Клубен шеф поема футбола в южната ни съседка?


М. Мехмед

Клубен шеф поема футбола в южната ни съседка?

Босът на турския гранд Бешикташ Йълдъръм Демирьорен официално се кандидатира за шеф на футболната федерация в южната ни съседка. Освен него за овакантения пост ще се борят още 18 кандидати. Именно Демирьорен е сочен за следващия началник на турския футбол.

Засега зад кандидатурата на 48-годишния мултимилионер твърдо застават грандовете Фенербахче, Бешикташ и Трабзонспор, както и от повечето клубове в Турция. Против него обаче са Галатасарай и Бурсаспор.

Демирьорен е начело на Бешикташ от 9 години насам, като през това време тимът спечели 2 шампионски титли. Той е собственик на най-голямата фирма за газификация в страната. Върху него са заложени и най-големите надежди за разрешаването на скандала с уредени мачове. В момента тече дело срещу водещи имена в турския футбол, сред които е шефът на Фенербахче Азиз Йълдъръм.

Досегашният президент на федерацията Мехмет Али Айдънлар подаде оставка в началото на годината, след като избухна за натиск към него. Наследникът му ще бъде определен след гласуване на 27 февруари.

  Сподели
91