Ратко и Гонзо ще градят нов Левски


.

Ратко и Гонзо ще градят нов Левски

Невиждана досега чистка планира ръководството на Левски, пише в-к „Меридиан мач”. Спортният директор Георги Иванов и треньорът Ратко Достанич искат да разкарат девет футболисти, които не влизат в дългосрочните планове на клуба.

Както е известно, Ратко Достанич се оплака, че иска да смени схемата на 4-4-2, а това не можело да стане със сегашните футболисти. Така на тезгяха ще бъдат извадени Цветан Димитров, Лусио Вагнер, Юсеф Рабех, Дениран Ортега, Николай Димитров, Георги Христов, Еньо Кръстовчев, Зе Соареш, Жоазиньо. Последните двама ще бъдат продадени само при много добри оферти, защото спортно-техническото ръководство отчита, че те са класни играчи. Проблемът при тях е, че нямат опит в схемата на игра, налагана от Ратко Достанич и не могат да играят като халфове, в каквито иска да ги префасонира сърбинът.

Собственикът на „сините" Тодор Батков е съгласен с решенията на Гонзо Достанич. Адвокатът среща сериозни трудности с издържането на отбора в последно време. След „казанската" издънка пък ръководството обеща на трима от четиримата футболисти да бъдат продадени зимата, този път наистина. Единствено за Дарко Тасевски продажбата не е приоритет.

След проваления сезон пък шефовете и треньорите ще използват момента да изградят нов отбор, който ще е готов за следващата година и участието в евротурнирите, ако Левски успее да се класира.

 

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
137