Леверкузен губи милиони евро от неучастието си в ШЛ


А. Павлов

Леверкузен губи милиони евро от неучастието си в ШЛ

Челси, Валенсия, Барселона - големият футболен свят. Шампионската лига обаче е минало за Леверкузен...

Тази година "заводският отбор" ще играе във втория по значимост евротурнир, а именно Лига Европа. В четвъртък от 22:05 часа българско време "аспирините" стартират участието си в групите на надпреварата с домакински мач срещу Металист Харков. Двубой, който не приковава особено голямо внимание към себе си. И във финансов план няма какво толкова да се спечели в Лига Европа.

Дори леверкузенци да стигнат до финала на турнира и да завоюват купата, те ще получат премия, не по-висока от 9,9 милиона евро. За сравнение, през миналата кампания в касата на клуба постъпиха 28,7 милиона евро от достигането до осминафиналите на Шампионската лига или, иначе казано, Леверкузен може да загуби най-малко 20 милиона евро от неучастието си в най-силната надпревара на Стария континент.

Изглежда, "аспирините" са напът да попаднат във финансова дупка и за да не стане тя още по-голяма, те най-накрая трябва да започнат да играят по-уверено. При загубата с 0:3 от Дортмунд през уикенда почти нищо не се получаваше в играта на тима и балансът на Леверкузен след първите три кръга в Бундеслигата не е никак положителен - една победа и две загуби.

Статията е преведена от www.bild.de

  Сподели
91