Дрогба премина в Шанхай, ще взима баснословна заплата


А. Павлов

Дрогба премина в Шанхай, ще взима баснословна заплата

След напускането на Челси Дидие Дрогба подписа договор с Шанхай Шенхуа, където отново ще се събере с Никола Анелка и където ще получава баснословна заплата. Според тамошните медии китайците са предложили на 34-годишния котдивоарец седмична заплата в размер на 250 хиляди евро.

Иначе понастоящем Анелка е играещ треньор в Шанхай и защото резултатите на амбициозния отбор засега остават под очакванията, затова Дрогба бе привлечен. От котдивоареца се очаква да спомогне за подобряването на представянето на тима. За осем години в Челси опитният нападател отбеляза 100 гола във Висшата лига. Това е постижение, което нито един друг чужденец, играл при лондончани, не е записвал. През миналия месец Дрогба помогна на Челси да спечели Шампионската лига за пръв път в своята история, но след това реши да напусне "Стамфорд Бридж" и да потърси ново предизвикателство.

Бившият стрелец на Марсилия парафира контракт за две години и половина с новия си работодател. Наскоро Шанхай Шенхуа освободи френския наставник Жан Тигана и назначи за негов заместник аржентинеца Серхио Батиста, като в момента Никола Анелка е негов асистент. Дори и 33-годишният французин обаче не получава такова възнаграждение, каквото е подготвено за Дрогба. Говори се, че Анелка прибира 200 хиляди евро на седмица.

  Сподели
229