Рамон Калисте изнудвал Левски за висока заплата


.

Рамон Калисте изнудвал Левски за висока заплата

Рамон Калисте е бил освободен от Левски по чисто финансови причини, съобщава в днешния си брой  „Меридиан Мач" . Уелсецът изкара няколкодневни проби при шампионите и взе участие в контролата с Цървена звезда. Въпреки че вкара единствения гол в мача, Калисте не бе одобрен от спортно-техническото ръководство и бе освободен.

Оказа се, че юношата на Манчестър Юнайтед е поискал твърде висока заплата, за да остане. По неофициална информация става въпрос за 10 хиляди евро на месец. Според новата клубна политика такива пари не може да се дават на никой футболист. Оказа се, че отново високите финансови претенции са били причината Калисте да не подпише с ЦСКА. По-рано през сезона Калисте мина проби на „Армията", но не бе одобрен.

Другият футболист, който бе тестван в Левски и не беше одобрен - Пабло Лохо, е освободен просто защото е слаб.

По-рано през сезона в България пристигна камерунецът Жозеф-Дезире Жоб. Той трябваше направо да подпише договор, но Емил Велев пожела да го види в игрова обстановка. След това Жоб поиска повече пари от първоначалната договорка. В крайна сметка африканецът си тръгна.

Левски продължава с търсенето на нападател от чужбина. Още тази седмица такъв може да мине проби на „Герена". Знае се, че е по-известен от Калисте и Лохо. Съществува възможност обаче играчът въобще да не пристигне, понеже не желае да минава проби.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
134