Официално: Саломон Калу вече е футболист на Лил


А. Павлов

Официално: Саломон Калу вече е футболист на Лил

По-рано днес "Л'Екип" съобщи, че доскорошният нападател на Челси Саломон Калу е парафирал четиригодишен договор с Лил. Буквално преди минути клубът от Лига 1 излезе с официално потвърждение на сделката. "Лил формализира трансфера на Калу, който днес сутринта премина задължителните медицински прегледи. Контрактът на 26-годишния европейски шампион е за четири години", четем в съобщението, което Лил публикува на официалната си уебстраница.

Саломон Калу идва в тима на Руди Гарсия като свободен агент, след като наскоро бе освободен от европейския първенец Челси. Котдивоарският национал прекара общо шест сезона на "Стамфорд Бридж", като записа общо 244 мача и 60 гола за клуба от Западен Лондон. През изтеклия сезон обаче Калу не получаваше желаното игрово време и регистрира само 24 двубоя във всички турнири.

С идването си в Лил котдивоарецът ще трябва да замени Еден Азар, който по стечение на обстоятелствата пък отиде в Челси. Калу е четвъртият футболист, който сключва договор с "песовете" през настоящото лято, след като това вече сториха Марвин Мартен, Стийв Елана и Виктор Клонаридис.

  Сподели
97