистите. По-добре е да ми кажат, че се чувстват зле защото са се забавлявали цяла нощ в някой бар, отколкото, че са били в болницата до леглото на мама. Не обичам да бъда лъган и знам кога го правят", допълва Моуриньо.

Новият старши треньор на Белият балет не пропусна да засегне и темата с вечния враг Барселона.

"Обичам да имам срещу себе си силни противници и поради това се радвам, на възможността да се изправя отново срещу Барселона. Надявам се да взема отново връх над "каталунците", така както го направих в един полуфинал с един друг мой отбор", завършва с усмивка Моуриньо.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
21