Батков извън страната, ще продава Левски?


.

Батков извън страната, ще продава Левски?

По всичко личи, че собственикът на Левски Тодор Батков твърдо е решил да се раздели с клуба, това съобщава "Тема Спорт" . Адвокатът нееднократно вече заявява, че няма нищо против да предостави част от акциите си, но този път нищо чудно да изтъргува целия контролен пакет, пише изданието.

Според запознати, босът на шампионите е по бизнес дела в Гърция, където води разговори за продажбата на отбора с крупен български предприемач.

"Бих оставил Левски само в ръцете на българин", неведнъж заявява досега адвокатът.

Преди две седмици усилено се заговори, че мистериозният бизнесмен Иван Мачев вече е придобил 30 процента от клуба. Впоследствие обаче се оказа, че няма такова нещо, въпреки че според близки до "Герена" разговори все пак е имало. В последните дни мажоритарно право на глас в Надзорния съвет на Левски е било предложено и на Алексей Петров. Сътрудникът на ДАНС обаче засега не е изявил желание да се сдобие с клуба.

Тодор Батков неведнъж бе атакуван с атрактивни предложения от кръг, близък до ДПС, но категорично отказва да продаде шампионите на въпросните хора. Към Левски мераци проявяваха още Лукойл, както и холдингът "Химимпорт". Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев и негови сподвижници също искаха да изкупят голям процент акции.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
132