Малага - Реал Мадрид: Две чудеса за да се избегнат две погребения


.

Малага - Реал Мадрид: Две чудеса за да се избегнат две погребения

Малага - Реал Мадрид
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 16.05.2010
Час: 20:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко


Стартът на настоящата кампанията за Малага в Примерата не бе от най-успешните - андалусците записаха само една победа в 14 мача, през втората част на сезона обаче тимът се стабилизира и записа добри резултати, благодарение на които се изкачи в средата на таблицата. Но явно тимът както започна, така и ще завърши сезона - вече десети мач е без победа и това смъкна отбора в зоната на изпадащите. През миналия уикенд Малага записа загуба 1:2 при гостуването си на Хетафе и в момента заема 18 място с 36 точки - колкото има и 16-я Валядолид. Настроението в столицата на Коста дел Сол изобщо не е празнично в навечерието на този мач и домакините ще се надяват останалите им конкуренти,  и най-вече Реал Валядолид да загуби от Барселона, но всичко минава през това да бъде взето нещо срещу Белият балет.

За Реал Мадрид настоящия сезон можем да определим като разочароващ на фона на заканите и „проектите" на Флорентино Перес които отправи в началото му. Многото похарчени пари не донесоха очакваните успехи, а най-много усмивки по лицата на феновете на „Бернабеу" имаше при презентациите на Бензема, Роналдо и Кака, но не и във важните за годината срещи. Резултатите са повече от плачевни - отпадане от Алкоркон за Купата на Краля, отпадане от Лион в Шампионската лига и почти никакви шансове за спечелване на титлата. В момента поредните спекулации свързват редица топ играчи като Джерард, Лампард, Торес, Дзеко с Белия балет, но е очевидно, че журналистите, симпатизиращи на „белите" обичат да си играят с чувствата на изстрадалите фенове.

Реал Мадрид след загубата с 0:2 у дома си от Барселона в решаваща среща за първенството, постигна шест поредни победи, най-важната от които бе срещу негостоприемния Майорка. Така „белите" отново са в борбата за титлата и въпреки, че не са господари на съдбата си, и колкото и минимални да са шансовете за спечелване на Примерата, те съществуват. Разбира се, тук влиза задължителна победа над борещия се за изпадане Малага.

Рамон Лопес Мюниц - наставникът на домакините няма да разчита на Росарио, Уелигтон и Гаспар, които са контузени, както и на наказания Торибио. Схемата на игра ще е 4-4-2 с Баха и Обина начело на атаката, а Валдо и Дуда по фланговете. Гамес се завръща на десния край на защитата, а най-вероятно е Апоньо да заиграе в опорната зона пред централните защитници Хуанито и Гонзалес.

Пелегрини няма да може да разчита на Раул и Пепе, които все още не се възстановиха от контузиите, както и Гути, който продължава да се бори с травмата си. Арбелоа е наказан, така че на десния фланг на защитата ще бъде Рамос, а Гарай заедно с Албиол ще оформят двойката централни защитници. Схемата на игра ще бъде 4-4-2. Роналдо и Игуаин на върха на атаката, Кака зад тях, а по фланговете ще застанат Гранеро и Гаго.

Малага ще излязат на живот и смърт за да вземат нещо срещу Реал и да осигурят оставането си в елита. В същото време, Кралският клуб, въпреки, че разчита на грешка на Барселона, трябва задължително да победи. Очаква ни много вълнуващ двубой, в който домакините изобщо няма да бъдат в ролята си на  жертвено агне.

В същото време едва ли има някой, който да поставя под съмнение разликата в класите между двата тима. Очакванията ми са, че Реал Мадрид ще се опита да завърши сезона с победа и красива игра, независимо от резултата в срещата на Барселона.

Прогноза за: Малага - Реал Мадрид 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Малага:

18 април Малага - Валядолид 0:0 (Примера)
25 април Майорка - Малага 1:1 (Примера)
01 май Малага - Спортинг Хихон 1:1 (Примера)
05 май Атлетик Билбао - Малага 1:1 (Примера)
08 май Хетафе - Малага 2:1 (Примера)

Реал Мадрид:

18 април Реал Мадрид - Валенсия 2:0 (Примера)
24 април Реал Сарагоса - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
02 май Реал Мадрид - Осасуна 3:2 (Примера)
05 май Майорка - Реал Мадрид 1:4 (Примера)
08 май Реал Мадрид - Атлетик Билбао 5:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Малага - Реал Мадрид

57 мача
9 победи за Малага
12 равенства
36 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 110:60 за Реал Мадрид

През този сезон:

24 януари 2010 Реал Мадрид - Малага 2:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Малага - 10.00
Равен - 5.50
Реал Мадрид - 1.28


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
23