Колко горчив може да бъде футболът?


А. Павлов

Колко горчив може да бъде футболът?

Този въпрос със сигурност в момента си задава халфът на Чехия и Волфсбург Вацлав Пиларж. По време на вчерашната контрола между чехите и Украйна Пиларж се контузи и заради това трябваше преждевременно да се оттегли от терена. Днес нисичкият полузащитник получи съкрушителна диагноза - скъсване на кръстни връзки в коляното. В рамките на следващите два дни той трябва да бъде опериран, а, според очакванията, Пиларж ще бъде извън игра за срок от половин година.

Това означава, че чешкият национал ще пропусне целия есенен полусезон в Бундеслигата, а също и първите мачове от квалификационния цикъл за Мондиал 2014.

Припомняме, че Вацлав Пиларж подписа договор с Волфсбург през месец януари тази година, но полузащитникът се присъедини към "вълците" след края на Евро 2012. По време на лятната подготовка на "вълците" Пиларж показваше добри игри и се смяташе, че той ще бъде част от стартовия състав на Волфсбург. Сега обаче 23-годишният футболист ще трябва да почака поне шест месеца, преди да поднови битката за място сред титулярите на тима от "Фолксваген Арена".

  Сподели
103