В Турция: Връщат на работа бившия шеф на футболната федерация


М. Мехмед

В Турция: Връщат на работа бившия шеф на футболната федерация

Утре се разглежда делото срещу президента на Фенербахче заради скандала с уредени мачове

Шефът на футболната федерация в Турция Мехмет Али Айдънлар може да се завърне отново на поста си. Колкото изненадващо да звучи тази опция изглежда твърде вероятна, след като голяма част от клубовете в Суперлигата призоваха Айдънлар да поеме федерацията.

Той подаде оставка преди няколко седмици, избухвайки, че срещу него се налага голям натиск заради скандала с уредени мачове. Сега обаче 14 от елитните клубове да дадат своя вот за него, ако се навие да се кандидатира за овакантената от него позиция. Единствено грандовете Фенербахче, Бешикташ и Галатасарай, както и слабакът Анкарагюджю засега са твърдо против избирането му.

Същевременно настъпва и съдбоносният ден в турския футбол. Утре стартира поредното дело срещу президента на Фенербахче Азиз Йълдъръм, който от 7 месеца насам е зад решетките. Шефът на „фенерите" заплаши, че ще разтресе Турция с нови факти и доказателства около най-големия скандал във футболната история на южна ни съседка.

8 клуба стоят пред угрозата да получат солидни наказания заради участие в уговорени мачове. Предвидените санкции са парични глоби и отнемане на точки. Не е изключен и вариантът изхвърляне от елита или европейските турнири. Сред заподозрените клубове са и грандовете Фенербахче и Бешикташ, носители, съответно на шампионската титла и купата на страната за миналия сезон.

  Сподели
101