Шефът на Фенербахче подозира Бешикташ и Галатасарай в заговор


М. Мехмед

Шефът на Фенербахче подозира Бешикташ и Галатасарай в заговор

Днес турският съд разглежда третото поред дело за уреждане на мачове в южната ни съседка. Президентът на истанбулския гранд Фенербахче Азиз Йълдъръм, който е един от 23-мата задържани, отново тресна цяла Турция с изявленията си пред медиите.

Той обеща, че се е подготвил много добре за предстоящото дело срещу него, което е насрочено за идния вторник. „Тогава ще представя и своята защита. Обещавам ви, че ще ви учудя всичките с това, което ще кажа", се обърна Йълдъръм към местните журналисти.

Той призова медиите в страната да разследват по-обширно случая, като се насочат извън футбола. „Нас ни арестуваха заради незаконна печалба и измама. Оставете настрана уреждането на мачовете. Тук става въпрос за нещо друго", посочи Йълдъръм. Според него миналогодишните дербита „Галатасарай - Трабзонспор" и „Бешикташ - Трабзонспор" будят голямо съмнение за предварително уговорен изход.Интересното е, че въпросните двубои завършиха с победи за Трабзонспор. „В тези мачове всеки от феновете на домакините искаше повече Фенербахче да загуби, отколкото тимът му да победи", изтъкна босът.

Йълдъръм изпрати и послание към запалянковците на клуба и ги прикани да дойдат на делото му.

 

  Сподели
167