Анонс на 30-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 30-ия кръг в Бундеслигата

"Майнц" - Гладбах

15.04.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Дениз Айтекин


Започваме анонса си за този кръг с двубоя между "Майнц" и Гладбах. В момента двата тима се намират в противоположните краища на класирането, но това няма да направи срещата между тях по-малко интересена. Напротив, "Майнц" и Гладбах преследват усилено своите цели, което е голяма предпоставка за оспорвана битка в тазвечершния мач. Понастоящем домакините се намират на престижната пета позиция с 45 пункта, но за да останат на това място, момчетата на Томас Тухел трябва да побеждават, тъй като "Нюрнберг" и "Хамбургер" вече им дишат във врата. Кончетата пък са последни в класирането, ала надежда за оцеляване има. Хората на Люсиен Фавр имат 26 точки в актива си, като по този начин те изостават с четири от спасителния бряг. Все пак дистанцията спрямо 16-ата позиция, която дава право на участие в бараж за оставане, е само два пункта, така че завършването на това място е съвсем постижима цел за Гладбах.

От казаното дотук можем да заключим, че тази вечер и двата отбора ще се борят докрай за победата, тъй като само тя ще ги задоволи. Именно голямата мотивация на двата отбора обаче ще остави спора между тях неразрешен.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Майнц" - 1.90/1.90
Равен - 3.50/3.45
Гладбах - 4.00/3.85

Прогноза: "Майнц" - Гладбах 1:1

 

"Кьолн" - "Щутгарт"

16.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Петер Зипел

В днешния следобед "Кьолн" ще посрещне "Щутгарт" на своя "РайнЕнергиЩадион". Това е двубой, който има отношение към борбата за оцеляване, тъй като Швабите се намират на едва две точки от опасната зона. Козлите също не могат да бъдат напълно сигурни за своето място в елита, като дистанцията спрямо зоната на изпадащите е седем пункта. Доказателство за това е и тежката загуба с 5:1, която тимът понесе от Гладбах в миналия рунд. И "Щутгарт" загуби своя двубой, отстъпвайки с 2:4 на "Кайзерслаутерн".

Очевидно е, че успехът е необходим и за двата отбора, което ще доведе до една здрава битка.

Що се отнася до това кой ще бъде победител от нея, изглежда, трудно ще има такъв. Все пак, макар и малко рисковано, можем да заложим на двойката, имайки предвид по-напрегнатата ситуация в щаба на гостите, което може да им помогне.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Кьолн" - 2.30/2.45
Равен - 3.40/3.30
"Щутгарт" - 2.90/2.75

Прогноза: "Кьолн" - "Щутгарт" 1:2

 

"Хамбургер" - "Хановер"

16.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Кристиан Дингерт

Още един мач, който ясно показва, че краят на кампанията в Бундеслигата ще бъде изключително вълнуващ. И докато двубоят между "Кьолн" и "Щутгарт" засягаше битката за спасение, то в срещата "Хамбургер" - "Хановер" ще се играе за евровизи, така че интригата със сигурност ще бъде голяма.

Иначе хановерци са далеч по-близо до спечелването на споменатите евровизи, като понастоящем те заемат трето място с актив от 53 точки. Отборът има сериозни шансове да се класира за Шампионската лига, което ще бъде едно чудесно постижение за клуба.

От друга страна, Ротхозен вече изпуснаха питомното и сега гонят дивото. Футболистите на Михаел Йонинг са седми с 42 точки, намирайки се на шест от зона Лига Европа.

Хамбургци можеха да се доближат до заветната пета позиция, но в предния кръг те се разминаха с победата срещу "Дортмунд" (1:1). Още повече, че "Майнц", който се намира на това място в таблицата, падна с 2:0 от "Хановер".

Така или иначе домакините трябва да се абстрахират от този факт и да погледнат към предстоящата среща, която те задължително трябва да спечелят, ако искат да съхранят шансовете си за евроучастие. Не мисля, че "Хамбургер" ще пропусне тази възможност, затова тук можете да потърсите единицата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Хамбургер" - 1.90/1.95
Равен - 3.60/3.40
"Хановер" - 3.75/3.75

Прогноза: "Хамбургер" - "Хановер" 3:1

 

"Хофенхайм" - "Айнтрахт"

16.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Михаел Вайнер

Формата на "Хофенхайм" поспадна осезаемо в последно време и така отборът се прости с надеждата за класиране в Лига Европа. Явно хофенхаймци ще трябва да се примирят с факта, че просто трябва да доиграят този сезон. Наистина това не е особено приятно за тима, който тръгна много добре през тази кампания, но впоследствие загуби ритъм, а с това се влошиха и неговите резултати.

В момента състезателите на Марко Пецаюоли се намират на 10-о място с 37 пункта, като в последния кръг те бяха победени с 3:2 от "Фрайбург".

В "Айнтрахт" също няма как да бъдат доволни от настоящия сезон, който иначе започна толкова обещаващо. От началото на календарната година обаче Орлите се представят много слабо, заради което се замесиха и в битката за оцеляване. В момента отборът е 14-и с 33 пункта, като разстоянието спрямо зоната на здрача е пет точки. Явно е, че подопечните на Кристоф Даум не могат да бъдат спокойни за своето оставане в елита, затова те трябва да преследват победата във всеки един двубой до края на сезона.

От тази гледна точка гостите като че ли ще бъдат по-мобилизирани в този мач, което, ако не за три, то почти сигурно, ще им стигне за една точка.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Хофенхайм" - 2.00/2.00
Равен - 3.50/3.40
"Айнтрахт" - 3.60/3.55

Прогноза: "Хофенхайм" - "Айнтрахт" 2:2

 

"Кайзерслаутерн" - "Нюрнберг"

16.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Гуидо Винкман

Тук нещата изглеждат съвсем другояче, тъй като и двата отбора ще бъдат достатъчно мотивирани, за да предложат най-доброто, на което са способни. Това е така, защото "Кайзерслаутерн" и "Нюрнберг" гонят ожесточено своите цели в шампионата. И докато желанието за тяхното постигане е може би еднакво силно в двата лагера, то самите те (целите) са коренно различни. От една страна, нюрнбергци преследват място в Лига Европа, а, от друга, Червените дяволи все още се борят за своето спасение.

Трябва да признаем обаче, че домакините са по-близо до реализирането на своите намерения, като понастоящем те се намират на 12-а позиция с 34 точки. Дистанцията спрямо зоната на здрача нарасна до шест пункта, след като миналата седмица хората на Марко Курц сразиха "Щутгарт" с 2:4. В същото това време "Нюрнберг" завърши наравно 1:1 с "Байерн" и остана на шесто място с 43 точки, изоставайки с пет от зона Лига Европа.

Сигурен съм, че и в този двубой ни очакват много интересни събития с марката на Бундеслигата.

Относно крайния изход от срещата, смея да твърдя, че трудно би се стигнало до успех за един от двата отбора предвид техните ниво на мотивация и способности.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Кайзерслаутерн" - 2.25/2.30
Равен - 3.40/3.20
"Нюрнберг" - 3.10/3.05

Прогноза: "Кайзерслаутерн" - "Нюрнберг" 1:1

 

"Волфсбург" - "Санкт Паули"

16.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: д-р Феликс Брих

16-ият срещу 17-ия във временното класиране. Тази среща просто ще има съдбоносно значение както за "Волфсбург", така и за "Санкт Паули", тъй като всяка една грешна стъпка от тук до края на кампанията може да струва много солено на двата отбора. Не че подценявам техните качества, но те надали ще доставят кой знае колко добра продукция. Все пак това е напълно логично, като вземем под внимание огромния залог на мача. Ясно е, че един успех може да даде тласък на един от двата тима преди решителния финален спринт в лигата.

Много важно е в двата стана да се концентрират изцяло върху финалната права, без да мислят за случилото се до този момент, тъй като то и без това не е особено приятно. За справка, в предходния рунд "Волфсбург" и "Санкт Паули" претърпяха поражения съответно от "Шалке" с 1:0 и "Леверкузен" с 2:1.

Двубоят "Волфсбург" - "Санкт Паули" вероятно ще бъде решен от това кой тим ще подходи с по-подходяща нагласа към него, което директно накланя везните в полза на домакините, чийто наставник Феликс Магат е врял и кипял в подобни битки за оцеляване.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Волфсбург" - 1.50/1.50
Равен - 4.20/3.90
"Санкт Паули" - 7.00/6.60

Прогноза: "Волфсбург" - "Санкт Паули" 1:0

 

"Вердер" - "Шалке"

16.04.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Кнут Кирхер

Не сме свикнали тези два отбора да се намират на местата, на които те понастоящем са. "Шалке" заема девета позиция с 39 пункта, докато "Вердер" е 13-и с 34. В предния кръг Кралскосините победиха "Волфсбург" с 1:0, докато Зелено-белите записаха реми с "Айнтрахт" (1:1). Така възпитаниците на Томас Шааф остават замесени в битката за спасение, като в момента те се намират на шест точки от зоната на здрача. Този факт определено не позволява на бременци да се отпускат, затова те при всички положения ще гонят победата на "Везерщадион".

Същото това нещо обаче важи в пълна степен и за Миньорите, които вече на праткика си осигуриха оставането в елита. Те подобриха резултатите си, като записаха три победи в последните си пет шампионатни двубоя.

Далеч по-добре се развиват нещата за гелзенкирхенци на другите два фронта, на които те участват. След като отборът вече се класира на финала за купата, в сряда той стигна и до полуфиналите на Шампионската лига, където ще премери сили с "Манчестър Юнайтед". Очевидно апетитът идва с яденето и след като "Шалке" детронира европървенеца Интер, сега подопечните на Ралф Рангник ще търсят успеха и в сблъсъка с Юнайтед.

Оттук можем да заключим, че е логично тази жажда за победи да се пренесе и в Бундеслигата, така че тази вечер борещият се за своето оцеляване "Вердер" трудно би избегнал поражението.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Вердер" - 2.10/2.10
Равен - 3.40/3.35
"Шалке" -  3.40/3.35

Прогноза: "Вердер" - "Шалке" 0:2

 

"Байерн" - "Леверкузен"

17.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Мануел Грефе

Това определено е централният двубой в този рунд. Един срещу друг застават четвъртият и вторият във временното подреждане. Освен това "Байерн" и "Леверкузен" продължават да преследват своите намерения, което ще направи срещата наистина крайно интригуваща.

Иначе, като заговорихме за намеренията на двата тима, веднага трябва да кажем какви са те. След като Заводския отбор стопи изоставането си от лидера "Дортмунд" до пет пункта, сега той ще се опита да изпревари Черно-жълтите в самия край на сезона. Тази задача не изглежда чак толкова непостижима, имайки предвид резултатите на отбора. Той спечели 25 пункта от последните си 10 шампионатни двубоя, което е едно наистина впечатляващо постижение.

От друга страна, Баварците съвсем не се радват на толкова добри резултати, след като в последните си 10 мача за първенство те завоюваха 19 пункта, дошли след шест успеха и едно равенство. Три загуби за 10 двубоя обаче е твърде голяма бройка за "Байерн", затова и той се намира едва на четвърто място в таблицата.

Това е просто едно отражение на този, изпълнен с катаклизми за мюнхенци, сезон. След равенството 1:1 с Нюрнберг в миналия кръг управата реши да се раздели предсрочно с Луис ван Гаал, въпреки че холандецът трябваше да остане на поста си до лятото. Така начело на Баварците сега застана помощникът на Ван Гаал, Андрийс Йонкер, който ще трябва да класира тима за Шампионската лига. За целта Баварците трябва да спечелят и петте си мача до края на сезона, тъй като всяко едно подхлъзване може да се окаже фатално за тях. Плюс това "Хановер" показа, че няма да се предаде и ще се бори до дупка за третата позиция.

Затова и тестът за Йонкер ще бъде много труден, като всички в клуба трябва да дадат своя принос за неговото преодоляване. Нещо повече, програмата на Баварците до края на първенството не е особено лека, така че това е точно един от случаите, от който, ако Баварците успеят да се измъкнат, само ще покажат колко голям отбор са.

Но не единствено от тази гледна точка те са фаворит в задаващия се сблъсък. Те, както обикновено, се представят доста силно у дома, тъй че, като вземем предвид и важността на срещата, то логично би било да се потърси единицата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Байерн" - 1.95/1.90
Равен - 3.60/3.50
"Леверкузен" - 3.60/3.80

Прогноза: "Байерн" - "Леверкузен" 2:1

 

"Дортмунд" - "Фрайбург"

17.04.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Феликс Цвайер

Анонсът за този кръг завършва с мача между "Дортмунд" и "Фрайбург". Големият фаворит тук са играчите на Юрген Клоп, които продължават да водят във временното подреждане, но преднината им пред втория "Леверкузен" намаля до пет пункта, затова успехът срещу фрайбургци е абсолютно задължителен.

От друга страна, момчетата на Робин Дут по-скоро доиграват сезона и въпреки победата с 3:2 над "Хофенхайм" в последния рунд, те надали ще успеят да се класират за евротурнирите. Така или иначе кампанията е много добра за южняците, които могат да довършат кампанията със спокойствие и наслада. Именно този факт ги прави много опасен противник за "Дортмунд", който миналата седмица се измъкна от поражение при визитата си на "Хамбургер" (1:1). Така хората на Клоп трябва да се подготвят за решителния финален щурм, защото би било наистина доста неприятно, ако се разминат със сребърната салатиера след чудесното си представяне дотук през сезона.

Най-вероятно точно това ще мотивира най-силно Роман Вайденфелер и сие към победи в оставащите пет кръга до края на първенството, затова, макар и трудно, "Дортмунд" ще успее да надделее над "Фрайбург".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Дортмунд" - 1.28/1.30
Равен - 5.50/5.00
"Фрайбург" - 9.50/9.50

Прогноза: "Дортмунд" - "Фрайбург" 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
82