Фее е новият треньор на Хамбургер


.

Фее е новият треньор на Хамбургер

Армин Фее, който през 2007 г. изведе Щутгарт до шампионската титла, и през януари 2010 г. беше освободен от Волфсбург, подписа двегодишен контракт с Хамбургер. За същия период от време с клуба се обвърза и Бастиан Райнхардт, който ще бъде новият спортен директор на полуфиналиста от първото издание на Лига Европа. Записалият 166 мача в Бундеслигата играч прекрати кариерата си, след като свърши кампанията.

12-членният Надзорен съвет на Хамбург се събра за кратко време в понеделник и Бастиан Райнхардт, който ще бъде и част от ръководството, бе избран с необходимото мнозинство. Преди това личните данни на Сергей Барбарез не успяха да спечелят гласовете на хората от НС и кандидатурата на бившия холандски играч на хамбургци Нико-Ян Хоогма беше повторно отхвърлена.

Спортният директор сега трябва да работи в тесни връзки и състави новия състав с бъдещия спортен ръководител Урс Зийгентхалер, встъпващ в длъжност от 1-и август. След дълго лечение на травма 34-годишният бивш футболист изигра само един двубой през изтеклия сезон, когато влезе като резерва четвърт час преди края на мача срещу Нюрнберг (4:0) от 33-ия кръг.

С това след единайсет месеца бе намерен наследник на работещия междувременно в Ред Бул Залцбург Дитмар Байерсдорфер. Това беше предпоставката да бъде оповестено наемането на Армин Фее, което очевидно бе определено още по-рано. Екснаставникът на вълците наследява Бруно Лабадиа и временно изпълняващия длъжността старши треньор Рикардо Монис, който води Хамбургер до края на сезон 2009/2010 г.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

 

  Сподели
38