Румениге: Повдига ми се от ПСЖ


С. Гавазов

Румениге: Повдига ми се от ПСЖ

 

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкритикува огромните разходи, които ПСЖ, Манчестър Сити и Челси правят и незачитането на финансовите правила на УЕФА. Финансовите наредби ще имат пълен ефект едва през 2015 година, а клубните финанси вече започват да се следят, за да се спре с този преразход.

Засега обаче това няма ефект върху богатите собственици, които продължават да пръскат сериозни суми за трансфери и заплати на футболисти. Румениге, който е и председател на Асоциацията на еропейските клубове разкритикува точно тези богати собственици, с което показа реално безсилие и липсата на ефективност при спазване на финансовите разпоредби на УЕФА.

„Миналата година Манчестър Сити регистрира загуба от 200 милиона евро, а Челси 80 милиона – въпреки правилата за финансова справедливост, които не позволяват загуба повече от 15 милиона евро! Това, което се случва в ПСЖ е неразбираемо. Когато разбрах, че нетната заплата на Ибрахимович е 14.5 милиона евро годишно – направо ми се повдига и доповръща. Засега този проект за финансов феърплей е като бебе”, споделя  пред Bild Карл-Хайнц Румениге.

 

  Сподели
108