Динамо Киев продължава да пазарува от големите първенства


А. Павлов

Динамо Киев продължава да пазарува от големите първенства

През настоящия трансферен прозорец Динамо Киев подсилва сериозно своя състав в търсене на първа титла на Украйна от 2009 година насам и добро представяне в европейските турнири. Киевчани вече си осигуриха услугите на футболисти от величината на Мигел Велозо, Марко Рубен и Нико Кранчар, които бяха привлечени съответно от Дженоа, Виляреал и Тотнъм. За тримата играчи "бяло-сините" платиха общо 22,5 милиона евро, като Велозо струваше седем и половина, Рубен - осем, а Кранчар - седем милиона евро.

Днес украинският вицешампион пък подписа договор с още един футболист от топшампионатите в Европа. Бразилският плеймейкър на Херта Рафаел напусна Берлин и в следващите три години ще брани цветовете на Динамо Киев. От украинския клуб похарчиха осем милиона евро, за да притежават градивния халф в редиците си.

Така Рафаел се превръща в петото ново попълнение на Динамо Киев за това лято, след като на стадион "Олимпийский" вече акостираха споменатите Велозо, Рубен и Кранчар плюс Андрий Богданов от Арсенал Киев, за когото Динамо плати 1,776 милиона евро. Досега през лятото вицешампионът на Украйна е отделил общо 32,276 милиона евро за нови играчи, което е една доста сериозна сума дори и за челните първенства на Стария континент.

  Сподели
181